انجــمن های زیبـــایی و سلامت
خوراکي هايي که پوستشان پرفايده تر از خودشان است - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجــمن های زیبـــایی و سلامت (http://www.zibasho.com/forum)
+-- انجمن: پزشکی ، سلامت (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- انجمن: متفرقه پزشکی ، سلامت (/forumdisplay.php?fid=37)
+--- موضوع: خوراکي هايي که پوستشان پرفايده تر از خودشان است (/showthread.php?tid=7912)



خوراکي هايي که پوستشان پرفايده تر از خودشان است - mali joon - 2014/12/20 ساعت 14:32




از نظر آنها حتي برگ و ريشه ميوه‌ها و سبزيجات هم پر از منفعت هستند و براي درمان بسياري از مشکلات هم مي‌توانيد از پوست آنها کمک بگيريد.

اما انگار اين ادعاها تنها در دنياي طب سنتي طرفدار ندارد و محققاني که به علم مدرن گرايش دارند هم چنين ادعايي را رد نمي‌کنند. آنها مي‌گويند بسياري از تفاله‌هاي غذايي که هر روز دور مي‌ريزيد، حتي بيشتر از خود خوراکي‌هايي که مي‌خوريد به سلامت شما خدمت مي‌کنند. اگر هنوز هم اين ادعاها را باور نداريد، ادامه مطلب را بخوانيد و از دلايل پژوهشگران براي پرفايده‌تر دانستن اين تفاله‌هاي غذايي باخبر شويد.

پوست سيب‌زميني

به جاي اينکه زحمت کندن پوست سيب‌زميني را به خود بدهيد، آن را با دقت بشوييد و با پوست در غذاها بريزيد. پوست سيب‌زميني سرشار از پتاسيم، ويتامين C، آهن و مس است و به دليل فيبر فراواني که دارد، مي‌تواند دستگاه گوارش شما را تنظيم کرده و خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را از شما دور کند.
گذشته از اين، مصرف سيب‌زميني با پوست به‌دليل فيبري که به بدن‌تان مي‌رساند، نمي‌گذارد هر روز چاق‌تر شويد و اشتهاي‌تان را کنترل مي‌کند. براي خوردن سيب‌زميني با پوست، پس از شستن، مي‌توانيد آنها را ورقه کنيد، در فر بگذاريد و سپس با ريختن پنير پيتزا روي آنها در کوتاه‌ترين زمان يک خوراک خوشمزه را تهيه کنيد.

برگ هويج

اگر فشار خون‌تان بالا و پايين مي‌رود و استخوان‌ها و عضلات‌تان جان ندارند، به جاي خوردن هويج، برگ اين گياه را بخوريد. برگ‌هاي هويج سرشار از کلروفيل هستند و از آنجا که کلروفيل مي‌تواند نياز بدن شما به منيزيم را تامين کند، خوردنش به قوي شدن استخوان‌ها و عضلات کمک مي‌کند. گذشته از اين برگ هويج منبع غني پتاسيم است و به همين دليل با تنظيم سوخت‌وساز بدن و پايين آوردن فشارخون، سلامت شما را تضمين مي‌کند.
برگ‌هاي هويج که اغلب دور ريخته مي‌شوند، بيشتر از هرکسي به خانم‌ها نفع مي‌رسانند چراکه از پوکي استخوان پيشگيري مي‌کنند و به‌دليل داشتن ويتامين K که نه در خود هويج بلکه در برگش پيدا مي‌شود، سلامت استخوان‌ها را حفظ مي‌کنند. برگ هويج به‌دليل داشتن پتاسيم فراوان تلخ است و اگر آن را با سبزيجات خوش‌طعم ديگر مخلوط نکنيد، خوردنش براي‌تان آسان نخواهد بود.

پوست پرتقال

هنگام گرفتن پوست پرتقال تا آنجا که مي‌توانيد با ظرافت عمل کنيد و نگذاريد قسمت‌هاي سفيد دور پوست، از خود ميوه جدا شوند. محققان مي‌گويند سفيدي‌هاي چسبيده به پوست پرتقال چهار برابر خود اين ميوه فيبر دارند.
گذشته از اين ماده د-ليمونين که در سفيدي‌هاي اين ميوه وجود دارد، بهترين ماده براي ايمن شدن در برابر سرطان پوست است. سفيدي‌هاي پوست پرتقال ضدديابت و ضدالتهاب هم هستند و بهتر از هر دارويي کلسترول خون را پايين مي‌آورند.
شايد نتوانيد به‌راحتي سفيدي انار يا قسمت سفيد هندوانه يا پوست پرتقال را بخوريد، اما با درست کردن مرباي پوست پرتقال يا خشک کردن اين ميوه، مي‌توانيد پوستش را هم نوش جان کنيد.

