لاغر شوید بی درد سر
تعریف چاقی:به طور کلى چاقى عبارت است از عدم تعادل بین انرژى دریافتى و انرژى مصرفى، که با ذخیره بیش از حد چربى نمایان میشود. در حقیقت براى تجمع چربى در بدن هیچ ظرفیت محدود و معینى وجود ندارد. جالب است بدانید نه تنها میزان چاقى بلکه محل توزیع و تجمع چربى در بدن نیز مىتواند در ابتلا به بیمارىهاى وابسته به چاقى مؤثر باشد.
سبب شناسی چاقی:
گرچه شناختن مسیرهای مولکولی تعادل انرژی، آغاز شده، ولی علل چاقی هنوز مبهم باقی مانده است. این مسئله تا حدودی بازتاب این واقعیت است که چاقی مجموعهای از چندین اختلال است. با آنکه تعیین همه عوامل دخیل در چاقی (عوامل مؤثر بر سیستمهای نوراندوکرین و متابولیک) در انسان امری دشوار است، اما چاقی در یک تعریف ساده نتیجه بالا بودن مصرف طولانی مدت مواد غذایی نسبت به مقدار انرژی مصرفی میباشد.
ارزیابی چاقی:
رایج ترین روشی که برای اندازه گیری چاقی به کار میرود. هرچند که معیار مستقیمی برای اندازهگیری بافت چربی محسوب نمیشود- اندازهگیری شاخص توده بدن (BMI) است. سایر روشهای بررسی میزان چاقی عبارتند از: آنتروپومتری (ضخامت چینهای پوست)، دانسیتومتری (وزن کردن زیر آب)، CT یا MRI و امپدانس الکتریکی.
عواقب پاتولوژیک چاقی:
امروزه چاقی بهعنوان یکی از شاخصترین بیماریهایی به حساب میآید که همگام با صنعتی شدن جوامع و تغییر شیوه زندگی، رشد روزافزونی در سراسر دنیا یافته است. چاقی اثرات سوء عمدهای بر سلامتی دارد. در افرادی که دچار چاقی عارضه دار هستند میزان مرگ و میر ۱۲ برابر افزایش مییابد. از جمله بیماریهایی که در اثر چاقی بروز مینمایند میتوان به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، اختلالات تولید مثل، سنگهای صفراوی، بعضی از انواع سرطانها، مشکلات استخوانی، مفصلی و نقرس اشاره کرد. در کل میزان مرگ و میر با افزایش چاقی افزایش مییابد.
شاخص توده بدن
Body Mass Index :BMI
BMI سنجشی آماری برای مقایسه وزن و قد یک فرد است. در واقع این سنجش میزان چاقی را اندازهگیری نمیکند بلکه ابزاری مناسب است تا تناسب وزن فرد با توجه به قدش تخمین زده شود. این شاخص در بین سالهای ۱۸۳۰ تا ۱۸۵۰ توسط آدولف کوتله دانشمند بلژیکی ابداع شد.
بر اساس BMI افراد به چهار گروه تقسیم میشوند:
براساس این فرمول در صورتی که شاخص توده بدنی بالاتر از ۳۰ باشد، فرد چاق است، این فرد در معرض بسیاری از بیماریهای وابسته به چاقی قرار دارد و باید هرچه سریع تر به درمان چاقی بپردازد. اطلاعاتی که از تحقیقات سلامت ملی و بررسی تغذیهای به دست آمده، حاکی از آن است که شیوع رو به افزایش چاقی، نگرانیهای زیادی را بر انگیخته است. چاقی در میان زنان شایعتر و شیوع آن در کودکان نیز با سرعت نگرانکنندهای در حال افزایش میباشد.
روشهای درمان چاقی:
الف) اصلاح رفتار: امروزه تغییر و اصلاح رفتارهای غلط تغذیهای در صف اول درمان چاقی قراردارد.
ب) رژیم درمانی: شایعترین روش برای کاهش وزن، رژیم درمانی است (کاهش کالری دریافتی، مهمترین نکته در رژیمهای درمانی میباشد).
ج) ورزش: رژیم غذایی توأم با یک فعالیت مناسب ورزشی یکی از مؤثرترین روشها برای کاهش وزن است.
د) درمان دارویی: تعداد و انواع داروهای لاغری که در کتب مرجع معرفی شدهاند انگشتشمار بوده و کلاً به دو دسته اصلی و البته چند زیر گروه فرعی تقسیم میشوند: گروه اول داروهای ضد اشتها هستند که با تحریک تولید سروتونین باعث مهار مرکز اشتها میشوند. گروه دوم داروهایی هستند که باعث جلوگیری از جذب چربی از دستگاه گوارش میشوند.
توجه: همیشه به یاد داشته باشید در مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید.
ه) جراحی: جراحی بهعنوان آخرین قدم برای درمان چاقی بهشمار میرود. اعمال جراحی درچاقی به دو گروه تقسیم میشود: گروه اول جراحیهایی که منجر به درمان بیماری چاقی میشود. گروه دوم اقداماتی است که در جهت زیبایی بکار میرود. در اینجا به یکی از درمانهای دارویی که جزء کمعارضهترین درمانهای چاقی است، میپردازیم.
