عوامل و راهکار‌ها در اختلالات هورمونی در زنان

اختلالات هورمونی

هر روز بر تعداد دختران جوانی که دچار ریزش مو، موی زائد، چاقی و اختلالات قاعدگی هستند، افزوده می‌شود که شایع‌ترین علت این اختلالات، کیست تخمدان، فیبروم رحم، تخمدان پلی‌کیستیک و یا اختلالات هورمون‌های جنسی زنانه است. این مشکلات در بین جوانان ۲۰- ۲۵ ساله شیوع بیشتری دارد. آنها در آینده در معرض ناباروری هستند و به همین جهت تحت درمان‌های دارویی مانند یاسمین، دویان، پروژسترون و …. قرار می‌گیرند که این درمان‌ها خود می‌توانند مزید بر علت شوند!

علل شیوع اختلالات هورمونی

البته پرداختن به این موضوع نیاز به مجال دیگری دارد؛ ولی باید گفت که نوع تغذیه کنونی، روش‌های دفع کشت‌های نباتی، آلودگی‌های هوا و غذا، پرورش حیوانات به روش‌های صنعتی، فشارهای عصبی و غیره در این امر دخیل هستند.

چگونه فشار عصبی بر هورمون‌ها تاثیر می‌گذارد؟

بدیهی است که استرس و فشار عصبی رابطه‌ای مستقیم با هورمون‌های زنانه دارد. شاید بارها تجربه کرده باشید که مسافرت و یا استرس بر عادت ماهیانه‌تان تاثیر می‌گذارد. واقعا چه اتفاقی می‌‌افتد؟
داستان از این قرار است که وقتی ما به مدت طولانی تحت فشار عصبی هستیم، مستعد سندرم جنرال آدابشن (General Adaption syn) می‌شویم. این روند سه مرحله دارد:
۱- واکنش هشداری: اولین مواجهه با واکنش استرس‌زا را گویند؛ یعنی وقتی بدن پر از هورمون‌های تنشی، مانند کورتیزول می‌شود. اگر دائم تحت فشار عصبی باشید، حتی ورزش، مراقبه و … هم کارآمد نخواهد بود و کورتیزول همچنان در سطح بالا باقی می‌ماند و در این زمان کورتیزول از سلول‌های عصبی، ماهیچه‌ای و استخوان‌ها برای تولید انرژی استفاده می‌کند. میزان بالای کورتیزول منجر به افزایش وزن، خستگی، عصبانیت و احتمالا پوکی استخوان می‌شود.
اگر استرس ادامه یابد، بدن ممکن است حتی پروژسترون را هم به کورتیزول تبدیل کند! پروژسترون هورمونی است که برای سلامت سلول‌های تناسلی (باروری) ضروری است و در عین حال بر خلق و خو و هماهنگی‌ جسمانی ما هم تاثیر می‌گذارد و کمبود آن باعث پوکی استخوان می‌شود. به هر حال بدن تحت فشار عصبی، پروژسترون از دست می‌دهد.
۲- مرحله مقاومت: اگر فشار عصبی برای مدت طولانی ادامه یابد، غدد فوق کلیه خسته می‌شوند و هورمون‌های تنشی (کورتیزول) افت می‌کنند. همان‌طور که میزان بالای کورتیزول خوب نیست، میزان کم آن نیز عوارضی در پی دارد. افرادی که میزان کورتیزول خونشان پایین است، تمایل زیاد به شیرینی دارند، دچار افزایش وزن، حساسیت، تپش قلب، بی‌خوابی، افسردگی، خستگی، اشکال در حافظه، ناتوانی در تمرکز، یائسگی زودرس و ناراحتی‌های عادت ماهیانه و … می‌شوند.
۳- مرحله خستگی: وقتی هورمون‌‌های تنشی از غده فوق کلیه به مدت طولانی ترشح شوند، این غدد خسته شده و باید استراحت کنند؛ وگرنه دچار فرسودگی می‌شوند و بیماری‌هایی مثل افسردگی، ورم، ضعف سیستم ایمنی و . . . بروز می‌کند. بنابراین در جامعه ما که چالش‌های جسمی و روحی فراوانی وجود دارد (مشکلات مالی، ناامنی، چالش‌های عاطفی و استرس)، شیوع بالای اختلالات هورمونی امری بدیهی است.

