عوامل و راهکارها در اختلالات هورمونی در زنان
هر روز بر تعداد دختران جوانی که دچار ریزش مو، موی زائد، چاقی و اختلالات قاعدگی هستند، افزوده میشود که شایعترین علت این اختلالات، کیست تخمدان، فیبروم رحم، تخمدان پلیکیستیک و یا اختلالات هورمونهای جنسی زنانه است. این مشکلات در بین جوانان ۲۰- ۲۵ ساله شیوع بیشتری دارد. آنها در آینده در معرض ناباروری هستند و به همین جهت تحت درمانهای دارویی مانند یاسمین، دویان، پروژسترون و …. قرار میگیرند که این درمانها خود میتوانند مزید بر علت شوند!
علل شیوع اختلالات هورمونی
البته پرداختن به این موضوع نیاز به مجال دیگری دارد؛ ولی باید گفت که نوع تغذیه کنونی، روشهای دفع کشتهای نباتی، آلودگیهای هوا و غذا، پرورش حیوانات به روشهای صنعتی، فشارهای عصبی و غیره در این امر دخیل هستند.
چگونه فشار عصبی بر هورمونها تاثیر میگذارد؟
بدیهی است که استرس و فشار عصبی رابطهای مستقیم با هورمونهای زنانه دارد. شاید بارها تجربه کرده باشید که مسافرت و یا استرس بر عادت ماهیانهتان تاثیر میگذارد. واقعا چه اتفاقی میافتد؟
داستان از این قرار است که وقتی ما به مدت طولانی تحت فشار عصبی هستیم، مستعد سندرم جنرال آدابشن (General Adaption syn) میشویم. این روند سه مرحله دارد:
۱- واکنش هشداری: اولین مواجهه با واکنش استرسزا را گویند؛ یعنی وقتی بدن پر از هورمونهای تنشی، مانند کورتیزول میشود. اگر دائم تحت فشار عصبی باشید، حتی ورزش، مراقبه و … هم کارآمد نخواهد بود و کورتیزول همچنان در سطح بالا باقی میماند و در این زمان کورتیزول از سلولهای عصبی، ماهیچهای و استخوانها برای تولید انرژی استفاده میکند. میزان بالای کورتیزول منجر به افزایش وزن، خستگی، عصبانیت و احتمالا پوکی استخوان میشود.
اگر استرس ادامه یابد، بدن ممکن است حتی پروژسترون را هم به کورتیزول تبدیل کند! پروژسترون هورمونی است که برای سلامت سلولهای تناسلی (باروری) ضروری است و در عین حال بر خلق و خو و هماهنگی جسمانی ما هم تاثیر میگذارد و کمبود آن باعث پوکی استخوان میشود. به هر حال بدن تحت فشار عصبی، پروژسترون از دست میدهد.
۲- مرحله مقاومت: اگر فشار عصبی برای مدت طولانی ادامه یابد، غدد فوق کلیه خسته میشوند و هورمونهای تنشی (کورتیزول) افت میکنند. همانطور که میزان بالای کورتیزول خوب نیست، میزان کم آن نیز عوارضی در پی دارد. افرادی که میزان کورتیزول خونشان پایین است، تمایل زیاد به شیرینی دارند، دچار افزایش وزن، حساسیت، تپش قلب، بیخوابی، افسردگی، خستگی، اشکال در حافظه، ناتوانی در تمرکز، یائسگی زودرس و ناراحتیهای عادت ماهیانه و … میشوند.
۳- مرحله خستگی: وقتی هورمونهای تنشی از غده فوق کلیه به مدت طولانی ترشح شوند، این غدد خسته شده و باید استراحت کنند؛ وگرنه دچار فرسودگی میشوند و بیماریهایی مثل افسردگی، ورم، ضعف سیستم ایمنی و . . . بروز میکند. بنابراین در جامعه ما که چالشهای جسمی و روحی فراوانی وجود دارد (مشکلات مالی، ناامنی، چالشهای عاطفی و استرس)، شیوع بالای اختلالات هورمونی امری بدیهی است.