مکانیسم اثر:
زنولیپ (با ماده مؤثره ارلیستات) با مهار برخی آنزیمهای روده به دفع چربیهای موجود در وعده غذایی کمک مینماید. ورزش و اصلاح عادات غذایی، در کنار رژیم غذایی کم کالری، برای کاهش وزن افراد مبتلا به چاقی، قابل استفاده است. در ضمن از ویژگیهای منحصر به فرد این دارو اثر موضعی بر سیستم گوارشی و جذب بسیار کم آن میباشد (۹۷ درصد از طریق مدفوع دفع میشود)، از این رو کمترین عارضه جانبی و تداخلات دارویی را نسبت به سایر داروهای معمول در درمان چاقی دارد. عوارض خفیف تا متوسط گوارشی نظیر مدفوع چرب، اسهال و درد شکم میباشند (که با مکانیسم دارو قابل توجیه میباشد) و طی مصرف دارو به مرور کاهش مییابد.
مزیت زنولیپ:
زنولیپ برای اولین بار در ایران، با فرمولاسیونی متفاوت، توسط شرکت داروسازی اسوه، به فرم پِلت تولید شده است، لذا عوارض گوارشی کمتری دارد و نسبت به داروهای مشابه موجود در بازار دارویی ایران، از سوی بیمار بهتر تحمل میشود. شایان ذکر است، این داروی لاغری مورد تأیید سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا قرار گرفته است. مطالعات نشان داده است که زنولیپ به همراه رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی سبک (۳۰ دقیقه پیادهروی در روز) میتواند سبب کاهش وزن چشمگیری طی شش ماه گردد.
زنولیپ همراه با رژیم غذایی کمکالری در موارد زیر بکار میرود:
کاهش وزن
نگهداری وزن
پیشگیری از افزایش وزن به دنبال کاهش وزن قبلی
کاهش وزن و نگهداری آن در سلامتی افراد چاق مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت نوع دو، بعضی سرطانها، سنگهای صفراوی و اختلالات خاص تنفسی مؤثر است. زنولیپ در بیماری کبد چرب غیرالکلی سودمند میباشد. همچنین بهواسطه اثر این دارو بر کاهش وزن، بهطور غیرمستقیم در کاهش فشارخون و چربی خون نیز مؤثر است. این دارو بر میزان کلسیم، فسفات، منیزیم، آهن، مس و روی بیتاثیر
میباشد.
نحوه مصرف دارو:
زنولیپ یک داروی ضد چاقی میباشد که به صورت دوزهای ۱۲۰ میلیگرمی سه بار در روز به همراه یک رژیم غذایی کمکالری در افراد چاق با شاخص توده بدنی (BMI) بیش از ۳۰ کیلوگرم بر مترمربع و افراد دارای اضافه وزن با BMI بیش از ۲۸ کیلوگرم بر مترمربع که در معرض عوامل خطرزایی همچون فشارخون بالا، دیابت و مشکلات چربی خون توسط پزشک تجویز میشود. زمان مصرف دارو همراه یا حداکثر یک ساعت پس از هر وعده غذایی چرب میباشد.
نکات مهم در خصوص زنولیپ:
این دارو تأثیر منفی بر سیستم نوراندوکرینی بدن ندارد به همین دلیل بر اشتها تأثیری ندارد و سبب کاهش آن نمیگردد.
کاهش وزن طی دو هفته اول شروع درمان دیده میشود.
ارلیستات سبب کاهش جذب ویتامینهای محلول در چربی (ویتامینهای K،E،D،A) و بتاکاروتن میگردد، لذا هنگام درمان باید از مکملهای ویتامینی استفاده نمود که به صورت یک بار در روز و به فاصله زمانی حداقل دو ساعت بعد از مصرف دارو میباشد.
این دارو مانند هر داروی دیگری با برخی داروها مانند: وارفارین، سیکلوسپورین، متفورمین و یا انسولین تداخل دارد و سبب کاهش اثر آنها میشود، لذا در صورت مصرف داروهای فوق با پزشک خود مشورت نمایید.
در موارد دیابت، سنگهای کلیوی و سوءتغذیه حتماً تحت نظر پزشک تجویز گردد.
در دوران حاملگی و شیردهی منع مصرف دارد.
در صورت فراموش کردن یک دوز دارو مصرف دارو را طبق برنامه با وعده غذایی بعدی ادامه داده و از دو برابر کردن دوز بعدی دارو خودداری کنید.
سپاس از دکتر پگاه مهدی پور داروساز
زیبــا شــو دات کام
سلام .خسته نباشید.می خواستم بدونم این کپسولها برای کسی که مشکل کم کاری تیرویید (نسبتا زیاد) ضرر نداره؟ممنون میشم جواب بدید
[پاسخ]
با سلام
من این قرص خریدم اما واقعا نمیدونم که خوردنش ضرر داره یا نه. لطفا راهنماییم کنید.