چگونه با وجود چالش‌های عصبی، هورمون‌های زنانه خود را حفظ کنیم؟

هورمون‌های زنانه شامل استریول، استرول و استرادیول است که کلا به آنها استروژن می‌گویند. استروژن روی رشد و اعمال بافت‌های متفاوت بدن تاثیر می‌گذارد (مثل اندام‌های تولیدمثل و بسیاری از اندام‌های دیگر)، استخوان‌ها را تقویت می‌کند، از قلب و سیستم قلبی و عروقی محافظت می‌کند و بر خلق و خو تاثیر می‌گذارد. استروژن از کلسترول موجود در تخمدان تولید می‌شود که ناشی از واکنش شیمیایی غده هیپوفیز است. این هورمون از استروئید موجود در سلول‌های چربی، پوست، استخوان و سایر بافت‌ها هم ساخته می‌شود. بعد از یائسگی، تولید استروژن در تخمدان به شدت کاهش می‌یابد؛ ولی به هر حال تا حدودی از چربی بدن ترشح می‌گردد. استروژن هورمونی قوی است و کاهش آن باعث می‌شود فرد در معرض خشکی رحم، کاهش میل جنسی، اضافه وزن، افزایش کلسترول و مشکلات گردش خون و بیماری‌های قلبی قرار گیرد. همچنین موجبات کدری پوست، ریزش مو، خستگی مفرط، پوکی استخوان و افسردگی می‌شود. اما استروژن زیاد ناراحتی‌های دیگری به دنبال دارد؛ مثل عادت ماهیانه زودهنگام، یائسگی درازمدت، سندرم پیش از عادت ماهیانه، عادت ماهیانه نامرتب، شدید و دردناک، میل به شوری و چربی و شیرینی، دمدمی مزاج شدن، فیبروم رحم، خونریزی رحم، اندومتریوز، ایجاد غده در پستان، سل پوستی، سرطان سینه و تیروئید، مخاط رحم و … استروژن زیاد باعث تحریک بیش از حد غده تیروئید می‌شود و تنش جسمانی مداوم ایجاد می‌کند.

دلایل افزایش هورمون استروژن عبارتند از:
۱- بدن این هورمون را بیش از حد تولید می‌کند. زنان بسیار چاق و زنانی که کلسترول بالا دارند، مستعد این عارضه هستند؛ زیرا استروژن از کلسترول و چربی بدن تولید می‌شود. مصرف بالای الکل، قرص‌های ضدبارداری، هورمون‌هایی که به خورد حیوانات می‌دهند، حشره‌کش‌ها و محلول‌های صنعتی دیگر، مواد پلاستیکی و خنک‌کننده‌‌ها که ساختارشان شبیه استروژن است نیز باعث افزایش تاثیر استروژن می‌شوند. همچنین وراثت در این امر دخیل است (افرادی که سابقه خانوادگی فیبروم، سرطان تخمدان، رحم و سینه دارند، بدنشان به طور ارثی استروژن زیاد تولید می‌کند).
۲- وقتی که سوخت و ساز استروژنی درست عمل نکند، میزان استروژن افزایش می‌یابد. اگر همه‌چیز درست باشد، بدن ما به طور مداوم از کلسترول و چربی و اندوروستندیون موجود در خون استروژن می‌سازد. وقتی استروژن جدید وارد دستگاه گردش خون می‌شود، کبد استروژن قدیمی را می‌گیرد و سرانجام از طریق ادرار و مدفوع دفع می‌کند؛ اما کبد بیمار نمی‌تواند استروژن قدیمی را از بدن دفع کند و استروژن جدید هم به آن اضافه و منجر به بیماری می‌شود. البته جای خوشبختی است که استروژن اضافه می‌تواند به فیبر موجود در حبوبات، دانه‌ها، پادزنگ‌ها و سایر خوراکی‌های حاوی استروژن گیاهی بپیوندد و دفع شود.

پس سه عامل: سلامت کبد، مصرف پادزنگ‌ها و هماهنگی انسولین (وزن بدن) بسیار مهم هستند.
۳-‌ اگر تعادل بین استروژن و پروژسترون به هم بخورد (مثلا استروژن بالا برود و پروژسترون کم شود)، مشکلات باروری،(تخمدان پلی‌کیستیک) PMS، خستگی، افسردگی و ... به وجود می‌آید. فشار عصبی یکی از عواملی است که ترشح پروژسترون را کاهش می‌دهد. بدن در شرایط استرس، پر از هورمون‌های آدرنالین (مثل کورتیزول) شده و این هورمون‌ها باعث تحریک غده‌های تیروئید و پاراتیروئید می‌شوند. پس وقتی به مدت طولانی تحت فشار عصبی هستیم، اول غده تیروئید پرکار می‌شود و بعد تحلیل می‌رود. استروژن بیش از حد و همچنین عدم تعادل استروژن و پروژسترون باعث پرکاری تیروئید می‌شود. غده تیروئید نیز روی پاراتیروئید اثر گذاشته و باعث پوکی استخوان می‌شود. همان‌طوری که می‌بینید، هورمون‌ها روی یکدیگر تاثیر می‌گذارند؛ بنابراین می‌توان دلیل شیوع بالای پرکاری تیروئید، فیبروم رحم، کیست تخمدان و … را در شرایطی که وضعیت بهداشت روانی و تغذیه ما در سطح پایین قرار دارد، دانست.


با رعایت پنج اصل زیر می‌توانید به تعادل هورمونی خود کمک کنید:

به مغزتان پادزنگ بزنید
پادزنگ‌ها می‌توانند میزان استروژن را متعادل کنند.
پادزنگ‌ها (آنتی‌اکسیدان‌ها) موادی هستند که روند اکسیداسیون را مختل می‌کنند و میزان انرژی را در سلول بالا می‌برند.

