انجــمن های زیبـــایی و سلامت
نوشيدني‌‌هاي مفيد در دوران بارداري - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجــمن های زیبـــایی و سلامت (http://www.zibasho.com/forum)
+-- انجمن: پزشکی ، سلامت (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- انجمن: متفرقه پزشکی ، سلامت (/forumdisplay.php?fid=37)
+--- موضوع: نوشيدني‌‌هاي مفيد در دوران بارداري (/showthread.php?tid=7550)



نوشيدني‌‌هاي مفيد در دوران بارداري - mali joon - 2014/12/07 ساعت 17:07





خانم‌‌هاي باردار بايد هميشه به ميزان کافي مايعات به بدن خود برسانند. بهترين و اولين گزينه اي که به هر خانم بارداري توصيه مي‌‌شود، آب است. آب کيمياي زندگي است. آب نه تنها بدن را سالم و سرحال نگه مي‌‌دارد، بلکه به هضم غذا، انتقال اکسيژن در بدن، و کارکرد سلول‌‌ها نيز کمک زيادي مي‌‌کند.
جاي تعجب نيست که امروزه بسياري از افراد بطري‌هاي آب با خود حمل مي‌‌کنند. آب عنصر مهمي از يک رژيم غذايي سالم است. نوشيدن آب براي خانم‌‌هاي باردار از اهميت ويژه اي برخوردار است. آب، مواد مغذي را از بدن مادر به فرزند منتقل مي‌کند. همچنين آب موجود در بدن مادر مايعي که جنين در درون آن غوطه ور است را توليد مي‌‌کند. مايع موجود در رحم تقريبا هر يک ساعت يکبار با يک ليوان مايع جديد جايگزين مي‌‌شود. اين مايع توسط جفت فراهم مي‌‌شود. آب همچنين به دفع سموم از بدن مادر کمک مي‌‌کند. عفونت ادرار يکي از شايع‌ترين مشکلاتي است که خانم‌‌هاي باردار با آن مواجه هستند. نوشيدن آب به مقدار کافي به دفع سموم بدن کمک کرده و از عفونت دستگاه ادرار جلوگيري مي‌‌کند. همچنين شايد برايتان جالب باشد بدانيد که هر چه خانم‌‌هاي باردار آب بيشتري بنوشند، احتمال جمع شدن آب در بدن آنها و در نتيجه تورم دست‌‌ها و پاها کاهش مي‌‌يابد. به همين دليل است که به خانم‌‌هاي باردار توصيه مي‌‌شود به محض احساس تشنگي يا حتي قبل از آن به ميزان کافي آب بنوشند. هنگامي‌که فردي احساس تشنگي کند، معمولا ميزان آب در بدنش به کمتر از حد لازم و ضروري رسيده است. به همين دليل است که بهتر است خانم‌‌هاي باردار قبل از احساس تشنگي آب بنوشند. البته توجه داشته باشيد که هر آبي براي نوشيدن مناسب نيست. افراد بايد قبل از نوشيدن آب بهداشتي بودن آن را بررسي کنند. بهتر است خانم‌‌هاي باردار آب شير را قبل از نوشيدن تصفيه کنند و آب معدني با نام تجاري معتبر مصرف کنند.

آيا از نوشيدن آب خسته شده‌ايد؟
با گذشت ماه‌‌ها و افزايش فعاليت هورمون‌‌ها در بدن خانم‌‌هاي باردار، حس چشايي آنها نيز ممکن است دچار تغييراتي شود. در چنين حالتي است که فرد ديگر دوست ندارد مواد بي مزه و تکراري را مصرف کند. متاسفانه آب نيز مشمول اين مسئله شده و بسياري از افراد باردار تمايل کمي به مصرف اين مايع حياتي از خود نشان مي‌‌دهند. اما از طرف ديگر بايد به بدن مايعات کافي رساند. به همين دليل است که در ادامه قصد معرفي چند جايگزين مناسب آب را به شما داريم.

آب ميوه و سبزيجات تازه
آب‌ميوه‌گيري را از کابينت خارج کنيد و کمي خلاقيت به خرج دهيد. مي‌‌توانيد سبزيجاتي مانند کرفس، هويج و زنجبيل را با هم مخلوط کنيد و يک آبميوه خوش طعم از آن تهيه کنيد. گذشته از طعم خوب آن، اين نوشيدني مي‌‌تواند در کاهش حالت تهوع نيز موثر باشد. همچنين مي‌‌توانيد براي بهبود طعم آن، کمي سيب و آب ليموي تازه نيز به آن اضافه کنيد. آب ميوه و سبزيجات تازه نه تنها آب کافي به بدن شما مي‌‌رساند، بلکه مواد مغذي اساسي نيز براي شما فراهم مي‌‌کند.

آب طعم‌دار
گاه براي تغيير طعم هميشگي آب، کافيست مقداري مواد طبيعي طعم دهنده به آن اضافه کنيد. اضافه کردن مقداري آب ليموي تازه، گلاب يا عرق نعنا مي‌‌تواند در طعم هميشگي آب تنوع زيادي ايجاد کند. مي‌‌توانيد براي طعم بهتر، کمي شکر نيز اضافه کنيد. البته مصرف شکر نبايد بيش از حد باشد. اعتدال را رعايت کنيد.

شير
دو سوم شير از آب تشکيل شده است. همچنين اين مايع ارزشمند حاوي مقادير زيادي کلسيم است. کلسيم از جمله موادي است که براي سلامت مادر و جنين ضروري است. به همين دليل است که به خانم‌‌هاي باردار توصيه مي‌‌شود روزانه حداقل يک ليوان شير مصرف کنند.

آب گازدار
اگر عادت به مصرف نوشابه‌‌هاي گازدار داريد و قصد ترک اين عادت را داريد، مي‌‌توانيد از آب‌‌هاي گازدار استفاده کنيد. مي‌‌توانيد براي بهبود طعم اين آب‌‌ها، کمي آب پرتقال يا ليمو نيز به آن اضافه کنيد. آب گازدار هم بخشي از مايعات مورد نياز بدن شما را تامين مي‌‌کند، و هم شما را از طعم تکراري آب خلاص مي‌‌کند. اين آب‌‌ها در مورد برخي خانم‌‌ها حتي منجر به کاهش حالت تهوع مي‌‌شوند.

بارداري و کافئين
کافئين به راحتي از طريق جفت عبور کرده و به مايع درون رحم راه پيدا مي‌‌کند، و خيلي سريع وارد بدن جنين مي‌‌شود. علاوه بر قهوه، بسياري ديگر از مواد غذايي، همچون شکلات، نيز حاوي مقادير زيادي کافئين هستند.
کافئين براي خود مادر نيز مي‌‌تواند خطرآفرين باشد. اين ماده وارد سيستم عصبي مادر شده و مي‌‌تواند باعث افزايش فشارخون و ضربان قلب شود. در ادامه بايد متذکر شويم که اگر قصد کاهش يا ترک مصرف کافئين را داريد، اين کار را به صورت ناگهاني انجام ندهيد.