چگونه با وجود چالشهای عصبی، هورمونهای زنانه خود را حفظ کنیم؟
هورمونهای زنانه شامل استریول، استرول و استرادیول است که کلا به آنها استروژن میگویند. استروژن روی رشد و اعمال بافتهای متفاوت بدن تاثیر میگذارد (مثل اندامهای تولیدمثل و بسیاری از اندامهای دیگر)، استخوانها را تقویت میکند، از قلب و سیستم قلبی و عروقی محافظت میکند و بر خلق و خو تاثیر میگذارد. استروژن از کلسترول موجود در تخمدان تولید میشود که ناشی از واکنش شیمیایی غده هیپوفیز است. این هورمون از استروئید موجود در سلولهای چربی، پوست، استخوان و سایر بافتها هم ساخته میشود. بعد از یائسگی، تولید استروژن در تخمدان به شدت کاهش مییابد؛ ولی به هر حال تا حدودی از چربی بدن ترشح میگردد. استروژن هورمونی قوی است و کاهش آن باعث میشود فرد در معرض خشکی رحم، کاهش میل جنسی، اضافه وزن، افزایش کلسترول و مشکلات گردش خون و بیماریهای قلبی قرار گیرد. همچنین موجبات کدری پوست، ریزش مو، خستگی مفرط، پوکی استخوان و افسردگی میشود. اما استروژن زیاد ناراحتیهای دیگری به دنبال دارد؛ مثل عادت ماهیانه زودهنگام، یائسگی درازمدت، سندرم پیش از عادت ماهیانه، عادت ماهیانه نامرتب، شدید و دردناک، میل به شوری و چربی و شیرینی، دمدمی مزاج شدن، فیبروم رحم، خونریزی رحم، اندومتریوز، ایجاد غده در پستان، سل پوستی، سرطان سینه و تیروئید، مخاط رحم و … استروژن زیاد باعث تحریک بیش از حد غده تیروئید میشود و تنش جسمانی مداوم ایجاد میکند.
دلایل افزایش هورمون استروژن عبارتند از:
۱- بدن این هورمون را بیش از حد تولید میکند. زنان بسیار چاق و زنانی که کلسترول بالا دارند، مستعد این عارضه هستند؛ زیرا استروژن از کلسترول و چربی بدن تولید میشود. مصرف بالای الکل، قرصهای ضدبارداری، هورمونهایی که به خورد حیوانات میدهند، حشرهکشها و محلولهای صنعتی دیگر، مواد پلاستیکی و خنککنندهها که ساختارشان شبیه استروژن است نیز باعث افزایش تاثیر استروژن میشوند. همچنین وراثت در این امر دخیل است (افرادی که سابقه خانوادگی فیبروم، سرطان تخمدان، رحم و سینه دارند، بدنشان به طور ارثی استروژن زیاد تولید میکند).
۲- وقتی که سوخت و ساز استروژنی درست عمل نکند، میزان استروژن افزایش مییابد. اگر همهچیز درست باشد، بدن ما به طور مداوم از کلسترول و چربی و اندوروستندیون موجود در خون استروژن میسازد. وقتی استروژن جدید وارد دستگاه گردش خون میشود، کبد استروژن قدیمی را میگیرد و سرانجام از طریق ادرار و مدفوع دفع میکند؛ اما کبد بیمار نمیتواند استروژن قدیمی را از بدن دفع کند و استروژن جدید هم به آن اضافه و منجر به بیماری میشود. البته جای خوشبختی است که استروژن اضافه میتواند به فیبر موجود در حبوبات، دانهها، پادزنگها و سایر خوراکیهای حاوی استروژن گیاهی بپیوندد و دفع شود.
پس سه عامل: سلامت کبد، مصرف پادزنگها و هماهنگی انسولین (وزن بدن) بسیار مهم هستند.
۳- اگر تعادل بین استروژن و پروژسترون به هم بخورد (مثلا استروژن بالا برود و پروژسترون کم شود)، مشکلات باروری،(تخمدان پلیکیستیک) PMS، خستگی، افسردگی و ... به وجود میآید. فشار عصبی یکی از عواملی است که ترشح پروژسترون را کاهش میدهد. بدن در شرایط استرس، پر از هورمونهای آدرنالین (مثل کورتیزول) شده و این هورمونها باعث تحریک غدههای تیروئید و پاراتیروئید میشوند. پس وقتی به مدت طولانی تحت فشار عصبی هستیم، اول غده تیروئید پرکار میشود و بعد تحلیل میرود. استروژن بیش از حد و همچنین عدم تعادل استروژن و پروژسترون باعث پرکاری تیروئید میشود. غده تیروئید نیز روی پاراتیروئید اثر گذاشته و باعث پوکی استخوان میشود. همانطوری که میبینید، هورمونها روی یکدیگر تاثیر میگذارند؛ بنابراین میتوان دلیل شیوع بالای پرکاری تیروئید، فیبروم رحم، کیست تخمدان و … را در شرایطی که وضعیت بهداشت روانی و تغذیه ما در سطح پایین قرار دارد، دانست.
