«پيرچشمي» شايع اما بدون درمان
|
2014/11/29, ساعت 15:20
ارسال: #1
|
|||
|
|||
«پيرچشمي» شايع اما بدون درمان
امروزه سرطان، بيماريهاي قلبي - عروقي، آلزايمر و ديابت از جمله بيماريهاي خطرناکي هستند که بيشترين آمار مبتلايان را دارند، اما بيماريهاي چشمي را نيز مي توان از جمله بيماريهايي دانست که بسياري از افراد با آن ها دست و پنجه نرم ميکنند.با بالا رفتن سن، برخي از بيماري هاي چشمي گريبانگير افراد خواهد شد و گاهي بيمار، شناختي نسبت به آن ها ندارد که از جمله شايع ترين اين بيماري ها مي توان به پير چشمي اشاره کرد که به گفته پزشکان راه درمان قطعي براي آن وجود ندارد.
«فضلي» يکي از شهرونداني که بيش از 50 سال سن دارد، مي گويد: سال هاي زيادي بود که چشمانم فاصله دور را خوب نمي ديد ولي براي ديدن فاصله نزديک مشکل نداشتم تا اين که چند سال پيش احساس کردم چشمانم به سختي فاصله نزديک را هم مي بيند به ويژه در چشم راستم اين نقص بيشتر احساس مي شد.وي اضافه مي کند: بعد از معاينه پزشک متخصص متوجه شدم که به عارضه پيرچشمي مبتلا شده ام و در حال حاضر از 2 عينک دور و نزديک بين، بسته به شرايط استفاده مي کنم.يکي ديگر از شهروندان مي گويد: مدتي بود که چشم هايم به شدت خشک مي شد و زمان هايي که به اموري مانند خياطي مي پرداختم دچار سردردهاي خفيفي مي شدم.وي که خود را «گلستاني» معرفي مي کند، ادامه مي دهد: مدتي کار خود را که خياطي بود تعطيل کردم زيرا احساس مي کردم چشمم خسته شده و با کمي استراحت بهتر مي شود، ولي بر خلاف تصورم تغييري در بينايي ام به وجود نيامد تا اين که از عينک استفاده کردم و از آن روز ديدم بهتر شده است. پيرچشمي همراه با ميانسالي يک متخصص و جراح چشم با بيان اين که پيرچشمي، عارضه اي است که افراد در سنين ميانسالي يعني در 35 تا 40 سالگي درگير آن مي شوند، مي گويد: هر قدر سن بالاتر مي رود قدرت تطابق عدسي چشم کمتر مي شود.«وجداني» ادامه مي دهد: به عنوان مثال قدرت تطابق عدسي چشم يک کودک 6 ساله چندين برابر بيشتر از يک فرد 40 ساله است، يعني قدرت تطابق عدسي چشم هاي افراد در سنين ميانسالي چندين برابر کاهش پيدا مي کند.اين متخصص چشم يادآور مي شود: قدرت تطابق يعني اين که هم زمان با اين که فرد بدون عينک دور را مي بيند نزديک را هم به راحتي ببيند.وي با بيان اين که در اصطلاح عوام، کاهش قدرت تطابق به پيرچشمي معروف است، مي گويد: افرادي که پير چشم هستند فاصله دور را بدون عينک به طور واضح و شفاف مي بينند اما براي ديدن اجسام از فاصله نزديک با مشکل مواجه هستند و از عينک استفاده مي کنند.وي با بيان اين که پزشک بايد دقت زيادي به عمل آورد تا با ديدن علايم، تشخيصي اشتباه ندهد، بيان مي کند: پير چشمي تفاوت زيادي با آب مرواريد و آب سياه دارد اگرچه شايد در ابتدا علايمي مشابه داشته باشند.«دکتر وجداني» ادامه مي دهد: افراد دچار آستيگماتيسم نيز که براي ديد دور از عينک استفاده مي کنند، در سنين پيرچشمي بايد علاوه بر عينک براي دوربيني از عينک نزديک بيني براي اصلاح آستيگماتيسم استفاده کنند. برخي از روش هاي درمان، مقطعي هستند اين پزشک متخصص به روش هاي درماني پيرچشمي اشاره مي کند و مي افزايد: در حال حاضر در دنيا تنها درمان قابل اعتماد و اثبات شده براي پير چشمي، استفاده از عينک نزديک بين است.وي با بيان اين که در خيلي از نقاط دنيا براي درمان پيرچشمي عمل هاي جراحي انجام شده ولي درمان قطعي نبوده است، مي گويد: در ايران هم يک سري دستگاه هايي براي انجام عمل جراحي پيرچشمي، وارد شده اند ولي باز هم هيچ کدام از آن ها ضريب اطمينان کافي را ندارند. وي تاکيد مي کند: بيمار بعد از عمل جراحي در بيشتر مواقع رضايت خاطر کامل ندارد براي همين بهترين روش اين است که افراد براي مطالعه و ديدن از فاصله نزديک بر اساس شماره چشم ، از عينک استفاده کنند.وي در پاسخ به سوال بيماراني که مي پرسند از چه مواد غذايي استفاده کنيم تا به پيرچشمي مبتلا نشويم، مي گويد: پيرچشمي يک پروسه ذهني است و راه جلوگيري اثبات شده اي براي آن تعريف نشده است.«دکتر وجداني» اعتقاد دارد که در مجموع خوردن سبزيجات و ميوه جات تازه و استفاده نکردن از داروهاي شيميايي بي مورد و فست فودها مي تواند از جمله مواردي باشد که تا حدي از بروز زود هنگام پيرچشمي جلوگيري ميکند.وي به افراد ميانسال توصيه مي کند: اگر افراد چنانچه دور را خوب و نزديک را تار مي بينند دقت کنند و اين عارضه را به آب مرواريد و آب سياه نسبت ندهند، اين مشکل فقط با استفاده از يک عينک برطرف خواهد شد. |
|||
|
|