خوراکی‌های گیاهی، انواع سبزی، انگور بنفش و قرمز، پیاز سفید و قرمز، گریپ فروت صورتی، هویج، سیب‌زمینی شیرین، کدو، میوه‌های خشک، گل گاو زبان، برگ گل رز، گیلاس، زرشک، چغندر، فلفل دلمه‌ای قرمز، کلم برگ و براکلی، گل کلم، زردچوبه، چای سبز، کوهوش سیاه (Black cohosh) رویال ژلی (غذای ملکه زنبور عسل)، شلغم، تربچه، گلابی، آلو، گوجه برغانی، هلو، توت، گوجه‌فرنگی، جین‌‌سینگ و شیرین بیان جریان استروژن را در زنان دو برابر می‌کنند و دفع کلسیم را ۴۰ درصد کاهش می‌دهند. همچنین مریم گلی، کشمش سیاه، آلبالو، انگور، جوانه شبدر و گندم سیاه و مرکبات چون رنگدانه‌‌ای هستند، سرشار از ریبوفلاونوئید و در واقع حاوی ویتامین E و منیزیوم می‌باشند و مشکلات مربوط به کاهش و افزایش هورمون، گر گرفتگی، خشکی رحم، اضطراب و بی‌قراری و دمدمی مزاج بودن را کم می‌کند.
۲- با وارهیدگی (ریلکسیشن) و تنفس آگاهانه فشار عصبی را از زندگی خود دور کنید
از انرژی شفابخش مراقبه، چی‌گانگ، ریلکسیشن و اکسیژن درمانی کمک بگیرید. اکسیژن را فراموش نکنید و یادتان باشد خنثی کردن تنش‌های عصبی بهترین کاری است که می‌توانید برای هورمون‌ها و غدد بدن‌‌تان انجام دهید.
۳- استروژن‌های گیاهی بخورید!
استروژن‌های گیاهی عملکردی دوگانه دارند؛ یعنی هم استروژن اضافه را کاهش می‌دهند و هم کمبود استروژن را جبران می‌کنند! زنان در هر سنی باید به مقدار زیاد استروژن گیاهی مصرف کنند. براساس آخرین پژوهش‌ها، استروژن گیاهی سندرم پیش از عادت ماهیانه و یائسگی را برطرف و از بروز چند نوع سرطان پیشگیری می‌کند (مانند سرطان سینه و پروستات) همچنین از بیماری‌های قلبی- عروقی و پوکی استخوان هم جلوگیری به عمل می‌آورد. دو نوع استروژن گیاهی وجود دارد: ایزوفلاونوئیدها که در دستگاه گوارش به استروژن ضعیف تبدیل می‌شوند و لینگن‌ها که با اسیدهای چرب ضروری ترکیب و باعث شفابخشی و تعادل انرژی می‌گردند. ایزوفلاونوئیدها در سویا، سویای سیاه، نخود آبگوشتی، لپه، جوانه شبدر، یونجه، شیرین بیان، نعنا، سیب‌زمینی شیرین، زرشک و توت به وفور یافت می‌شوند. خواه استروژن شما خیلی بالا باشد (سال‌های بین نوجوانی تا یائسگی) و خواه پایین (علائم یائسگی و بعد از یائسگی)، این مواد می‌توانند به تعادل هورمونی شما کمک کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد هر چه میزان مصرف محصولات تمیز شده سویا و ایزوفلاوونوئیدها بیشتر باشد (مثل رژیم غذایی ژاپنی‌ها) خطر ابتلا به سرطان کمتر است. تحقیقاتی در سنگاپور نشان داد زنانی که در شرف یائسگی هستند و به مقدار زیاد سویا مصرف می‌کنند، ۶۰ درصد کمتر از سایر افراد در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند (البته مصرف بیش از حد سویا ممکن است ناراحتی ایجاد کند).
مواردی که به تعادل هورمونی شما کمک می‌کند:
بورون: آنتی‌اکسیدانی است که به حفظ استروژن و کلسیم کمک می‌کند. چغندر، تربچه، آلو، گلابی، هلو، توت، به، قاصدک، جین‌سینگ، کشمش قرمز، آلبالو، کلم، گوجه‌فرنگی، انجیر، مریم گلی و گندم سیاه.
بیوفلاون: کشمش سیاه، آلو، انگور و مریم گلی.
ایزوفلاونوئیدها: نخود، شیر سویا و ترفو(پنیر سویا).
پادزنگ(آنتی اکسیدان): آلو، گوجه برغانی، کشمش، انگور، توت، تمشک، زرشک، شاه‌توت، چغندر، فلفل دلمه‌ای قرمز، اسفناج، سبزی‌های برگ‌دار، کوهاش سیاه، شلغم، تربچه، شیرین‌بیان و زردچوبه.
لینگن: تخم برزک، عدس و گردو.
بیوفلاونوئیدها حاوی ویتامین E و منیزیوم هستند که در خوراک‌های رنگدانه‌ای وجود دارند و مشکلات مربوط به کاهش و یا افزایش هورمون را کاهش می‌دهند.
۴- با حفظ باکتری‌های مفید در دستگاه گوارش، سوخت و ساز استروژنی خود را بهبود بخشید
با خوردن ماست و انواع سبزی و ادویه‌های گیاهی، روده بزرگ خود را پر از باکتری‌های مفید کنید. یکی از منابع خوب باکتری‌های مفید جوانه‌ها هستند که میزان استروژن آنها با جوانه زدن دانه‌ها زیاد می‌شود.
علاوه بر این، باکتری‌های مفید به دفع زنواستروژن‌ها که سرطان‌زا هستند، کمک می‌کنند.
۵- با اسیدهای چرب ضروری سوخت و ساز استروژن را بهبود بخشید
وجود چربی‌ در غذاها برای زندگی و سلامت سلول‌های بدن فوق‌العاده مهم است. توانایی سلول برای درمان و پیشگیری از بیماری‌ها و سلامت معمولا به تعادل اسیدهای چرب ضروری بستگی دارد. شکلات یا قندهای فاقد شکر و چربی معمولا سرشار از چربی و قند مصنوعی و برای سلامتی مضر هستند. اسیدهای چرب ضروری به طور قابل ملاحظه‌ای میزان کلسترول و تری‌گلیسیرید را کاهش داده و به تعادل استروژن کمک می‌کنند و در درازمدت از بیماری‌های قلبی، سرطان، ناراحتی‌های پوستی و … پیشگیری می‌شود. اسیدهای چرب ضروری(امگا ۳)، بیشتر در حیوانات دریایی یافت می‌شوند و گاهی هم در گیاهان زمینی مثل تخم برزک، گردو، تخم شلغم روغنی، خرفه (نوعی سبزی برگدار است) و … وجود دارند. امگا ۳ ماده‌ای تولید می‌کند که از لخته شدن خون جلوگیری کرده و باعث بهبود تورم، التهاب و درد مفاصل می‌شود.