با رعایت پنج اصل زیر میتوانید به تعادل هورمونی خود کمک کنید:
به مغزتان پادزنگ بزنید
پادزنگها میتوانند میزان استروژن را متعادل کنند.
پادزنگها (آنتیاکسیدانها) موادی هستند که روند اکسیداسیون را مختل میکنند و میزان انرژی را در سلول بالا میبرند.
خوراکیهای گیاهی، انواع سبزی، انگور بنفش و قرمز، پیاز سفید و قرمز، گریپ فروت صورتی، هویج، سیبزمینی شیرین، کدو، میوههای خشک، گل گاو زبان، برگ گل رز، گیلاس، زرشک، چغندر، فلفل دلمهای قرمز، کلم برگ و براکلی، گل کلم، زردچوبه، چای سبز، کوهوش سیاه (Black cohosh) رویال ژلی (غذای ملکه زنبور عسل)، شلغم، تربچه، گلابی، آلو، گوجه برغانی، هلو، توت، گوجهفرنگی، جینسینگ و شیرین بیان جریان استروژن را در زنان دو برابر میکنند و دفع کلسیم را ۴۰ درصد کاهش میدهند. همچنین مریم گلی، کشمش سیاه، آلبالو، انگور، جوانه شبدر و گندم سیاه و مرکبات چون رنگدانهای هستند، سرشار از ریبوفلاونوئید و در واقع حاوی ویتامین E و منیزیوم میباشند و مشکلات مربوط به کاهش و افزایش هورمون، گر گرفتگی، خشکی رحم، اضطراب و بیقراری و دمدمی مزاج بودن را کم میکند.
۲- با وارهیدگی (ریلکسیشن) و تنفس آگاهانه فشار عصبی را از زندگی خود دور کنید
از انرژی شفابخش مراقبه، چیگانگ، ریلکسیشن و اکسیژن درمانی کمک بگیرید. اکسیژن را فراموش نکنید و یادتان باشد خنثی کردن تنشهای عصبی بهترین کاری است که میتوانید برای هورمونها و غدد بدنتان انجام دهید.
۳- استروژنهای گیاهی بخورید!
استروژنهای گیاهی عملکردی دوگانه دارند؛ یعنی هم استروژن اضافه را کاهش میدهند و هم کمبود استروژن را جبران میکنند! زنان در هر سنی باید به مقدار زیاد استروژن گیاهی مصرف کنند. براساس آخرین پژوهشها، استروژن گیاهی سندرم پیش از عادت ماهیانه و یائسگی را برطرف و از بروز چند نوع سرطان پیشگیری میکند (مانند سرطان سینه و پروستات) همچنین از بیماریهای قلبی- عروقی و پوکی استخوان هم جلوگیری به عمل میآورد. دو نوع استروژن گیاهی وجود دارد: ایزوفلاونوئیدها که در دستگاه گوارش به استروژن ضعیف تبدیل میشوند و لینگنها که با اسیدهای چرب ضروری ترکیب و باعث شفابخشی و تعادل انرژی میگردند. ایزوفلاونوئیدها در سویا، سویای سیاه، نخود آبگوشتی، لپه، جوانه شبدر، یونجه، شیرین بیان، نعنا، سیبزمینی شیرین، زرشک و توت به وفور یافت میشوند. خواه استروژن شما خیلی بالا باشد (سالهای بین نوجوانی تا یائسگی) و خواه پایین (علائم یائسگی و بعد از یائسگی)، این مواد میتوانند به تعادل هورمونی شما کمک کنند. پژوهشها نشان میدهد هر چه میزان مصرف محصولات تمیز شده سویا و ایزوفلاوونوئیدها بیشتر باشد (مثل رژیم غذایی ژاپنیها) خطر ابتلا به سرطان کمتر است. تحقیقاتی در سنگاپور نشان داد زنانی که در شرف یائسگی هستند و به مقدار زیاد سویا مصرف میکنند، ۶۰ درصد کمتر از سایر افراد در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند (البته مصرف بیش از حد سویا ممکن است ناراحتی ایجاد کند).
