خانواده خــوشـبـخــت رویایی دست‌یافتنی است !

خانواده ی شاد و خوشبخت

کمک بخواهید
اگر خودتان نمی‌توانید مسائل مالی‌تان را مدیریت کنید، از کسی که در این کار ماهر است، مثلا یک مشاوره مالی کمک بخواهید.
به خودتان هم بپردازید
اگر زن و شوهر هر کدام برای خودشان پول ذخیره کنند چندان کار خوبی نیست؛ ولی آنها گاهی می‌خواهند پولی برای خودشان داشته باشند که به دلخواه و برای دل خودشان خرجش کنند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، می‌توانید هر ماه مقداری پول برای خود یا همسرتان کنار بگذارید و به تنهایی یا همراه همسرتان آن را برای خوشحالی خودتان خرج کنید.

روابط ریاضی در ازدواج موفق
در ازدواج موفق یک رابطه ریاضی هم وجود دارد. دکتر جان گوتمن، استاد روانشناسی در دانشگاه واشنگتن و رئیس انستیتوی تحقیقاتی روابط انسانی معتقد است برای اینکه ازدواج پایدار بماند باید به قانون پنج به یک توجه کرد. این قانون می‌گوید در مقابل هر تعامل منفی (اعتراض، غرغر، مخالفت یا جر و بحث) باید حداقل پنج تعامل مثبت خلق شود (تحسین، لبخند، نوازش، خنده، اشاره به یک واقعه شادی‌آور یا ابراز قدرشناسی). او می‌گوید: «این لحظه‌های شاد نشان می‌دهد که زن و شوهر سخت تلاش می‌کنند به جای خلق فضایی پر از انتقاد و خرده‌گیری، فضایی مملو از احترام و تحسین به وجود آورند. با ابراز محبت‌هایی چنین ساده زن و شوهر چیزی را خلق می‌کنند که دکتر گوتمن به آن«سرمایه عاطفی در بانک» می‌گوید. این سرمایه پولی است که می‌تواند پس از تیره شدن رابطه، آن را از نو بازسازی کند. دکتر گوتمن اضافه می‌کند، حتی زوج‌هایی که گاه به گاه با هم جر و بحث می‌کنند هم می‌توانند با هم خوشبخت باشند؛ به شرطی که تعاملات مثبت آنها همچنان بر تعاملات منفی سنگینی کند. راه‌های ساده‌ای هستند که شما با آنها می‌توانید همسرتان را شاد کنید. مثلا هنگامی که صبح سر کار می‌روید، به گرمی از او خداحافظی کنید، از یکدیگر به خاطر انجام کارهای ساده و عادی منزل تشکر کنید، هر وقت او وارد اتاق می‌شود سرتان را بلند کنید و به او لبخند بزنید و از کنار چیزهای ساده بگذرید و اتفاقات ناراحت‌کننده‌ای را که قبلا بین شما افتاده و می‌دانید باعث خجالت و ناراحتی همسرتان می‌شود، دوباره بازگو نکنید.
نکات دیگری که در استحکام یک رابطه زناشویی موثرند:
سختی‌ها و لذت‌های بچه‌دار شدن را با هم بچشید
خیلی از زوج‌های جوان فکر می‌کنند که گام بعدی پس از تشکیل زندگی مشترک این است که صاحب فرزند شوند؛ در حالی که این‌طور نیست. در واقع بچه‌دار شدن کار بسیار دشواری است. به گفته دکتر گوتمن و همسرش جولی، در ۶۹ درصد ازدواج‌ها، رضایت از ازدواج پس از به دنیا آمدن بچه کاهش می‌یابد که به خاطر استرس‌های فراوان مالی و فیزیکی است و اینکه زن و مرد به گونه‌ای متفاوت بچه‌دار شدن را تجربه می‌کنند. گوتمن رفتارهایی را مشخص کرده که پدر و مادر با انجام آنها می‌توانند دوران سخت مراقبت از یک نوزاد کوچک را بهتر پشت سر بگذارند. یکی از توصیه‌های او به پدران جوان این است که وقتی مادر نیمه شب بیدار می‌شود تا به نوزاد شیر دهد یا پوشکش را عوض کند، حتما به او کمک کنند. به خصوص که هیچ کاری برای مادر سخت‌تر از این نیست که نیمه‌شب پوشک کثیف نوزاد را عوض کند. درباره همین موقعیت توصیه او به مادران جوان این است که بگذارند پدر به روش خودش این کار را انجام دهد و مثلا از اینکه پوشک را قدری شل بسته به او غر نزنند.
و چند نکته آخر اینکه
ایده‌آل‌گرا نباشید
شما نمی‌توانید همه کارها را به تنهایی انجام دهید و اگر هم بتوانید، انجام همه آنها به طور عالی و ایده‌آل ممکن نیست. پس در کارهای خانه از همه افراد خانواده کمک بگیرید و آنها را در انجام انواع کارها شریک کنید. یک چرخه کاری تعیین و کارهایی مثل مرتب کردن اتاق خواب‌ها، شستن لباس‌ها، شستن ظرف‌ها، چیدن میز غذا و جارو کردن را بین همه افراد خانواده تقسیم کنید. به این ترتیب وظایف بین آنها تقسیم شده و بدون اینکه کسی از انجام کارها کسل شود، همه کارهای خانه انجام می‌شود. همچنین از وسواس بیجا بپرهیزید. نخواهید که در سرتاسر خانه حتی یک ذره غبار هم نباشد یا حتما شام سر ساعت مشخصی بدون ۵ دقیقه دیر یا زود صرف شود.
با فرزندان خود صادق باشید
اگر از پدر و مادر پیرتان در منزل نگهداری می‌کنید، با فرزندان‌تان درباره همه ویژگی‌ها و نیازهای آنها صحبت کنید و پیش از هر چیز احترام به آنها را به فرزندان‌تان بیاموزید. این صداقت باعث می‌شود که آنها به پدربزرگ و مادربزرگ خود احترام بگذارند و در صورت لزوم نیازهای آنها را برآورده کنند.
به فکر خودتان باشید
ممکن است شما در مقام پدر و مادر فکر کنید که نباید از مشکلات جسمی یا روانی خود حرفی بزنید؛ چرا که با این کار مزاحم دیگران خواهید شد.
اما این کار نوعی خیانت به خود و خانواده‌تان است؛ چون اگر شما جسم و روانی سالم نداشته باشید، سلامت و امنیت خانواده‌تان هم در معرض خطر قرار خواهد گرفت. پس با دیدن علائم بیماری به پزشک مراجعه کنید. هیچ وقت علائم جسمی و روانی خود را نادیده نگیرید. اگر می‌بینید که مسائلی همچون مشکلات بچه‌ها، مسائل و درگیری‌های شغلی، فشارهای ناشی از شرایط اجتماعی یا مسائل دیگر، استرس فراوانی به شما تحمیل می‌کند و نمی‌توانید آنها را مدیریت کنید و بر کیفیت زندگی شخصی و اجتماعی شما تاثیر منفی گذاشته است، نزد مشاور بروید و مشکلات خود را مطرح کنید. در این حالت شما به کمک حرفه‌ای نیاز دارید؛ آن را از خودتان دریغ نکنید.

منبع :مجله دنیای زنان ۶۴

زیبـــا شو دات کام

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 1 =