دکتر الهام امیر‌آذر متخصص طب سوزنی لیزر تراپی

زیبــــا شــــو دات کام

مطالب مرتبط

۱۱۲ دیدگاه‌

  1. ریحانه گفت:

    سلام خانم دکتر …
    من دختری ۲۰ساله ام وقاعده گی نامنظمی دارم وطی ازمایشی متوجه شدم هورمون مردانم بسیار بالاست ودر حدود ۳ماه بیش از ۳کیلو اضافه وزن پیدا کردم ریزش مو مخصوصا پشت سرم زیاد شده .حالت عصبی وپرخاشگری دارم تابه حال دکتر زیادی رفتم اما نتیجه ای نگرفتم واین موضو باعث افسردگی بیشتر من شده لطفا کمکم کنید در ضمن چند ماهه عقد کرددم…

    [پاسخ]

  2. سارا گفت:

    سلام من ۲۳سال دارم ازمایش تیروید دادم کمی بالاست موهای هورمونی زیادی روی صورتم دارم بریودم هم نامنظمه الان هم قصد حاملگی دارم باید چکار کنم ممنون میشم جوابم رو بدید

    [پاسخ]

  3. آرمیتا گفت:

    عالی مرسی

    [پاسخ]

  4. رویا گفت:

    با سلام خدمت خانم دکتر گرامی من ۴۲سالمه و حدود یک ساله که پ نامرتب شده رفتم دکتر. آقای دکتر آزمایش هورمونی برام نوشت البته همون آزمایش تست حاملگی البته جوابش نبردم در واقع تنبلی کردم میخواستم بدونم دارویی هست که بشه یاءسگی را عقب بیندازه چون نمیخوام از حالا یائسه بشم من متاسفانه هم کهیر میزنم هم ورم معده دارم و هم اینکه دو سال پیش پولیپ داشتم عمل کردم و شش جلسه شیمی درمانی کردم ولی شکر خدا چون خفیف بود موهام نریخت و حالا خوبم اما یه مدتی هست که موهام خیلی میریزه حالا نمیدونم به خاطر اختلالت هورمونیه یا به خاطر داروهی کهیر که مصرف میکردمه یا از عوارض شیمی درمانیه لطفا راهنماییم کنید

    [پاسخ]

  5. افسانه گفت:

    ]چراگلبولهای قرمز زنان کمترازمردان ونوزادان است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    [پاسخ]

    علی قلی پور پاسخ در تاريخ دسامبر 30th, 2013 19:14:

    احتمالا به دلیل وجود مقادیر بالای هورمون تستسترون در مردان که خون سازی رو تحریک میکنه

    [پاسخ]

  6. لیلا عزیزخانی گفت:

