روابط عاشقانه خود را بیمه کنیم

تا کنون از خود پرسیده اید که مهمترین عنصر در هر رابطه ای چه چیز میباشد؟ پاسخ بسیاری از افراد به این پرسش عشق است. بله عشق یک موهبت است و بدون آن هیچ رابطه ای پایدار نخواهد ماند. اما عشق نیز به تنهایی و بدون پشتوانه “احترام” ناتوان و متزلزل خواهد بود. احترام متضمن و بیمه گر عشق است.
شاید لازم باشد برای درک بهتر این مسئله رابطه (مانند ازدواج) را به یک بنا تشبیه کنیم. در این منزل باشکوه پی و شالوده خانه را عشق، ستونهای آن را دو فرد و مصالح ساختمانی اتصال دهنده آن را احترام تشکیل میدهند.

از عشق آغاز میکنیم که هیچ رابطه ای بی آن زمانی فرو خواهد ریخت. اکنون به دو ستون اصلی این خانه نگاهی می اندازیم که با آنکه جدا از یکدیگر قرار گرفته اند اما همواره پیوسته به هم میباشند. بنابراین در هیچ رابطه ای دو فرد نمیبایست فردیت خود را از دست داده و با یکدیگر “یکی شوند،” بلکه میباید در کنار یکدیگر پشتیبان یکدیگر باشند و یکتایی، فردیت، شخصیت، علایق و خواسته ها و آرزوهای خویش را حفظ کنند. اما این منزل دیر یا زود در معرض عوامل محیطی قرار گرفته و طوفانها، گردبادها، زلزله ها، روزهای آفتابی و بارانی بسیاری را به خود خواهد دید. اینها همان تجارب زندگی هستند که دو فرد در کنار هم با آنها مواجه خواهند گشت. لحظات تلخ و شیرین، اندوه و شادکامی. اکنون به مصالح ساختمانی این منزل میرسیم. آیا بدون سیمان و بتون بنایی پابرجا خواند ماند؟ احترام مصالح پیوند دهنده اجزاء ساختمان است که خانه را در برابر طوفانها، بادهای ویرانگر، شداید و تلخی های زندگی حفاظت میکند. در واقع احترام بیمه ساختمان میباشد.

ممکن است شریک زندگی تان شما را بسیار دوست داشته باشد اما آیا به شما احترام نیز میگذارد؟ افراد دوست دارند محبوب باشند اما محترم بودن به مراتب ارزشمند تر از محبوب بودن است. تعریف احترام چنین است: به رسمیت شناختن شایستگی، ارزشمندی، حقوق و مزایای فرد به عنوان یک انسان. و یا احترام عبارت است از: ادب، مراعات، پذیرش و توجه. یک شریک ایده آل فردی است که هم شما را دوست دارد و هم به موازات آن برای شما احترام قائل است. چگونه میتوان نشانه های بی حرمتی را در یک رابطه شناسایی کرد؟ نشانه های بی احترامی به قرار زیر میباشد:

۱- بی اعتبار کردن: جای فرد پاسخ دادن، سخنان فرد را قطع کردن، بی اعتنایی کردن، تمسخر کردن، گوش ندادن به سخنان فرد و تحقیر کردن.

۲- ارعاب کردن: تهدید کردن، هراساندن، قلدری کردن و تشر زدن.

۳- انتقاد کردن: عیبجویی، ملامت کردن، نفی کردن و غر زدن.

۴- کنترل کردن: جلوگیری از تصمیم گیری مستقل فرد، تحکم کردن، سلطه گری و تحمیل عقاید، خواسته ها و نیازها.

۵- قضاوت کردن:تعیین درستی و نادرستی اعمال فرد، برانگیختن احساس گناه و شرمساری در فرد.

۶- بد نام کردن: تهمت و افترا زدند، رسوا کردن و افشا گری کردن.

۷- فریب دادن:دروغ گفتن، گمراه کردن و حقه زدن.

۸- خیانت کردن:صادق نبودن، وفادار نبودن.

۹- توهین کردن: گستاخی کردن، ناسزا گویی، رنجاندن.

۱۰- سوء رفتار کردن: از لحاظ کلامی، احساسی و فیزیکی. صدمه زدن به حس امنیت و فردیت شخص. کتک زدن، فریاد کشیدن و فحاشی کردن.

۱۱- هر نوع تغییر در لحن صدا ، اشارات و تغییر در چهره که پیام آن چنین است:”من مهمتر از تو هستم”.

