سلام مهمان گرامی ، خوش آمدید. آیا این نخستین بازدید شماست ؟ وارد شده یا عضو شوید
با سلام مهمان گرامی ،
اطلاعات کاربری به ما نشان می دهد که شما در انجــمن های زیبـــایی و سلامت عضو نشده اید برای اینکه از امکانات این تالار گفتگو استفاده کنید ، باید عضو شوید.

پس هر چه زود تر اقدام به عضــویت نمائید و یا وارد شوید.

انجــمن های زیبـــایی و سلامت

انجمن های زیبایی سلامت زیباشو

توجه: دوره آموزش فرمولاسیون رنگهای زیبای مو انجمن زیباشو ๑۩۞۩.... لطفا پرسش های خود در زمینه رنگ مو را فقط اینجا مطرح کنید..... ۩۞۩๑ ๑❀95❀ مسـابـقــه : عکس از سفره هفــت سیـن ❀95❀
 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عادتهایی که دندان‌ها را خراب می‌کند
2014/09/02, ساعت 02:04
ارسال: #1
عادتهایی که دندان‌ها را خراب می‌کند



شاید شما هم یکسری عادت‌هایی داشته باشید که به مرور زمان موجب خرابی دندان هایتان شود؛ پس بهتر است که آنها را بشناسید و هر چه سریعتر ترک‌شان کنید. در ادامه ایمیل 22 مورد از عادت‌هایی که موجب خرابی دندان هایتان می‌شود را یادآور می شویم که امیدواریم آنها را بشناسید و انجام ندهید.

1. دندان قروچه : ساییدن دندان‌ها به هم یا دندان قروچه در اثر فشار عصبی و مشکل بد خوابیدن ایجاد می‌شود؛ کنترل دندان قروچه بسیار سخت است؛ خودداری از جویدن غذاهای سفت در طول روز، درد دندان و آسیب ناشی از دندان قروچه را کم می‌کند. در شب از محافظ دهان (مخصوص دندان قروچه) استفاده کنید تا در حین خوابیدن از آسیب دندان در اثر دندان قروچه جلوگیری کنید.

2. جویدن یخ : یخ ماده‌ای بدون قند است و ممکن است فکر کنید برای دندان ضرری ندارد؛ اما جویدن یخ می‌تواند باعث شکستن و یا از بین رفتن قسمتی از مینای دندان شود؛ اگر یخ را سفت بجوید، باعث تحریک بافت نرم داخل دندان و بروز حساسیت و درد دندان می‌شود. خوردن غذاهای داغ و یا غذاهای سرد ممکن است درد دندان را شدت بخشند؛ بهتر است به جای جویدن یخ، آدامس بدون قند بجوید.

3. جویدن مداد : آیا موقع تمرکز روی یک مسئله، مداد خود را می‌جوید؟؛ اثر جویدن مداد همانند جویدن یخ است و باعث شکستن و یا خرد شدن دندان‌ها می‌شود. هنگامی که می‌خواهید چیزی را بجوید، آدامس‌های بدون قند را انتخاب کنید؛ آدامس‌های بدون قند باعث ترشح زیاد بزاق می‌شوند و از بوی بد دهان و پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کنند.

4. مکیدن انگشت : معمولاً کودکان بعد از پدیدار شدن دندان‌های دائمی خود، انگشتان خود را می‌مکند؛ این انگشت مکیدن در سن 5 تا 6 سالگی ظاهر می‌شود و باعث تغییرات دائمی در ساختار دندان و لثه می‌شود؛ مکیدن انگشت شست می‌تواند باعث لق شدن و انحراف دندان‌های کودک از جای خود شود؛ این انحراف دندان‌ها می‌تواند مشکلات تنفسی و جویدنی را برای کودک به وجود آورد.

5. مکیدن لیمو ترش : افرادی که لیموترش را می‌مکند، خود را در خطر مشکلات دهانی و دندانی قرار می‌دهند؛ لیمو دارای مقدار زیادی اسید است؛ این اسید، باعث تضعیف شدن مینای دندان و زبری سطح دندان‌ها می‌شود.

6. جویدن ناخن : جویدن ناخن نه تنها ظاهر دست را زشت می‌کند، بلکه به دندان‌ها نیز آسیب می‌رساند و باعث مشکلات دهانی می‌شود؛ جویدن ناخن باعث بیرون آمدن دندان از محل خود، شکستن دندان و تخریب مینای دندان می‌شود.