    با سلام به شما همکاران عزیز دخترخانم ۲۸ساله هستم که از وقتی که به سن بلوغ رسیدم پریود نامنظم داشتم البته ناگفته نماند که از سن ۱۸سالگی تا سن ۲۲سالگی ورزش انجام میدادم که کامل ادامه ندادم (آمادگی جسمانی)بعداز اون وارد کارشدم تا الان به ماما مراجه کردم فرص ال دی خوردم که نظم دوران قاعدگی ایم خوب شدش درضمن یاسمین هم خوردم که در تاریخ ۲/۹آزمایش دادم که تیروئیدم خوب بودش ولی هورمونمFSH3.5و LH9.3
    با این توضیحات حالا نمیدونم که چیکارکنم در ضمن کم غذا هستم ولی مولتی ویتامین هم مصرف میکنم .قدم ۱۷۸وزنم ۶۰کیلو است .از کار قشنگتون که باعث میشه حداقل آدم راحتر حرفشو بزنه ممنوم با تشکر از زحمات شما-۷

    [پاسخ]

  7. مینو گفت:

    سلام خانم دکتر . من دختری ۲۸ ساله هستم. از خرداد ماه امسال دچار خارش پوست شدم و دکتر گفت کهیر است. در حال حاضر سیتریزن استفاده می کنم. ۳ ماهه ریزش شدید مو پیدا کردم البته من موهای بسیار زخیم و پر پشتی داشتم ولی همه موها مخصوصا جلو و وسط خالی شده طوری که در عرض سه ماه کف سرم معلوم است. دکتر آزمایش هورمونی نوشت و فقط هورمون d- hydro testosterone 355 بود. البته در این سه ماه سوزش شدید در کف سرم داشتم طوری که ریشه موهام درد می کرد. دکتر به من فقط قرص آهن داده ولی نمی دونم برای قطع ریزش چه کنم. لطفا با راهنماییهای ارزشمندتون کمکم کنید.

    [پاسخ]

  8. کاربر جدید گفت:

    واقعا براتون متاسفم که حتی یک پاسخ هم برای دیدگاه ها ندادید.سایتتون به درد خودتون میخوره که هیچ اهمیتی به کاربران نمیدید.

    [پاسخ]

    یکتا پاسخ در تاريخ دسامبر 31st, 2013 02:51:

    عزیزم نویسنده این وبلاگ که پزشک نیست افرادی هم که میان و نظر میگذارن اونها هم پزشک نیستن پس این خیلی خوبه که کسی ادعای پزشکی نمی کنه و الکی برای کاربرای دیگه نسخه تجویز نمی کنه . در ضمن این سوالات رو می تونی از طریق سایت دکتر رضایی در میون بگذاری معمولا هم دکتر ان لاینه و سریع جواب می ده

    [پاسخ]

  9. سارا گفت:

    سلام من۲۹ساله ومجرد هستم .چند دوره پریودم هست که پس ازپاک شدن بعد ازچند روز دچار لکه بینی میشوم .پس از مراجعه به دکتر،قرص اتیسترون برای من تجویز شد بدلیل زیادی ضخامت دیواره رحم.میخاستم بدونم از عوارض این دارو چاقی هم هست وآیا این درآینده مشکلی خواهد داشت؟؟

    [پاسخ]

  10. معصومه گفت:

    سلام حدود یک سال است که احساس می کنم هورمونهایم بهم خورده .ششماه پیش به متخصص زنان مراجعه کردم .گفتم ریزش شدید مو وجوش های ریز در بازو و بدنم می زنم که قبلا نداشتم بعد از سونوگرافی به من گفت کیستهای ریز در تخمدانم دارم وقرص cyproterone compoundبه من داد وگفت سه ماه مصرف کنی خوب میشی ، من مصرف کردم بعد از ۳ ماه علائم ام خوب شد ۳ ماه بعد دوباره به همان حالت اول برگشتم مشکل من چیست و چکار باید بکنم خواهش میکنم راهنمایم کنیدچون می خواهم مثل قبلها بدون قرص ودارو زندگی کنم واز شر این مشکل بطور کلی رها شوم ممنون

    [پاسخ]

  11. وفا گفت:

    سلام.من۲۰ ساله ومجردم.من عادت ماهانه نامرتب دارم وهر ماه دیر تر از ماه قبل پ میشوم یعنی عقب میفته.موهای زائد هم روی پاهام دارم.که فکر کنم ارثیه.۱ سال هست که به دانشگاه اومدم و از غذاهای اینجا استفاده میکنم .چند ماهیست که ریزش موی شدید دارم خیلی از این بابت نگرانم..لطفا راهنمایی کنید

    [پاسخ]

  12. منیره گفت:

    سلام میگن یکی از دلایل خواب الودگی کاهش هورمون استروژن هست آیا این موضوع ربطی به نازایی دارد

    [پاسخ]

  13. لیلی گفت:

    سلام خانم دکتر . من دختری ۲۸ ساله هستم. مدت زیادی است دچار ریزش مو ی شدید و جوش صورت هستم و بسیار کهیر می زنم و خارش پوست دارم، بطوری که بدو ن خوردن لوراتادین یا فکسوفنادین نمی تونم زندگی کنم. طبق آزمایشات کرتیزول خونم بالاست و کلسیمم پایین است. یک غده هم در سینه ام دارم که باید ویتامین E برایش استفاده کنم. در حال حاضر اسپیرونولاکتون و Tellfast می خورم، احساس می کنم تا الان پزشکان فقط در صدد رفع علایم بوده اند و هیچ یک اساسی مشکلم را حل نکرده اند. لطفا مرا راهنمایی کنید که اگر نیاز است به مطب شما مراجعه کنم.
    بسیار ممنونم از اطلاعات خوبی که در اختیار ما قرار دادید.