شریکی که بی احترامی میکند در واقع در صدد آنست که با خرد کردن شخصیت فرد مقابل، خود را مهمتر و برتر جلوه دهد. اما غافل از آن که با این عمل شالوده خانه ای که روزی با عشق بنا نهاده شده را سست و تخریب میکند و آنکه سرانجام آوار آن بر سر خود وی نیز فرو خواهد ریخت.

شما همانگونه که اجازه میدهید دیگران با شما رفتار کنند، دیگران با شما رفتار خواهند کرد. همه چیز وابسته به خود شماست هنگامی که مورد بی احترامی قرار میگیرید و سکوت میکنید در واقع در آن بی احترامی خودتان نیز سهیم هستید.

در انتها به خاطر داشته باشید که منزل باشکوه شما (رابطه) در صورتی که به حال خود رها گردد صرفنظر از آنکه در ابتدا تا چه اندازه استوار و مستحکم بنا گردیده باشد به مرور زمان از هم پاشیده و رو به خرابی و زوال پیش خواهد رفت بنابراین بیاموزید با تبادل عشق و احترام روزافزون ترکهای هر چند کوچک منزل خود را مرمت کرده و ان را استوار و پایدار نگه دارید.

“راستگویی و صداقت در ایجاد اعتماد در رابطه ضروریست. احترام محصول اعتماد و عشق محصول احترام است”

“هر رابطه ای منحصر بفرد است. و برای نتیجه بخش بودن آن باید مقتضیات آن فراهم گردد. هیچ راه میانبری وجود ندارد.”

“زندگی کوتاه است. آن را هدر مشاجرات و جر و بحثهای بی معنی و بی اهمیت نکنید!”

مردمان

زیبــا شــو دات کام

مطالب مرتبط

۱۰ دیدگاه‌

  1. abida gharib گفت:

    بسیارعالى بود تشکر

    [پاسخ]

  2. سمیرا گفت:

    سلام خیلی خیلی ممنون از ایمیل های مفید و تاثیر گذارتون
    امیدوارم همیشه موفق باشید .دوستون دارم

    [پاسخ]

  3. فاطمه گفت:

    بسیارعالی
    واقعا ازشما متشکرم

    [پاسخ]

  4. یلدا گفت:

    ممنون از سایت جالبتون من که خیلی از مطالبتون استفاده می کنم.از شما متشکرم

    [پاسخ]

  5. دمت گرم گفت:

    میشه همه این مطالب همسرداری رو برام ایمیل کنید .دعات میکنم .محتاج به چنین مطالبی هستیم

    [پاسخ]

  6. فاطمه گفت:

    جالب بود

    [پاسخ]

  7. غزال-م گفت:

    سلام خسته نباشید مطالبتون عالیه

    راستی در مقابل بی احترامی دیگران چه باید کرد؟بیشتر خانواده شوهر مدنظرم هست مادر شوهر من چون در زندگی زنا شویی خود شکست خورده خیلی روش تاثیر گذاشته وبا من مثل هووش رفتار میکند وخیلی بی احترامی میکنند وهم چنین دخالت های بیجا.وخیلی هم با شوهرم منطقی صحبت کردم ولی فایدهای ندارد وگوشش بدهکار نیست شوهرم خیلی وابسته به مادرش وفقط یه طرفه به قاضی میره .این رفتارهاشون خیلی رو اعصاب من تاثیر گذاشته لطفا منو راهنمایی کنید

    [پاسخ]

    ملیکا بینا پاسخ در تاريخ مارس 8th, 2012 08:24:

    سلام- ببینید این احساس طبیعی هست چرا که نوعی اشتراک در نقش عاطفی بین شما و مادر شوهر وجود دارد اما این احساس، هر چه که باشد معضلی است که هم شادابی و فرصت های لذت بخش را از شما می گیرد و هم رابطه شما و همسرتون را مختل می کند و در عین حال موجب لجاجت بیشتر همسرتون می شود لذا باید با آن مبارزه کنید روش مبارزه در یک کلام «لجاجت با این احساس» است پس هر وقت دچار این احساس شدی، به آن اعتنایی نکن، حتی برعکس آن عمل کن. یعنی با شوهرتون همراه شوید و لازم است تلاش کنید و رابطه خوبی با مادرشوهر برقرار کنید تا ذهنیت منفی او تغییر کند مطمئن باشید اگر با محبت و احترام شما روبرو شود، علاقه و احترام وی نسبت به شما بیشتر خواهد شد……شاد و تندرست باشید

    [پاسخ]

  8. شبنم گفت:

    با تشکر مطالب بسیار جالب بود.

    [پاسخ]

  9. zhaleh گفت:

    بسیار عالی

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 5 =