[پاسخ]
ba salam khedmate shoma ,,
in ghors ra dar kharej az keshvar cheghone mishe tahiye kard ???
mamnun va moteshaker khaham shod az pasokhetun…
[پاسخ]
سلام. من دو هفته است دارم استفاده میکنم خیلی راضی ام اشتهام خیلی کم شده . با این که مشکل یبوست دارم با مصرف این قرص مشکلی برام پیش نیومد. فعلا که راضی هستم
[پاسخ]
قرص اسلیم کوئیک در عین ساده گی و عملکرد ضعیف عوارض بدی مثل پرخاشگری،بداخلاقی,افسردگی و کاهش میل جنسی دارد. یک هفته استفاده کردم از امروز ذیگه نمیخورم. خیلی حس بدیه…
[پاسخ]
دوستان عزیز از عوارض اسلیم کوییک بشنوید.
این قرص نه تنها باعث روان شدن حرکت ماده غذایی در روده نشده که باعث ابتلا به یبوست می شود. همچنین به دلیل وجود شوید در این قرص قاعدگی هایی با خونریزی خیلی بالا تجربه می کنید که گاهی واقعا خطرناکه.
من با خوردن این قرص به صورت ناگهانی اشتهام قطع شد. فعالیت معده م متوقف شد به طوری که سه روز نمی تونستم هیچی بخورم بعد که با کلی دارو و جوشونده به حالت عادی برگشتم. پریودی شروع شد که بسیار با خون ریزی بالا شروع شد.
منو تا بیمارستان کشوند.
[پاسخ]
سلام من ۸ کیلو اضافه وزن دارم میشه بگید چقدر لازمه این قرص و استفاده کنم؟
[پاسخ]
باسلام ممنون ازسایت خوبتون مصرف اسلیم کوییک برای دختر ۱۵ ساله باقد۱۶۰ووزن ۶۵ ضرر ندارد
[پاسخ]
سلام این دارو برا شبردهی ضرری داره
اگه زود جواب بدید ممنون میشم
[پاسخ]
سلام موقت بخیر من درست از ۲۵ اسفند استفاده میکنم تا عید میتونم ۲ کیلو لاغر بشم
[پاسخ]
ممنون خداروشکرمن چاق نیستم فقط شکم دارم خیلی مطالب خوبی دارین
[پاسخ]
وحشتناکه
چطور مردم رو به خوردن دارو برای لاغر شدن تشویق میکنید
اگر مشکل پزشکی مثل مشکل تیرئید نداشته باشید فقط ورزش و رژیم مناسب برای لاغر شدن کافیه
اینکه کسی اراده کافی برای کم خوردن نداره درست نیست اون رو به خوردن دارو تشویق کرد
تنبل نرو به سایه سایه خودش میاید
[پاسخ]
ليلي پاسخ در تاريخ سپتامبر 17th, 2011 08:05:
نسترن جان چی وحشتناکه! من از هر دو دارو استفاده کردم با تجویز دکتر. آزمایشات کامل هم قبل و بعد از مصرف دادم و پزشک متخصص بررسی کرد و هیچ مشکلی وجود نداشت. چاقی مکانیزم پیچیده ای داره و از جمله مواردی هست که به شدت بر اراده و اعتماد به نفس افراد تاثیر داره فکر میکنم کمک گرفتن از دارو در صورتی که نتوانیم ورزش و رژیم مناسب داشته باشیم خیلی هم مفیده.
[پاسخ]
سلام من فرمول رنگ موی ماسه ای رو میخوام البته روی مویی که دکلره شده مرسی
[پاسخ]
ملیکا بینا پاسخ در تاريخ سپتامبر 19th, 2011 14:58:
سلام.لطفا در قسمت مرتبط سوال بفرمایید-برای ماسه ای ۶,۳۲ از وارک ویلا voila روی پایه ۷ دکلره بزنید.شاد و تندرست باشید
[پاسخ]
ba salam azizam khastam bedonam ke en dar iran hast ya kharej az keshvar va age lotf konid be englisi ham benevisidesh.mamnoon
[پاسخ]
ملیکا بینا پاسخ در تاريخ سپتامبر 14th, 2011 19:48:
سلام.بله از داروخانه ها میتوانید تهیه کنید (xenolip) ،که بیشتر باعث دفع چربی دریافتی میشه و به همین خاطر بهتر است با مولتی ویتامین ها مصرف بشود و همینطور به جز این هم دارویی به اسم اسلیم کوئیک هست که بیس گیاهی داره و شامل عصاره خشک و پودر بذر گیاه کرفس و شوید و چای سبز هست . این قرص هم در کاهش اشتها موثره و هم در چربی سوزی.شاد و تندرست باشید
[پاسخ]
ناشناس پاسخ در تاريخ سپتامبر 18th, 2011 20:14:
سلام خانم بینا آیا با ۶ کیلو اضافه وزن هم میشه از زنولیپ یا اسلیم کوئیک استفاده کرد؟درضمن اگه ممکنه به دوره مصرف هم یه اشاره ای بفرمایید
متشکرم
[پاسخ]