مواردی که به تعادل هورمونی شما کمک میکند:
بورون: آنتیاکسیدانی است که به حفظ استروژن و کلسیم کمک میکند. چغندر، تربچه، آلو، گلابی، هلو، توت، به، قاصدک، جینسینگ، کشمش قرمز، آلبالو، کلم، گوجهفرنگی، انجیر، مریم گلی و گندم سیاه.
بیوفلاون: کشمش سیاه، آلو، انگور و مریم گلی.
ایزوفلاونوئیدها: نخود، شیر سویا و ترفو(پنیر سویا).
پادزنگ(آنتی اکسیدان): آلو، گوجه برغانی، کشمش، انگور، توت، تمشک، زرشک، شاهتوت، چغندر، فلفل دلمهای قرمز، اسفناج، سبزیهای برگدار، کوهاش سیاه، شلغم، تربچه، شیرینبیان و زردچوبه.
لینگن: تخم برزک، عدس و گردو.
بیوفلاونوئیدها حاوی ویتامین E و منیزیوم هستند که در خوراکهای رنگدانهای وجود دارند و مشکلات مربوط به کاهش و یا افزایش هورمون را کاهش میدهند.
۴- با حفظ باکتریهای مفید در دستگاه گوارش، سوخت و ساز استروژنی خود را بهبود بخشید
با خوردن ماست و انواع سبزی و ادویههای گیاهی، روده بزرگ خود را پر از باکتریهای مفید کنید. یکی از منابع خوب باکتریهای مفید جوانهها هستند که میزان استروژن آنها با جوانه زدن دانهها زیاد میشود.
علاوه بر این، باکتریهای مفید به دفع زنواستروژنها که سرطانزا هستند، کمک میکنند.
۵- با اسیدهای چرب ضروری سوخت و ساز استروژن را بهبود بخشید
وجود چربی در غذاها برای زندگی و سلامت سلولهای بدن فوقالعاده مهم است. توانایی سلول برای درمان و پیشگیری از بیماریها و سلامت معمولا به تعادل اسیدهای چرب ضروری بستگی دارد. شکلات یا قندهای فاقد شکر و چربی معمولا سرشار از چربی و قند مصنوعی و برای سلامتی مضر هستند. اسیدهای چرب ضروری به طور قابل ملاحظهای میزان کلسترول و تریگلیسیرید را کاهش داده و به تعادل استروژن کمک میکنند و در درازمدت از بیماریهای قلبی، سرطان، ناراحتیهای پوستی و … پیشگیری میشود. اسیدهای چرب ضروری(امگا ۳)، بیشتر در حیوانات دریایی یافت میشوند و گاهی هم در گیاهان زمینی مثل تخم برزک، گردو، تخم شلغم روغنی، خرفه (نوعی سبزی برگدار است) و … وجود دارند. امگا ۳ مادهای تولید میکند که از لخته شدن خون جلوگیری کرده و باعث بهبود تورم، التهاب و درد مفاصل میشود.
دکتر الهام امیرآذر متخصص طب سوزنی لیزر تراپی
زیبــــا شــــو دات کام
خوده من اسپیرونولاکتون مصرف میکنم بهرحال مجبوریم هرچند عوارض داشته باشه پریودو منظم میکنه ولی بعدش همون آش و همون کاسه س:(((((((((((((((((((((((((((
[پاسخ]
خیلی از شما ممنونم که چنین اطلاعاتی را در اختیار میگذارید تا ما استفاده کنیم برای من مطالب کا ساز بودند
[پاسخ]
سلام
من۲۱ سالمه از ۱۶ سالگی موهایزائد زیر گلوم داشتم
الان که۲۱ ساله شدم تمام بدنم موهای مردونه دراورده
خیلی افسرده و خود کم بین شدم
میل جنسی بالام هم خ اذیتم می کنه
خود ارضایی روی هورمونام ممکنه اثر بذاره؟خوبه یا بده؟
ممنون
[پاسخ]
سلام و خسته نباشید.
من برای درمان جوشهای صورتم تحت نضر با قرصهای اسپیرونولاکتون و فلوتامید و اتینیل به مدت ۱٫۵ سال بودم و درمان عالی جواب میداد البته ۱ سال اول سیپروترون هم میخوردم اما نمیدونم چرا صورتم شروع کرد به جوش زدن قاعدگی نامرتب و ۱۰ روز به ۱۰ روز دیگه مصرف قرص قطع کردم و دکتر زنان به من ۴ دوره مصرف اتیسترون (سیپروترون کامپاند ) داد . حالا با مصرف این یک هفته در میان پریود و لکه بینی دارم .
