انجــمن های زیبـــایی و سلامت
امواج خطرناک یا بی‌خطر برای باتری قلبی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجــمن های زیبـــایی و سلامت (http://www.zibasho.com/forum)
+-- انجمن: پزشکی ، سلامت (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- انجمن: متفرقه پزشکی ، سلامت (/forumdisplay.php?fid=37)
+--- موضوع: امواج خطرناک یا بی‌خطر برای باتری قلبی (/showthread.php?tid=8403)



امواج خطرناک یا بی‌خطر برای باتری قلبی - sajedi7273 - 2015/01/10 ساعت 00:20

آیا موبایل، مایکروویو، سیستم‌های تشخیصی درمانی و سیستم‌های امنیتی فرودگاه‌ها روی باتری قلب تاثیر دارد؟

دکتر شمس‌زاده در پاسخ می‌گوید: «امواج مایکروویو برای بیماران دارای باتری قلبی بی‌خطر است، اما هنگام استفاده از موبایل، بیمار باید آن را درسمت مقابل باتری قلبی‌اش بگیرد، یعنی اگر ضربان‌ساز در سمت چپ بدن کاشته شده است، با دست راست و گوش راست از موبایل استفاده کند و آن را در جیب چپ نگذارد.


استفاده از سیستم‌های تشخیص بیماری به غیر از ام‌ آر آی نیز روی دستگاه ضربان‌ساز قلب تاثیر منفی نمی‌گذارد. گرچه بتازگی باتری‌هایی عرضه شده است که در مواجهه با امواج ام‌آر‌آی نیز دچار اختلال نمی‌شود.


نکته مهم دیگر آن که دارندگان باتری قلبی هرگز نباید در محیط‌هایی که برق فشار قوی وجود دارد و میدان مغناطیسی در اطراف آن ایجاد می‌شود، قرار بگیرند.

سیستم‌های امنیتی فرودگاه هم مشکل خاصی برای باتری قلبی ایجاد نمی‌کند، گرچه قبل از عبور از این دستگاه‌ها بهتر است مامور فرودگاه در جریان قرار بگیرد.


ملاحظه خاص دیگری از نظر تغذیه‌ای یا نوع فعالیت روزمره برای افرادی که باتری قلبی دارد، وجود ندارد، یعنی این بیماران می‌توانند از فعالیت عادی روزمره و تحرکات ورزشی سبک مانند پیاده‌روی برخوردار باشند.»



دکتر منوچهر قارونی فوق تخصص قلب و عروق نیز می گوید:

«باتری قلب یا پیس میکر (pacemaker) وسیله ای است که در بیماران قلبی که دچار اختلال ریتم قلب هستند و یا افراد پیر و مسن که حملات ایست قلبی دارند، استفاده می شود.


این بیماران به علت کاهش ضربان قلب احتیاج به باتری یا پیس میکر دارند.


پیس میکرها انواع مختلفی دارند. نوع معمولی آن ها یک سیم برقی از باتری است که در زیر پوست بالای قفسه سینه کاشته می شود و توسط یکی از سیاهرگ های دست به داخل بطن راست گذاشته می شود و این باتری در دقیقه 70 ضربان قلب تولید می کنند.


گذاشتن این باتری در بیماران قلبی باعث می شود فرد دیگر ایست قلبی نداشته باشد.


نوع دیگری از دستگاه ها که شوک هم می دهد، وقتی که قلب دچار اختلال شدید در بطن شود، دستگاه تشخیص داده و شوک می دهد و نمی گذارد مرگ صورت گیرد.


این پیس میکرها 10 تا 15 سال می توانند به کار خود ادامه داده و بعد از 15 سال باید این باتری ها را تعویض کرد.


استفاده از این باتری ها بسیار زیاد است و تعداد زیادی از افراد با این باتری ها زندگی می کنند.»