برگش را هم بخريد

بهتر است فروشگاهي را پيدا کنيد که اين سبزي را با برگ‌هايش مي‌فروشد. تنها 30 گرم برگ کلم بروکلي مي‌تواند 90درصد ويتامين A موردنياز شما در روز را تامين کند. شما براي حفظ ايمني بدن و بهبود بينايي‌تان به ويتامين A نياز داريد و گذشته از اين، به‌دليل ويتامين C فراواني که در برگ‌هاي بروکلي وجود دارد، با خوردنش مي‌توانيد سيستم ايمني بدن‌تان را تقويت کنيد. برگ کلم بروکلي را مثل اسفناج بخارپز کنيد يا اينکه همراه با تخم‌مرغ از برگ سرخ شده بروکلي، نرگسي درست کنيد. برگ‌هاي ريز و جوان گزينه خوبي براي سالاد درست کردن هم هستند.

سفيدي انار

انار يک ميوه ضدسرطان پوست است که به‌دليل خواص آنتي‌اکسيداني‌اش نمي‌گذارد راديکال‌هاي آزاد در بدن شما فعال شوند و زمينه ابتلا به سرطان را ايجاد کنند. اما چنين خاصيتي بيشتر از آنکه در دانه‌هاي انار وجود داشته باشد، در پوست و قسمت‌هاي سفيد آن وجود دارد. سفيدي‌هاي انار که اغلب دور ريخته مي‌شود، از منابع غني آنتي‌اکسيدان هستند که ايمني بدن را بالا مي‌برند و از آن در برابر بيماري‌هاي مهلکي مثل سرطان محافظت مي‌کنند.

اگر مي‌خواهيد از همه خاصيت‌هاي انار بهره ببريد، دانه‌هاي اين ميوه را همراه با قسمت‌هاي سفيدش در آبميوه‌گيري بريزيد. چراکه احتمالا به تنهايي خوردن سفيدي‌هاي انار براي‌تان آسان نخواهد بود.

سفيدي هندوانه

درست است که قسمت سفيد هندوانه به شيريني گوشت قرمز رنگ آن نيست اما مي‌تواند مقدار زيادي سيترولين به بدن شما برساند. اين آمينو اسيد در بدن شما به آرجينين تبديل مي‌شود و سلامت قلب و سيستم گردش خون‌تان را تضمين مي‌کند. گذشته از اين مصرف سفيدي هندوانه ايمني بدن‌تان را بيشتر مي‌کند و از بدن شما در برابر راديکال‌هاي آزاد محافظت مي‌کند. سفيدي هندوانه گذشته از همه فوايدي که گفتيم، با بهبود بخشيدن وضعيت گردش خود در بدن شما، نمي‌گذارد تمرين‌هاي ورزشي زود خسته‌تان کند.
اگر از خوردن سفيدي هندوانه به‌عنوان يک ميوه لذت نمي‌بريد، آب آن را درست کنيد و قسمت‌هاي سفيد را همراه با گوشت قرمز هندوانه در مخلوط کن بريزيد تا معجون يکدستي درست شود و سپس آن را ميل کنيد.

پوست پياز

در خواص گياهان فيبردار هر چه بگوييم کم گفتيم. فيبر موجود در آنها نه‌تنها تناسب اندام شما را حفظ مي‌کند، بلکه به سلامت قلب و بهبود گردش خون در بدن‌تان هم کمک مي‌کند. پوست پياز هم يکي از تفاله‌هاي گياهي است که فيبر فراواني در خود دارد و به‌دليل همين خطر ابتلا به بيماري قلبي و مشکلات گوارشي را کمتر مي‌کند. اين ماده مفيد که اغلب دور ريخته مي‌شود، در برابر سرطان روده بزرگ بدن‌تان را ايمن مي‌کند و احتمال ابتلاي‌تان به ديابت نوع دو و اضافه‌وزن را کمتر مي‌کند.قطعا نمي‌توانيد پوست پياز را به‌تنهايي بخوريد، اما مي‌توانيد يک پياز سالم را خوب بشوييد و در سوپ بيندازيد تا عصاره‌اش به خورد غذاي شما برود. البته مراقب بوي دهان‌تان باشيد چراکه مصرف پياز با پوستش، عطر آن را هم بيشتر مي‌کند.