7. با شیشه شیر خوابیدن : اگر موقع خواب، به کودک خود یک شیشه آب میوه، شیر و یا شیرخشک بدهید و در حین خوردن آن بخوابد، باعث خواهید شد که دندان‌های جدید پوسیده شوند؛ پس، بهتر است قبل از خوابیدن کودک، شیشه شیر را از او بگیرید و او را به این کار عادت ندهید.

8. سوراخ کردن (پیرسینگ) زبان : در برخی کشورها، سوراخ کردن زبان و آویزان کردن زیورآلات فلزی از آن (پیرسینگ) مرسوم است؛ اگر به طور ناخودآگاه این قطعه فلزی را گاز بگیرید، دندانتان می‌شکند؛ هنگامی که فلز با لثه برخورد می‌کند، باعث آسیب لثه و لق شدن دندان‌ها می‌شود. دهان ما پر از باکتری است، بنابراین سوراخ کردن زبان، خطر عفونت و زخم زبان را زیاد می‌کند؛ بهتر است قبل از این کار، با یک دندان‌پزشک مشورت کنید.

9. سخت مسواک زدن : مسواک زدن بخشی از بهداشت دهان و دندان است اما نباید سفت و محکم مسواک بزنید؛ این نوع مسواک زدن باعث از بین رفتن مینای دندان، تحریک لثه‌ها، حساس شدن دندان‌ها نسبت به سرما و گرما و حتی ایجاد سوراخ‌هایی در دندان می‌شود.

10. باز کردن چیزی با دندان : باز کردن درب قوطی و یا بسته پلاستیکی با دندان ممکن است راحت باشد، اما دندان ابزاری برای خرد کردن و یا باز کردن وسایل نیست؛ به جای دندان می‌توانید از قیچی و یا درب باز کن استفاده کنید؛ از دندان‌ها باید فقط برای خوردن غذا استفاده کرد.

11. ورزش کردن بدون محافظ دهان : موقع انجام ورزش‌هایی مثل بوکس، هاکی و ورزش‌هایی که با صورت شما در تماس هستند باید از محافظ دهان و دندان استفاده کرد؛ این محافظ دهان یک قطعه پلاستیکی است و از دندان‌های بالایی محافظت می‌کند؛ بدون این محافظ زمانی که ضربه سنگینی به صورت شما وارد شود، می‌تواند دندان‌ها را خرد کند؛ این محافظ دندان را می‌توانید از دندان پزشک بگیرید.

12. آب نبات سفت : قند موجود در آب‌نبات باعث به وجود آمدن پلاک‌های چسبنده بر روی دندان‌ها می‌شود؛ سپس باکتری‌های موجود در پلاک دندان، قند را تبدیل به اسید می‌کند و این اسید باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شود؛ بنابراین بعد از مصرف شکلات، آبنبات و شیرینی، حتماً دندان‌های خود را مسواک بزنید.

13. شیرینی چسبنده : همه مواد شیرین باعث پوسیدگی مینای دندان می‌شوند، اما برخی از آنها بیشتر مضرند، مثل سوهان، گز، پاستیل و آب نبات شل؛ وقتی شیرینی به دندان بچسبد و قند تبدیل به اسید می‌شود، این اسید برای ساعت‌ها در تماس با مینای دندان است. اگر بعد از خوردن این نوع شیرینی‌ها، چیزی مثل کرفس یا آدامس بدون قند بجوید، مقدار زیادی بزاق ترشح می‌شود و این بزاق اسید را از بین می‌برد.

14. نوشابه های گازدار : فقط شیرینی مسبب خرابی دندان نیست‌؛ اگر یک لیوان نوشابه گازدار بنوشید، بیشتر از 11 قاشق چایخوری قند مصرف کرده‌اید؛ همچنین نوشابه‌ها حاوی اسید فسفریک و اسید سیتریک است که این دو اسید، باعث از بین رفتن مینای دندان‌ها می‌شوند. نوشابه‌های رژیمی هر چند بدون قند هستند، ولی مقدار زیادی شیرین کننده مصنوعی دارند که این شیرین کننده‌ها، دارای اسید هستند و برای دندان‌ها مضرند.

