وقتی از پــاها گریزانیم!
آیا شما نیز جزو آن کسانی هستید که از بوی بد پاهای خود رنج میبرید؟ آیا مردم به محض آنکه پاهایتان را از کفش درمیآورید، از اطراف شما پراکنده میشوند. ما به شما چند روش پیشنهاد میکنیم تا بتوانید از شر بوی بد پا خلاصی یابید.
پاهای خود را بشویید
شاید فکر کنید که یک روش ساده برای از بین بردن بوی پاها کافی است؛ اما راه اصلی رهایی از همه باکتریها و سلولهای مردهای است که باکتریها از آنها تغذیه میکنند؛ بنابراین شستوشوی سطحی و عجولانه پاها برای از بین بردن این باکتریها کافی نیست. با یک کیسه، مسواک و یا سنگپا و یک صابون ضد باکتری پاهای خود را به خوبی بشویید. فراموش نکنید که لابهلای انگشتان پاهایتان را خیلی تمیز بشویید و بعد از شستوشو آنها را به خوبی خشک کنید. رطوبت ناشی از شستوشو یا عرق کردن پاها، محیط مناسبی برای رشد قارچها و باکتریها فراهم میکند؛ بنابراین برای خشک کردن کامل پاهایتان وقت بیشتری صرف کنید. پاهای خود را دست کم روزی یک بار بشویید. اگر امکان شستوشوی پاهایتان وجود نداشت، با یک تکه دستمال کاغذی یا دستمال ضد باکتری آغشته به الکل آنها را تمیز کنید.
خیساندن پاها
شاید باور نکنید؛ ولی پاهای شما روزانه به اندازه دو فنجان عرق میکنند! با برخی روشها میتوان پاها را تمیز و سالم نگاه داشت؛ مثلاً بعضی از ترکیبات اجازه نمیدهند محیط مناسبی برای رشد باکتریها در پاها فراهم شود. این ترکیبات عبارتند از:
سفیدکننده
هفتهای یک بار به مدت ۵-۱۰ دقیقه پاهای خود را با مایع سفیدکننده تمیز کنید. یک قاشق غذاخوری مایع سفیدکننده را در یک لیتر آب ولرم حل کرده و به پاهایتان بمالید تا خوب خیس شوند. اگر با این کار پوست پاهایتان خیلی خشک شدند، بعد از شستوشو آنها را با مقداری وازلین یا کمی کرم چرب کنید. به این ترتیب بوی بد پاها نیز از بین میرود. مایع سفیدکننده، باکتریها را از بین میبرد. جورابهای سفید خود را نیز گاهی اوقات با مایع سفیدکننده بشویید. اگر کفشهایتان نیز در برابر این مایع مقاوم هستند، گاهی اوقات داخل آنها مقداری مایع سفیدکننده بریزید. یک ساعت و نیم بعد مایع را از کفشهای خود خالی و آنها را به طور کامل خشک کنید. دقت داشته باشید که قبل از خشک شدن کفشها، آنها را پا نکنید.
چای
هفتهای یک بار به مدت ۳۰ دقیقه، پاهایتان را با چای بشویید. اسید مازوئی موجود در چای باعث خشکی پوست پاهایتان میشود.
آب نمک
نیم فنجان نمک را در یک لیتر آب حل کنید و آن را روی پاهایتان بریزید و بدون آنکه پاهایتان را با آب بشویید، فقط آنها را خشک کنید.
استات آلومینیوم
دو قاشق غذاخوری استات آلومینیوم (پودر دمبرو یا مایع بارو) را با نیم لیتر آب حل کنید و به مدت ۱۰-۲۰ دقیقه روی پاهای خود بمالید.
بیکربنات سدیم
بیکربنات سدیم پوست را قلیاییتر میکند و به این ترتیب شرایط رشد باکتریها را از بین میبرد. ۱ قاشق غذاخوری بیکربنات سدیم را در یک لیتر آب حل کرده و پاهایتان را به طور کامل به آن آغشته کنید.