خواهشمندم من را راهنمایی کنید من در ایران نیستم و شرایط روحی خوبی ندارم .
[پاسخ]
ورزش کن (پیلاتس ) اشتها آور بخور درست میشه قرصای هورمون عوارض داره عزیزم
[پاسخ]
سلام من ۲۷ ساله هستم از۱۷سالگی دچار مشکلات هورمونی هستم.الان یک ساله ازدواج کردم و۹ماه هست که اصلا قاعدگی نداشتم ودر۹ماه ۲۰کیلو اضافه وزن دارم شدیدا عصبی افسرده ونگرانم.ازدرمانهای بی نتیجه خسته شدم لطفا راهنمایی بفرمایید.
[پاسخ]
سلام من ۲۰سال دارم و از ۱۶سالگی مشکل اختلال هورمونی دارم برخلاف بقیه لاغر هستم وروز به زور لاغرتر میشم تا الانم قرص هایی که مصرف کردم تاثیری نداشتن واز قبل بیشتر شدن خواهش میکنم راهی به من پیشنهاد بدید بخاطر ناباروری خیلی نگرانم متشکرم
[پاسخ]
zahra پاسخ در تاريخ ژانویه 20th, 2013 00:20:
احتمالا مشکل شما به تیرویید تون مربوط میشه…حتما به متخصص غدد مراجعه کنید
[پاسخ]
سلام
من ۲۴ ساله و مجرد هستم.چند وقتی هست پریودم نامنظم بود و به پزشک مراجعه کردم و با آزمایشی که دادم گفت هورمون زنانه و مردانه افزایش پیدا کرده!!
این افزایش هورمون یعنی چی؟ آیا با مصرف دارو خوب میشم؟ خیلی نگرانم !!
[پاسخ]
؟؟؟؟ پاسخ در تاريخ اکتبر 2nd, 2012 11:04:
سلام دوست عزیز جای نگرانی نیست با مصرف دارو مشکلتون حل میشه البته یکی از دلایل اختلال هورمونی استرس هم میتونه باشه. نگفته بودین که دکترتون چه قرصی براتون تجویز کرده؟
[پاسخ]
سلام من سینه های خیلی کوچیکی دارم توی یه هب سایت خوندم نوشته بود قرص استروزن گیاهی مصرف کنید میخئاستم ببینم عوارض نداره ؟چه جوری باید مصرف بشه؟یا اینکه راه دیگه ای نیست؟
[پاسخ]
سلام دوست عزیز پس با این اوصاف نباید امیدی با مصرف این قرصها داشت یعنی تنها راه حل لیزر باشه!؟
[پاسخ]
سلام .منم همین مشکلو داشتم وبا خوردن ۲سال قرص اسپیرونولاکتون و سیپروترون کامپاند هیچ تاثیری نیافتم.فقط معدم داغون شده .غیر از کیست افزایش هورمون پرولاکتین هم باعث تولید موهای زاید و جوش صورت میشه.
[پاسخ]
مهتاب پاسخ در تاريخ سپتامبر 13th, 2012 05:28:
سلام من مشکل موهای زائد دارم کیست تخمدان ندارم ولی با آزمایش معلوم شد پرو لاکتینم بالاست و دکترم قرص اسپیرونولاکتون روزی دو عدد تا ۶ ماه تجویز کرده آیا طی این مدت مشکلم برطرف میشه و شما میدونید عوارض این قرصها چیه چون من مجردم و از این بابت خیلی نگرانم
[پاسخ]
فرشته پاسخ در تاريخ سپتامبر 16th, 2012 14:57:
سلام منم دقیقا شرایط شمارو دارم همین قرصام استفاده کردم اما خوب نشدم اطلا معلوم نیستباید چیکار کنیم خوب شیم
[پاسخ]
جوش صورت و موهای زاید مرتبط با کیست تخمدان و برهم خوردن هورمونهاست . اگه جوش صورت قبل از پریود شدیدتر شوند احتمال دارد هورمون پرولاکتین شما افزایش یافته باشد. اینها با انجام آزمایش قابل درمان میباشند.