15. نوشابه‌های ورزشی : معمولاً این نوشابه‌ها دارای مقدار زیادی قند هستند؛ نوشابه‌های ورزشی هم در دهان، اسید به وجود می‌آورند که این اسید به مینای دندان حمله می‌کند؛ اگر زیاد از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنید، این را بدانید که در معرض پوسیدگی دندان خواهید بود؛ در حین ورزش و برای جلوگیری از کم آبی بدن، می‌توانید از آب دارای املاح استفاده کنید.

آنقدر به مردم این زمانه بی اعتمادم که میترسم هرگاه از شادی به هوا بپرم
زمین را از زیر پاییم بکشند…
 سپاس شده توسط Sepid ، @Raha@ ، نثار ، مامان کتی
2014/11/30, ساعت 11:28
ارسال: #2
RE: آسيب دندان ها؛ دلايلي که تا به حال نمي دانستيد

صرف تنقلات شيرين و آب ميوه، از عوامل خرابي دندان هاست. اما فعاليت هاي ديگري هم که ممکن است بي ضرر به نظر برسد، مي تواند به دندان ها آسيب برساند.

نوشيدن چاي داغ

نوشيدن چاي پس از اين که در يک محيط سرد قرار گرفته ايد مي تواند روي سطح دندان ترک ايجاد کند. اين ترک هاي سطحي که تقريبا ديده نمي شود، به علت تغيير سريع دما در دهان رخ مي دهد.

دندان ها از ماده اي به نام «دنتين» پوشيده شده است. هنگامي که دندان به طور ناگهاني در معرض تغيير دما قرار مي گيرد، دچار ترک مي شود. در اغلب موارد اين ترک ها با مصرف چاي يا قهوه تيره مي شود. اما در صورت عميق تر شدن، حساسيت ايجاد مي کند. علاوه بر آن، ترک شديد مي تواند به عصب دندان آسيب برساند و عفونت يا آبسه ايجاد کند. البته اين حالت تنها در صورتي به وجود مي آيد که به طور مکرر اين اتفاق بيفتد.

براي محدود کردن تغيير دما در فصل سرما، دهان را با شال بپوشانيد تا گرم بماند. جويدن يخ نيز، تغيير ناگهاني در دماي دهان ايجاد مي کند و به ميناي دندان فشار وارد مي کند.

شنا کردن با دهان باز:

آب استخر حاوي کلر است که به طور دقيق کنترل نشده است و مي تواند به فرسودگي دندان منجر شود. اين امر به معناي از بين رفتن بافت هاي سخت از روي سطح دندان است که مي تواند باعث بروز حساسيت بيشتر و ايجاد تغيير رنگ در دندان شود.

واکنش کلر با آب باعث ايجاد اسيد مي شود. اين نوع اسيد سبب فرسودگي دندان مي شود. بنا بر اين هنگام شنا، سعي کنيد دهانتان را باز نکنيد.

درمان هاي حساسيت فصلي

انواع آنتي هيستامين که از آن براي درمان حساسيت ها استفاده مي شود، در طول زمان مي تواند باعث خرابي دندان شود.هيستامين ماده شيميايي است که توسط سيستم ايمني آزاد مي شود.

جويدن آدامس و مصرف آب مي تواند توليد بزاق دهان را افزايش دهد. باز کردن در بسته شيشه با دندان، جويدن ناخن، پاره کردن نخ و نگه داشتن اشيا با دندان مي تواند در قسمت جلوي دندان ترک ايجاد کند.

مسواک زدن، بلافاصله بعد از غذا خوردن

اسيد و قندهايي که هنگام غذا خوردن توليد مي شود، به طور موقت ميناي دندان را ضعيف مي کند. بنابراين اگر، بلافاصله پس از غذا خوردن مسواک بزنيد، قبل از اين که مينا فرصت سفت شدن پيدا کند، آن را از بين مي بريد. به گفته متخصصان، بايد حداقل نيم ساعت صبر کنيد يا اين که قبل از غذاخوردن مسواک بزنيد تا باکتري ها از بين برود؛ پس از مصرف غذا مي توان از دهان شويه استفاده کرد. پس از مصرف دهان شويه دهان را با آب نشوييد وگرنه لايه محافظي که توسط فلورايد ايجاد شده است، از بين مي رود.

استفاده از قرص پيشگيري از بارداري :

برخي از قرص هاي کنترل بارداري مي تواند منجر به التهاب و خون ريزي لثه شود. اين قرص ها همانند زمان بارداري ميزان هورمون هايي مانند پروژسترون را افزايش مي دهد.