    [پاسخ]

  14. سپیده گفت:

    با سلام
    ۳۳ سالمه و حدود ۵-۶ ماهه دچار ریزش موی شدید شدم.دکتر یکسری آزمایش هورمونی داد و جوابش را نشون دکتر دادم و آزمایش پاپ اسمیر هم داد که هنور نشون دکتر ندادم ولی ظاهزا هورمون استروژنم زیاده خیلی نگرانم.البته فوق العاده حساس و عصبی هستم.خواهش می کنم کمکم کنید و آیا مشکلم جدیه؟

    [پاسخ]

  15. mehrnoosh گفت:

    سلام خسته نباشید
    من نا منظمی عادت ماهانه دارم. خیلی دیر به دیر عادت ماهانه میشم. ۲۱ سالمه … به پزشک مراجعه کردم ازمایش خون و سونوگرافی دادم.گفت یه کیست توی تخمدان راستم دارم و هورمون های شیریم هم بالاس. قرص ld و کابرگولین داد. میخاستم خواهش کنم در مورد بالا بودن هورمون های شیری توضیح بیشتری بدید. دکتر به من گفت شما که مشکل پراکندگی قاعدگی دارید باید زود برای بچه دار شدن اقدام کنین اما من اصلا شرایط بچه دار شدن ندارم. ایا این مشکل من میتونه تا سه یا چهار سال دیگه ناباروری بیاره؟ ممنون از راهنماییتون.

    [پاسخ]

  16. فریناز گفت:

    سلام خسته نباشید من ۲۱ سالمه مشکل کیست تخمدان داشتم پریودم نامنظم شده بود ریزش موی سر شدید دارم دکتر که رفتم ازمایش و سونوگرافی هامو که دید بهم قرص مدروکسی داد.چند ماه مصرف کردم کیستم برطرف شده اما ریزش مو همچنان دارم راستی شیر هم دارم که انگار نشانه وجود هورمون مردانه است
    من خیلی از اینده و بیماری های دیگه میترسم میشه لطفا کمکم کنید
    نیازهست که برم یه دکتر متخصص غدد؟؟؟؟؟؟
    توروخدا جواب بدید خیلی خودمو باختم

    [پاسخ]

    سمیه.H پاسخ در تاريخ آگوست 3rd, 2013 15:28:

    با سلام و تشکر من ۳۱ ساله هستم و ۲ ساله ریزش موی شدید دارم و جوش و موهای زائد هم دارم و ازمایش دادم cortisol AM 22.0 و۴٫OH Progesterone 1. هستند که cortisol ام بالاست قبلا هم سیpروترون کامpند و استات و دیان و اسpرونولاکتون خوردم که دکترام فقط به دلیل جوش بارام تجویز کرده بودند قبلا اصلا ریزش مو نداشتم و فعلا دارویی نمیخورم. خواهشمندم راهنمائی ام کنید.
    مشکلم چیه و چه کنم؟ یک متخصص غدد و Pوست و موی خوب بهم معرفی کنید بسیار ممنون

    [پاسخ]

  17. مریم گفت:

    سلام وممنون از مطالب خوبتان من ۲۸ سالم و از ۱۷ سالگی موئی زائد در بدن وصورتم زیاد شده وبا انجام ۲۰ مرتبه لیز هیچ تغییری حاصل نشد میشه به من راهنمائی های لازم را بکنید

    [پاسخ]

  18. گ. گفت:

    سلام کیست ریزتخمدان موجب نازایی میشه؟مشکلات هورمونی چطوز؟؟

    [پاسخ]

  19. ملی گفت:

    سلام ممنون از اطلاعاتتون،میخواستم بدونم آزمایش غدد همون آزمایش خون و ادرار هست دیگه؟

    [پاسخ]

  20. سوگل گفت:

    سلام سوال من اینه که یکسالونیمه روی سینه ام توده کوچکی که حالت برامدگی دارد ایجادشده است گاهی سوزش درسینه ام احساس میکنم پزشک معالجم باخواندن سونوگرافی اذعان داشت که کیست میباشدهیچ دارویی استفاده نکردم ولی نگرانم لطفاراهنماییم کنید باتشکر سوگل

    [پاسخ]

  21. سالومه گفت:

    سلام.من ۳۰ ساله هستم.۲ ساله ازدواج کردم. تا ۳ماه پیش بطور طبیعی جلوگیری میکردم.ولی از آنجاییکه از ابتدا دوره پریودی نامنظم داشته ام دکترم برای بارداری قرص پروژسترون در روزهای۱۶ تا ۲۵ دوره بمن دادن.از آنجا که دوره من ۱ماه۲۸ روز و ۱ماه ۱۴ تا ۱۷ روز است دراین ماه روز ۱۶ خوردم و چون دوره این ماه من ۱۴ روزه بوده صبح روز سوم دوره پریودم قطع شده و حالا بسیار حالت تهوع و زیر دلم درد میکند.آیا خوردن قرص باعث قطع پریودم شده.متشکرم