[پاسخ]
این قرصای ضدبارداری مخصوصا ، ان دی و ال دی ، عوارض شدیدی رو بعدا نشون میدن . این قرصا حتی نازایی میارن . براچی اینو واسه درمان بیماری شما تجویز کرده ؟علل اصلی سرطان سینه در خانومها همین قرصای ضدبارداریه
[پاسخ]
سیما پاسخ در تاريخ اکتبر 18th, 2012 10:04:
من ۳ ساله قرص فیناسترید و اسپیرولاکتون استفاده میکنم برای ریزش مو عوارضش چیست و تا چه زمانی باید استفاده کنم.بعد از قطع کردن دارو دوباره می ریزد؟
[پاسخ]
افسانه پاسخ در تاريخ ژانویه 8th, 2013 00:19:
عزیزم منم به خاطر اینکه کم ÷شت بود موهام رفتم دکتر به علت زیادی هورمون مردانه بهم فیناستراید داد حدود ۵ ماه استفاده کردم موهام وضعش بهتر شده بود ولی همینکه قطع کردم دوباره ریخت.
[پاسخ]
با سلام من ۲۴ سال دارم و چند وقتی هستش که اضافه وزن پیدا کردم البته قبلش قرص ضد حاملگی مصرف میکردم و به علت عوارضش بالا میاوردم و قطعش کردم الان مدام چاق میشم و حتا با رژیم و ورزش هم وزن کم نمیکنم فقط میتونم از چاق شدنم جلوگیری کنم آیا من مشکله هورمونی دارم و ممکن کدوم هرمونم اختلال داشته باشه من ایران زندگی نمیکنم و دکترم اینجا نمیفهمه مشکلم چیه باید ازش بخوام چه آزمایشی و چیو برام کنترل کنه ؟ متشکرم
[پاسخ]
؟؟؟؟ پاسخ در تاريخ سپتامبر 12th, 2012 03:34:
سلام آزمایش هورمونی و تیروئید . و از لحاظ قند خون و چربی خون هم بهتره چک بشین
[پاسخ]
هاله پاسخ در تاريخ سپتامبر 12th, 2012 20:52:
به احتمال زیاد مشکل شما کم کاری تیروئیده
[پاسخ]
سلام گرگرفتگی دارم ۳۹ ساله هستم تو سینه ام توده خوشخیم دارم الان چند روزی تحت درمان نازائی هستم با شروع قرص ال دی درد سینه ام زیاد شده لطفا منو راهنمائی کنید
[پاسخ]
سلام من چندوقته جوشهای صورتم خیلی شدید شده،آیا میتونه مرتبط به کیست تخمدانی باشه؟؟؟؟
[پاسخ]
سلام من ۴۸ ساله هستم ۲٫۳ سال هست که پریودم قطع و یا با مدت چندین ماه قطع میشه دوستم گفته تخم کتان.بزرک .کنجد .سویا بصورت خام اسیاب کنم و هر روز ۱قاشق مربا خوری با عسل یا ماست بخورم علایم یایسگی رو کم میکنه .ضرر نداره وایا خوبه ؟
[پاسخ]
سلام رویا خانم قبل از هر چیز شما باید به یک متخصص زنان مراجعه کنید تا با انجام آزمایشات لازم مشخص بشه کیست یا اختلالات هورمونی دارید یانه تا دکتر بتونه معالجات لازم براتون انجام بده البته همه اینها در صورتی موثره که پرمویی جنبه ارثی نداشته باشه که در اینصورت باید لیزر کنید موفق باشید
[پاسخ]
ba salamo tashakor man be khatere moshkele hormoni majboram espironolakton bokhoram ama migan ke in daro avareze khobi nadare mikhastam bedonam ye daroye dige hast ke avareze chaghio lagahari nadashte bashe ?
