انجــمن های زیبـــایی و سلامت
براي رفع خستگي چه بخوريم؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجــمن های زیبـــایی و سلامت (http://www.zibasho.com/forum)
+-- انجمن: پزشکی ، سلامت (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- انجمن: متفرقه پزشکی ، سلامت (/forumdisplay.php?fid=37)
+--- موضوع: براي رفع خستگي چه بخوريم؟ (/showthread.php?tid=7196)



براي رفع خستگي چه بخوريم؟ - mali joon - 2014/11/22 ساعت 12:47

ايسنا/ مغزها از جمله مغز گردو سرشاز از ريزمغذي‌ها هستند که موجب افزايش انرژي بدن و در عين حال ايجاد احساس سيري مي‌شوند.
با شروع فصل سرما و کاهش دما، تاريکي‌هاي طولاني مدت در 24 ساعت شبانه‌روز مي‌تواند احساس خستگي و رخوت را در فرد به‌ وجود آورد. به همين دليل افرادي که صبح زود و در تاريکي هوا از خانه خارج شده و با غروب خورشيد به منازلشان بازمي‌گردند اغلب احساس خستگي بيشتري مي‌کنند. با تغيير در رژيم غذايي و مصرف مواد غذايي انرژي‌زا مي‌توان اين رخوت و خستگي را کاهش داد. ميزان انرژي در بدن معمولا تحت تأثير موادغذايي است که مصرف مي‌کنيم. بنابراين بايد خوراکي‌هايي را انتخاب کنيم که موجب ايجاد انرژي بيشتر در بدنمان در طول روز شوند. براي نمونه مي‌توانيد خوردني‌هاي زير را آزمايش کنيد:

- جو: اين ماده که حاوي مقادير زيادي فيبر است، به دليل داشتن کربوهيدرات‌ها به افزايش انرژي کمک مي‌کند. اين ماده غذايي به تقويت باکتري‌هاي مفيد معده نيز کمک مي‌کند و سيستم عملکرد معده را بهبود مي‌بخشد و از بروز خشکي در بدن نيز جلوگيري مي‌نمايد.

- تخم کدو: محققان مؤسسه تحقيقات کشاورزي آمريکا به اين نتيجه دست يافته‌اند که افرادي که دچار کمبود منيزيم هستند به اکسيژن بيشتري در فعاليت‌هاي جسمي‌شان نياز پيدا مي‌کنند و همين امر موجب خستگي آن‌ها مي‌شود. مصرف مواد غذايي مغذي حاوي منيزيم مانند تخم‌کدو، مقادير اين ماده معدني را در بدن افزايش داده و در نهايت از خستگي مفرط جلوگيري مي‌کند.

- پروتئين‌هاي بدون چربي: زماني که بدنتان دچار کمبود پروتئين مي‌شود از موادي مانند گوشت‌هاي کم‌چرب و غذاهاي دريايي استفاده کنيد چرا که سريعاً در بدن هضم و جذب اندام‌ها مي‌شوند به افزايش انرژي کمک مي‌کنند.

- ماست: ماست به دليل خاصيت هضم سريع، موجب جذب سريع انرژي در بدن مي‌شود. ماست همچنين حاوي مواد پروبيوتيک است که موجب تقويت باکتري‌هاي مفيد معده مي‌شود و در عين حال باکتري‌هاي مضر آن را از بين مي‌برد. تحقيقات اخير دانشگاه تورنتو نشان مي‌دهد که پروبيوتيک‌ها به کاهش علائم سندرم خستگي مزمن کمک مي‌کنند.

- حبوبات: اگر مي‌خواهيد مواد حاوي کربوهيدرات را مصرف کنيد به جاي مصرف کربوهيدرات‌هاي فرآوري شده مثل نان سفيد و کيک و شيريني از حبوبات استفاده کنيد. سرعت هضم اين مواد به کندي صورت گرفته و اين موضوع موجب تعادل در سطح قند خون و عملکرد طبيعي دستگاه هاي بدن و حفظ ميزان کافي انرژي در بدن مي‌شود.

- اسفناج: يکي از دلايل بروز خستگي، کمبود آهن در بدن است که اغلب موجب بروز کم‌خوني مي‌شود. سلول‌هاي خوني با خود اکسيژن را نيز منتقل مي‌کنند که با کمبود آهن، سلول‌هاي خوني نمي‌توانند اين کار خود را به خوبي انجام دهند و در نتيجه خستگي ذهني و جسمي را به همراه مي‌آورند. اسفناج منبع سرشار آهن، منيزيم و ويتامين C‌ است.

- گردو: گردو و خوراکي‌هاي داراي اسيد چرب امگا 3 مي‌توانند علائم خستگي را در بدن از بين ببرند. يافته‌هاي تحقيق انجام شده در مجله‌ آمريکايي تغذيه، نشان مي‌دهد اسيد «آلفالينولنيک» (نوعي اسيد چرب) در گردو انرژي را افزايش داده و علائم افسردگي را کاهش مي‌دهد.

- شکلات تلخ: شکلات تلخ منبع سرشاري از آنتي‌اکسيدان و پلي‌فنول است که به افزايش فعل و انفعالات شيميايي مغز کمک مي‌کند و احساس خستگي را از بين مي‌برد.
سرما نبايد موجب رخوت و خستگي شما شود، پس با انتخاب اين غذاهاي سالم بيشترين انرژي را به بدنتان بدهيد و از خستگي بدن در طول روز جلوگيري کنيد.


RE: براي رفع خستگي چه بخوريم؟ - sheyda 00 - 2014/11/23 ساعت 00:40

واسه رفع خستگی ویتامین سی عالیه
خیار هم واقعا نشاط اوره