انجــمن های زیبـــایی و سلامت
گوشت چرخ کرده را در فریزر نگذارید! - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجــمن های زیبـــایی و سلامت (http://www.zibasho.com/forum)
+-- انجمن: پزشکی ، سلامت (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- انجمن: متفرقه پزشکی ، سلامت (/forumdisplay.php?fid=37)
+--- موضوع: گوشت چرخ کرده را در فریزر نگذارید! (/showthread.php?tid=8139)



گوشت چرخ کرده را در فریزر نگذارید! - Afshin - 2015/01/01 ساعت 16:12


[img]http://www.beytoote.com/images/stories/housekeeping/hou8218.jpg" title="انجمن های زیباشو" style="max-width:600px;" />

از بحث انجماد که بگذریم، بهترین روش برای باز کردن یخ گوشت چه روشی است؟
بهتر است اول این نکته را یادآور بشوم که برعکس انجماد که باید خیلی سریع انجام شود، باز شدن یخ گوشت باید خیلی آهسته و تدریجی صورت بگیرد تا قطرات آب درون گوشت به صورت سوزنی از آن خارج شوند و به این ترتیب بافت این ماده غذایی پاره نشود و مواد مغذی‌اش به شکل خونابه هدر نرود.

برای این از دست دادن دمای تدریجی پیشنهادی هم دارید؟
بله. چند روش بسیار مطمئن از نظر تغذیه‌ای و بهداشتی برای باز کردن یخ گوشت وجود دارد. روش‌هایی مانند خارج کردن گوشت از فریزر و انتقال آن به یخچال، حداقل 24 ساعت قبل از پخت؛ یخ زدایی کردن گوشت در مایکروفر که از نظر تغذیه ای مشکلی را برای آن پیش نمی‌آورد؛ گرفتن گوشت زیر شیر آب روان با دمایی حدود 20 درجه سانتی‌گراد و با فشاری که اجزای ریز و اضافی گوشت از آن کنده شوند یا قرار دادن گوشت یخ زده‌ به طور مستقیم درون قابلمه البته به شرطی که از قبل تکه تکه و بسته بندی شده باشد.

یعنی قرار دادن گوشت یخ زده به صورت مستقیم درون قابلمه بهتر از یخ زدایی کردن آن درون آب راکد گرم است؟
صددرصد! علاوه بر اینکه امکان وجود آلودگی میکروبی در آب راکد وجود دارد، ممکن است در صورت قرار دادن گوشت درون آب راکد، خونابه آن خارج شود و شما آن را دور بریزید و در این صورت از هیچ کدام از ارزش‌های تغذیه‌ای مفید گوشت بهره‌مند نشوید. اما اگر شما گوشت یخ‌زده را به طور مستقیم داخل قابلمه بیندازید، آن وقت خونابه احتمالی آن وارد غذایتان می‌شود و به این ترتیب شما یک غذای مغذی را در سفره خانواده‌تان خواهید داشت.

آیا افزودن ادویه یا پیاز به گوشت، قبل از قرار دادن آن داخل فریزر مشکلی برای گوشت ایجاد نمی‌کند؟
اکثر ادویه‌ها خاصیت ضدمیکروبی دارند و به نظر نمی‌رسد که اضافه کردن آنها به گوشت مشکلی را پیش بیاورد اما افزودن پیاز به این ماده غذایی برای مدت بیشتر از 2 یا 3 روز پیشنهاد نمی‌شود چون پیاز، قوام گوشت را از بین می‌برد و آن را لیز و لزج می‌کند.