افزايش ترشح زياد اين هورمون باعث التهاب لثه مي شود.

اگرچه التهاب هيچ نوع درماني ندارد اما مراقبت خوب از دندان مي تواند آسيب را به حداقل برساند.

سفر هوايي در شرايطي که دندان تازه پر شده است

پرواز مي تواند باعث دندان درد شود. تغيير در ارتفاع مي تواند کيسه هاي ريز هوا ايجاد کند که در دندان پر شده گير مي کند يا در قسمت هاي پوسيده دندان جمع مي شود و باعث درد خواهد شد. اين حالت در هنگام کوهنوردي و اسکي نيز به وجود مي آيد. بنابراين در صورتي که قصد مسافرت داريد يک يا دو هفته زودتر کارهاي دندانپزشکي خود را انجام دهيد.

صحبت کردن بيش از حد:

پر حرفي مي تواند باعث فرسودگي فک و حتي در مواردي منجر به آرتريت در مفصل شود. فک، يک مفصل پيچيده است.

براي درمان آرتريت در فک شايد نياز به جايگزين کردن مفصل فک داشته باشيد.

قرار دادن آسپرين روي دندان آزرده:

قرار دادن آسپرين روي دندان مي تواند بافت هاي نرم و حساس دهان را بسوزاند.

استفاده از اسپري آسم:

اسپري آسم، معمولا حاوي نوعي داروست که عضلات اطراف مجراي هوا را شل و نفس کشيدن را آسان تر مي کند.

بنابراين لازم است که دارو با دندان تماس پيدا کند برخي از اين اسپري هاي حاوي دارو به شکل پودر است و براي بهبود طعم آن کمي قند شير (لاکتوز) به آن اضافه مي شود.

در صورت باقي ماندن اين پودر روي دندان، امکان پوسيدگي آن وجود دارد.

پس از استفاده از اسپري دهان خود را با آب بشوييد.

غواصي:

غواصي مي تواند منجر به درد مفصل فک و مشکلات بافت لثه شود. اين امر به علت محکم گرفتن دستگاه اکسيژن دهني و تغيير فشار هوا هنگام شيرجه زدن در آب است.
 سپاس شده توسط Sepid ، @Raha@ ، *mana* ، Afshin ، نثار ، مامان کتی
2014/11/30, ساعت 11:49
ارسال: #3
RE: عادتهایی که دندان‌ها را خراب می‌کند
خوردن غذای داغ به همراه آب سرد یا ماست دنونها رو ویرون میکنهBlush
کلا" خوردن سرد و گرم با هم برای دندون مضره

آدم ها فقط آدم هستند نه بیشتر و نه کمتر
کمتر از چیزی که هستند نگاهشان کنی:آنها راشکسته ای
و بیش تر از آن حسابشان کنی آنها تورا میشکنند


 سپاس شده توسط mali joon ، *mana* ، Afshin ، نوشین 68 ، نثار
« قدیمی تر | تازه‌ تر »
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
 


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  بلیچینگ دندان ها drbalavi 2 1,217 2021/12/07 ساعت 17:01
آخرین ارسال: hosseinaziz
  کاشت ایمپلنت دندان hassanh403 0 730 2019/08/20 ساعت 13:59
آخرین ارسال: hassanh403
  آیا ایمپلنت دندان عوارض دارد hassanh403 0 714 2019/08/20 ساعت 13:52
آخرین ارسال: hassanh403
  ایمپلنت یا کاشت دندان drbalavi 0 840 2019/04/08 ساعت 13:59
آخرین ارسال: drbalavi
  جرم گیری دندان چیست drbalavi 0 810 2019/01/26 ساعت 12:59
آخرین ارسال: drbalavi
  لمینیت دندان taze 1 1,312 2019/01/06 ساعت 18:27
آخرین ارسال: nargesfarab
  لمینیت دندان taze 1 1,291 2018/12/31 ساعت 17:08
آخرین ارسال: nargesfarab
  سفید کردن دندان ها با لیزر drbalavi 0 1,040 2018/09/15 ساعت 12:01
آخرین ارسال: drbalavi
  کامپوزیت دندان در کرج اروس 1 1,261 2018/08/29 ساعت 18:09
آخرین ارسال: mamannazila
  هزینه عصب کشی دندان zahrapouran 0 897 2018/08/07 ساعت 14:54
آخرین ارسال: zahrapouran

پرش به انجمن: