خوره ای به نام موخوره!


مو خوره یکی از انواع شایع اختلالات فرساینده مو است که طی آن ناحیه انتهایی ساقه مو دچار شکستگی می‌شود. مو خوره شایع‌ترین آسیب ساقه مو در موهای بلند است و عمدتا بدنبال دستکاری‌های محیطی یا خشکی شدید مو رخ می‌دهد.شکنندگی مو می‌تواند بصورت دو شاخه یا سه شاخه شدن طولی یا عرضی در ساقه مو ایجاد شود و ناحیه شکسته شده ساقه مو در زیر میکروسکوپ فاقد لایه کوتیکول می‌باشد. در موارد نادر مو خوره در قسمت ابتدایی ساقه مو نیز دیده شده است.

علل مو خوره
آسیب‌های مکانیکی و شیمیایی وارد بر مو می‌توانند سبب شکستگی و چند شاخه شدن انتهای ساقه موها یا همان موخوره ‌شوند. برس زدن بیش از حد و خشن موها با برس‌های غیر استاندارد، استفاده از رنگ موهای گوناگون در یک دوره کوتاه زمانی، استفاده از حالت دهنده‌ها، استفاده مداوم از سشوار و اتوی مو، کوتاه نکردن طولانی موها و مراقبت نکردن از آنها و استفاده از شامپوهای نامرغوب، تماس زیاد با آفتاب و گرد و غبار همگی می‌توانند موجب ایجاد موخوره ‌شوند.
بلند نگه داشتن زیاد موها که در واقع باعث طولانی شدن بیش از حد عمر تار مو می‌شود نیز مو را مستعد مو خوره می‌کند. بنابراین انتهای طول موها همیشه باید کوتاه شود. بهتر است طول مو به پائین‌تر از گودی کمر نرسد. استفاده از ترکیبات ملایم و غیرمحرک در شست و شوی موها و حفظ رطوبت آنها و یک بار برس زدن در طول روز می‌تواند مانع از ایجاد موخوره شود.

درمان‌ها
از آنجایی که ساقه مو قسمت غیر زنده مو است، آسیب‌های وارده به آن قابل دوباره‌سازی و ترمیم خودبخودی نیست و بنابراین بهترین راه درمان، چیدن قسمت‌های آسیب دیده و دارای موخوره است. از طرفی خوشبختانه بدلیل زنده بودن ریشه یا فولیکول، موها به رشد طولی خود ادامه داده و با بکار بستن راهای زیر می‌توان موهایی قوی، درخشان و سالم داشت:
۱- مصرف شامپوهای مناسب برای موهای خشک یا آسیب دیده
۲- استفاده منظم از مرطوب کننده‌های مو
۳-کوتاه کردن دوره‌ای و منظم انتهای ساقه مو
۴- کم کردن دستکاری‌های فیزیکی (سفت کشیدن و بستن مو – برس زدن زیاد موها – سشوار کردن – اتوی مو – تماس زیاد با مواد شیمیایی مثل رنگ مو و فر کردن )
۵- برس زدن یا شانه کردن ۱-۲ بار در روز با شانه‌های چوبی دندانه درشت یا برس‌های غیر پلاستیکی و غیر نوک تیز .
۶- استفاده از ترکیبات تقویت مو با تجویز پزشک.

راه‌های صحیح مراقبت از موها:
۱- موهای خیس را شانه نکنید.
۲- لوسیون‌ها و حالت دهنده‌های حاوی الکل به موها نمالید.
۳- موهایتان را با آب داغ نشویید.
۴- موهایتان را در معرض نورخورشید قرار ندهید.
۵- آب فراوان بنوشید.
۶- اگر موهای بلند دارید بویژه شب‌ها موهای‌تان را ببافید.
۷- به انتهای موهایتان روغن ( بادام – نارگیل – زیتون ) بمالید.
۸- شامپو را به کف سر خیس بمالید و سپس با کمک سر انگشتان به ملایمت کف سر را ماساژ دهید (هنگام شستشو موهای بلند خود را روی سر انباشته نکنید و ساقه موها را بصورت آویزان بشویید) .
۹- حالت دهنده را به ساقه مو ها ( از گوش به پایین ) بمالید نه به کف سر .
۱۰- برای خشک کردن موها زیاد از سشوار استفاده نکنید و اجازه بدهید تا با هوای محیط خشک شوند .
۱۱- هنگام استفاده از سشوار ابتدا خیسی موها را با کمک حوله و به ملایمت از بالا به پایین ساقه بگیرید و باد سشوار را تدریجا گرم کنید تا از ایجاد پدیده حباب در مو جلوگیری شود.

دکتر نازنین سادات نبوی متخصص پوست، مو، زیبایی و لیزر

زیبــاشـــو دات کام

مطالب مرتبط

۳ دیدگاه‌

  1. shakila گفت:

    ali bod merci

    [پاسخ]

  2. دریا گفت:

    من که تمام این موارد درمان و راه های مراقبت از مو رو انجام میدم اما موخوره دست از سر موهام بر نمیداره … تنها راهی که مونده و میخوام امتحان کنم بازم تغییر دادن نوع شامپو هست…خدا کنه اینبار جواب بده

    [پاسخ]

  3. محمود گفت:

    با سلام
    خسته نباشید
    ی سوال داشتم ممنون میشم جواب بنده رو بدین
    مصرف همزمان قرص ویتامینe چهارصد واحد و قرص مخمر آبجو بصورت یکجا هر شب هرکدام یک عدد مشکلی ایجاد میکنه؟

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + 7 =