    [پاسخ]

  22. سارا گفت:

    من برای درمان موهای زائد بعد از آزمایش خون به دکتر غدد مراجعه کردم که گفت هورمون مردانه بالاست و قرص ال دی و اسپیرو لاکتون تجویز کرد با مصرفشون از شر بعضی مشکلات مثل چربی بی اندازه پوست و مو و ریزش موی سر راحت شدم پریودی هم خداروشکر از اول منظم بود دقیقا هر ۲۸ روزاما دردهای شدیش هنوز هست مشکل خونریزی زیادمم که دکتر زنان بعد از معاینه و ازمایشات گفت مسئله ای ندارد اما دکتر غدد میگه باید داروهات ادامه بدی وزنمم هیچ تغییر نکرده همون ۵۰کیلو فقط تنها مشکل اینه که این آواخر میل جنسیم بالا رفته من آدم سرد مزاجیم قبلا میلم خیلی کم بود اما الان با توجه به اینکه مجردم این مسئله داره اذیتم میکنه آیا طبیعی و راه حلی داره ؟؟(روم نمیشه به دکترم بگم):

    [پاسخ]

  23. عاطفه گفت:

    سلام .من ۲۸ سال دارم.من یک هفته پیش بیبی چک مصرف کردم مثبت بود و تاخیر هم نداشتم بعد آزمایش بارداری دادم مثبت بود هورمون hcg 163 بود.یک روز در میان آزمایش را تکرار کردم مقدار هورمون ۱۰۸و۱۰۰و۲۳۳و۱۸۶ شد.در ۵ آزمایش مقدار هورمون پایین و بالا رفت.من پرید مرتب دارم و کیست هم ندارم ۶۲ کیلو هستم .در سونوگرافی چیزی رویت نشد.دکتر گفت احتمالا در هفته ی اول بارداری هستی .ممکن است من باردار نباشم و اختلالات هورمونی داشته باشم؟

    [پاسخ]

  24. ت-غ گفت:

    بسم الله الرحمن الرحیم.دراین بخش سخن ازمنیزیم و ویتامینEشد.قابل توجه است که تئین چای سبزوچای سیاه دافع قوی منیزیم می باشندحالاچطورتشویق به مصرف آن میکنندتعجب برانگیزاست

    [پاسخ]

  25. سارا گفت:

    سلام.خسته نباشین مطالب عالی بود.۲۱ سالمه مجردم چندساله که مشکل هورمونی دارم وطبق تجویزدکترم قرصهای سیپرترون کامپاند. مارولون. ال دی. مدروکسی .اسپیرونولاکتون براپرمویی.استروژن خلاصه توهرچی بگی خوردم هیچ تاثیری نداشتن کیستم دارم این اخریه کیست بزرگ توی تخمدانم بودکه داشت خونریزی میکرد دردش فاجعه بود.پریودم شدیدانامنظم.مشکل تیروئیدی ندارم.۴۹کیلو وزن دارم .ادم استرسی ام وفشارروحی زیادی دارم همیشه.همه دکتراتاازمایشاتمومیبینن میگن مشکل ناباروری داری.خیلی برام سخته که دردمن چاره نداره؟خواهش میکنم اگه راهی به ذهنتون خطورمیکنه کمکم کنیدتوروخدا…

    [پاسخ]

  26. انا گفت:

    عالی بود بسیار ممنون دیگه از مطالب تکراری خسته شده بودم

    [پاسخ]

  27. najmeh گفت:

    سلام . من ۳۳ سال دارم . اکثر مواقع پریودهای تا منظم مثلا داشتم مثلا یک ماه ۳۵ روز ماه یعد ۴۰ روز حتی مواقعی هم می شد که ۶۰روز یا ۵۰ روز باشد . ۶ سال قبل که تحت نظر بودم بطور مرتب بعد از مدتی باردار شدم و پسرم به دنیا آمد . الان هم هم همینطور نامنظم و مشکل ریزش مو پیدا کردم و خوابم شدیدآ نامنظم است . خواهش می کنم منو راهنمایی کنید . ممنون و مچکر.

    [پاسخ]

  28. مریم گفت:

    سلام . من ۲۹ ساله و مجردم. یه ساله و نیمه حجم خون عادت ماهانه ام کم شده . یا بهتره بگم تعداد روزها کم شده . قبلا شش روز طول می کشید و الان تقریبا دو روز . قبلا تا ۱۵ نوار بهداشتی هم ممکن بود استفاده کنم ولی الان حدود ده تا . به غیر از اون احساس می کنم موهای دست و پام بلندتر شده . یعنی اونجاهایی که خیلی کوتاه بود . روی صورتم هم مو پیدا کردم جدیدا که البته ضخیم نیست.قدیم بیشتر کرک بود . چاق هم نشدم . از یک سال و نیم پیش که عادت ماهانه شش روزه من تبدیل به دو روزه شد(به دلیل استرس چند ماهه) هم بی نظمی دیگری در پریودم نبوده . خلاصه مرددم . نمی دونم مساله من هم ربطی به اختلال هومونی داره یا نه . از یه طرف از مصرف داروهای هورمونی وحشت دارم که وضعم رو بهم بریزه از طرفی می ترسم موهای تنم و بخصوص صورتم بیشتر بشه . شاید هم همه اش یه وسواسه ؟!