سرکه
سرکه پوست را اسیدیتر میکند. نصف فنجان سرکه را با ۱ لیتر آب حل کرده و محلول فوق را روی پاهایتان بریزید. توجه داشته باشید که بوی بد پاهای برخی افراد سرکهای است. این افراد برای شستوشوی پاهایشان نباید از سرکه استفاده کنند. بعد از آن نصف فنجان سرکه معمولی را با نصف فنجان الکل ایزو پروپیل حلکرده و آرامآرام روی پاهایتان بریزید. برای این کار میتوانید از قطرهچکان نیز استفاده کنید. محلول فوق را لای انگشتان پاهای خود نیز بچکانید. سرکه و الکل ایزوپروپیل هر دو برای پوست مضر هستند، اما موجب از بین رفتن قارچها میشوند و بوی بد پاها را از بین میبرند.
مواظب کفشهای خود باشید
هیچ وقت کفشهای خود را وقتی که خیس هستند پا نکنید؛ زیرا باکتریها در محیطهای مرطوب و گرم بیشتر تجمع میکنند. معمولاً ۲۴ ساعت طول میکشد تا کفشهایی که شستهاید به طور کامل خشک شوند. برای آنکه کفشها بهتر و زودتر خشک شوند، کف آنها را درآورید و مقداری روزنامه مچالهشده را درون کفش بگذارید تا به خشک شدن آن کمک کند. با انواع صندلها و کفشهای بندی و جلوباز، پاهایتان خنکتر میمانند و کمتر عرق میکنند و علت آن هم گردش هوا درون کفش است. اگر عادت به استفاده از صندل ندارید، بهتر است از کفشهای چرم یا پارچهای استفاده کنید که به پاهایتان اجازه نفس کشیدن میدهند و در مقایسه با کفشهای پلاستیکی و لاستیکی پاها تمیزتر میمانند. از جورابهای نخی و پنبهای استفاده کنید. جورابهای نایلونی که قدرت جذب ندارند، موجب مرطوب شدن پاها شده و محیط گرمی برای رشد باکتریها فراهم میکنند. اگر امکان دارد، جورابهای خود را در طول روز بیش از یک بار عوض کنید و هرگز جوراب شستهنشده را دوباره نپوشید. هنگام شستوشوی جورابها آنها را پشت و رو کنید تا سلولهای مردهای که به آنها چسبیدهاند، از بین بروند. کفشهای خود را مرتب بشویید. (بعضی از کفشها را حتی میتوان با ماشین لباسشویی شست) و قبل از به پا کردن آنها را خوب خشک کنید. در طول روز تا جایی که امکان دارد، کفشهایتان را از پا درآورده و به پاهای خود فرصت نفس کشیدن و البته خشک شدن عرق آنها را بدهید.
روی پاهای خود آنتیپرسپیرنت بمالید
میتوانید از اسپری آنتیپرسپیرنت نیز استفاده کنید. آنتیپرسپیرنت با الکترولیتهای عرق پا وارد واکنش شده مایعی ژلهای تشکیل میهد و راه مجاری عرق را میبندد. هر یک از پاها دارای ۲۵۰هزار غده عرق هستند؛ به همین دلیل این عضو از بدن بسیار عرق میکند.
پاهای خود را بمالید (خصوصاً لای انگشتان).
پاهای خود را با یکی از پودرهای زیر بمالید:
پودر تالک: یک پودر تند و تیز است و موجب خشک شدن سریع پاها میشود.
پودر جوش شیرین: محیطی قلیایی ایجاد میکند و باکتریها را از بین میبرد.
نشاسته ذرت: باعث جذب عرق پا میشود.
تحریریه دنیای سلامت
زیبـــا شــو دات کام
mamnoon az site porbaretan. faghat yek enteghad dashtam (garche midanam ke asari nakhahad dasht!) … shoma ke dar zire site neveshteid ke “reayate amanat dar zekre manba moarefe shakhsiate shomast” behtar nist khodetan in mozoo ra reayat konid va benevisid ke matlab ra az koja tarjome kardeid?? name motearjem ra neveshteid ama name manba ra zekr nakardeid. az shoma ke harf az “reayate amanat dar zekre manba” mizanid entezare in ra nadashtam
[پاسخ]
هیچکدوم از این کارها لازم نیست. کافی ۷ جفت جوراب تهیه کنید و هر روز یکیشو بپوشید. با این کار هم پا بو نمی گیره و هم خود کفش.
[پاسخ]