[پاسخ]
سلام منم مشکل شمارودارم
[پاسخ]
سلام من ۲۶ ساله و مجردم درقسمت چانه ۲ تار مو و روی هر سینه ۸ تار مو و روی شکم هم موهای زاید دارم به دکتر مراجعه کردم برام سونو نوشت که خوشبختانه کیست نداشتم و برای حل مشکلم قرص اسپیرونولاکتون ۲۵ میلی روزی ۲ عدد تجویز کرد
آیا با مصرف قرص طی این مدت مشکل موهای زاید من حل میشه؟
[پاسخ]
سلام من ۲۸ سال دارم حدود یک ماه کامل است که لک بینی زیاد دارم وبا انجام سونو متوجه شدم ضخامت آندومترم ۱۱ است و دکتر علت آن را اختلالات هورمونی معرفی کرد وگفته که اگر با قرص معالجه نشد باید کورتاژ کنم و من هم از کورتاژ بخاطر عواقبش ودردش خیلی می ترسم راهی هست که به مرحله کورتاژ نرسم؟ چی کار کنم؟
[پاسخ]
من ۳۴ ساله هستم . مدتهاست احساسس خستگی و کوفتگی و خواب آلودگی دارم . بعد از انجام آزمایشات لازم متوجه شدم که کورتیزول خون پائین است . چی کار می تونم بکنم ؟ رژیم خاصی وجود دارد که بتونه به من کمک کنه ؟ در مورد داروها باید چی کار کنم ؟
[پاسخ]
MAN CHON PRIODAN MONAZAM NIST PROJESTRON MIKHOAM. AGE EZDVAJ KONAM MITONAM TA CHAND SAL JOLOGIRI KONAM YA NA?
[پاسخ]
با تشکر
[پاسخ]
به نظر من احتمال کیست تخمدان واسه شما هست سونوگرافی از رحم و تخمدان انجام بدین
[پاسخ]
به نام الله
سلام خسته نباشید
من یک سوال دارم
من دوماه که عادت ماهانه نمیاد چرا باردار نیستم علت چیست ؟
باتشکر
[پاسخ]
سلام خیلی عالی بود با تشکر از شما و خانم دکتر و موفق باشید.لطفا آدرس فرستاده شود.
[پاسخ]
باسلام،دختر۲۳ساله ای هستم،موهای صورت وبدنم خیلی زبر و زیادهست،به دکترمراجعه کردم بعدازسونوگرافی وآزمایش خون،گفتن نه کیست داری ونه هورمونهات مشکل داره،لیزرانجام دادم وگفتن باید۴سال اسپیرونولاکتون بخورم ازروزی۲عدد درماه اول شروع کردن وهرماه۲عدداضافه کردن تاشدروزی۱۰عدد،بعدازچندماه ازداروخوردن خسته شدم وقطع کردم ودوباره همه موهام برگشته،میشه درمصرف دارو دوباره راهنماییم کنین که آیاچندسال بایدروزی۱۰قرص روبخورم؟
[پاسخ]
با سالام و خسته نباشید
یه سوال خدمتتون داشتم این ماه من ازکیت تخمکگذاری استفاده کردم از روز دهم اما تا روز ۲۱ دو خط رو نشون داد و روز ۲۱ به بعد یک خط نشون داد آیا امکان دارد مدت تخمکگذاریم این مدت طول بکشه در ضمن پرولاکتینم بالاست و داکستی نکست استفاده میکنم پریودم منظمه و یک سال و نیم ازدواج کردم و تمامی آزمایش هارو انجام دادم و مشکلی نداشتند ممنون میشم جوابمو بدین
[پاسخ]
با سلام و تشکر
من ۳۰ سالمه و یک بچه هم دارم از زمان مجردی پرمویی داشتم ولی رفته رفته بیشتر میشود برای صورتم ۱۰ جلسه لیزر رفتم ولی از موقعی که ادامه ندادم باز به حالت اولیه برگشت چکار کنم راهنمایی کنید.
[پاسخ]
سلام من ۲۵ ساله هستم و هنوز پریود نشدم.و به دلایلی الان مراجعه کردم مشکل هورمونی دارم و یه سری قرص مصرف کردم جواب نگرفتم.سونو دادم کیست ندارم اندازه تخم دادن طبیعی ولی رحم کوچک و سینه هام هم خیلی کوچک است.و هیچ دردی هم ندارم
[پاسخ]
مریم پاسخ در تاريخ دسامبر 7th, 2011 18:17:
من ۲۵ ساله هستم.
سینه کوچگ
هنوز پریود نشدم
سونو کردم هیچ بیماری نشون نداده
اندازه تخم دان طبیعی
دردی هم ندارم
[پاسخ]
سلام
سپاسگزارم از سایت بسیار خوبتون.
[پاسخ]
سلام خیلی عالی بود با تشکر از شما و خانم دکتر و موفق باشید.
[پاسخ]
ba salam & tashakor az matalebe amozande.tamaol daram raj b hormon darmani bishtar bedonam ,mitonid rahnamaee konid mano?
mersi
[پاسخ]