    [پاسخ]

    مریم پاسخ در تاريخ فوریه 11th, 2013 15:43:

    سلام میشه جوابم رو بدهید حتی شده در چند کلمه کوتاه . من رفتم از داروخانه قرص گیاهی ویتاگنوس خریدم و تا الان دوتاش رو خوردم و قصد دارم هر روز دو تا بخورم. ولی الان فکر کردم من مطمئن نیستم هورمونهام کاهش پیدا کرده یا افزایش ؟! آیا خوردن این قرص ممکنه باعث عوارض بشه ؟ مثلا سطح هورمونها رو خیلی زیاد کنه ؟

    [پاسخ]

    مریم پاسخ در تاريخ فوریه 11th, 2013 15:46:

    در توضیح این قرص نوشته شده : بر طرف کننده “اختلالات هورمونی” . به کاهش یا افزایش هورمون اشاره نشده .

    [پاسخ]

    سارا پاسخ در تاريخ می 27th, 2013 02:13:

    من ۲۸ سالمه مجرد .پریودام معمولا جلو می اندازه .موهای زاید هم حدود ۸ساله که دارم .ازمایش هورمونی و سونوگرافی لگن هم انجام دادم مشکلی نداشتم .دکتر الان برای من قرص اسپیروترون کامپاند از روز ۵ قاعدگی۱ عدد وقرص اسپیرونولاکتون روزی ۳ عدد تجویز کرده .میخاستم بدونم برای اینده مشکلی برای بارداری بوجود نمیاره؟

    [پاسخ]

  29. Anahita گفت:

    چرا قرص اسپیرونولاکتون پرویید من را نامنظم کرده است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    [پاسخ]

  30. مریم گفت:

    سلام.خسته نباشین.ما حدودا ۳ ماه است که ÷ریودی نامنظم دارم.از قبل مدروکسی میخوردم وفتی قطع کردم جند ماه خوب بودم وباز دوباره ۳ ماه هست که زود به زود ÷ریود میشم.میخاستم کمکک کنید و بگید علاوه بر این قرص چی بخورم که استروژنم ÷ایین بیاد و پروژسترونم بالا بره.لطفا جوابم رو بدینکمتنتون کامل بو اما من یکم گیج شدم.ممنونم

    [پاسخ]

  31. مهشید گفت:

    اگه کسی تنبلی تخمدان داشته باشه بعد از ازدواج نمیتونه جلوگیری کنه؟

    [پاسخ]

  32. ف گفت:

    ۲۱سالمه،چند سالی میشه با موهای زائد بدن و صورت مواجهم،ازمایش هورمونی و سونو دادم،معلوم شد ک هورمون تستوسترونم بالاست،برام فیناستراید و اسپیرونولاکتون و ی قرص دیگه نوشته ک هنوز نرتم داروهامو بگیرم.ایا این داروها اثرگذاره؟از فیناستراید میترسم چ عوارضش خوندم و احساس میکنم به مشکل من ربطی نداره.گفته ۲سال باید دارو مصرف کنم

    [پاسخ]

  33. مریم امین گفت:

    سلام من مجردهستم وبرای پریودنامنظم بعددادن ازمایشوسونو باتجویز پزشک مدتد قرص پروژسترون خوردم سینهام بزرگ شدن والان یک ماهه قرصاروقطع کردم ولی سینهام همونجورموندن خیلی افسرده شدم ممنون میشم زودجواب بدین

    [پاسخ]

  34. الناز گفت:

    سلام
    این بدبختی چند وقتیه یقه ی منم گرفته. موهای زاید, ریزش مو, جوش های صورت, افزایش وزن, افسردگی و… تقریبا ۴,۵ ساله که این مشکلات شروع شده و هر روزم شدیدتر میشه. فعلا برای موهای زاید لیزر درمانیو شروع کردم. ولی مطمین نیستم نتیجه بده. کلیم هزینه داره.
    کلا حالت اندام هام داره تغییر میکنه و شکل مردانه پیدا میکنه:(

    [پاسخ]

    هم درد پاسخ در تاريخ فوریه 12th, 2013 17:39:

    سلام عزیزم
    منم دچار مشکل شما هستم
    آزمایش هورمونی نشان داد هورمون پرولاکتینم بالاست
    تحت کنترلم
    قرص بروموکریپتین میخورم
    موهامم خیلی ریخته افسردگی گرفتم
    فقط باید با آزمایش خون هورموناتو کنترل کنی که نره بالا

    [پاسخ]

  35. ندا گفت:

    مجبوریم بخورییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییم اه

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − دو =