چند ورزش مفید برای گردن

یکی از شایع ترین دردهایی که اغلب افراد تجربه آن را دارند، درد گردن است. از علل ایجاد این درد می‌توان به کشیدگی عضلات گردن، کم شدن فاصله بین دیسک مهره‌های گردن، فتق دیسک و فشار بر عصب‌های ناحیه سر و گردن اشاره کرد. هنگامی که عضلات گردن بر اثر گرفتگی، دردناک می‌شوند، این عضلات برای جلوگیری از حرکت بیشتر سفت می‌شوند و این درد تشدید می‌شود. گاهی اوقات این عضلات سفت اعصاب موجود در ناحیه را تحت فشار قرار می‌دهند و این اتفاق خود باعث انتشار رو به بالای درد به پشت گردن و گوش‌ها می‌شود. درد مکانیکی زمانی اتفاق می‌افتد که مفصل بین دو استخوان در وضعیتی قرار بگیرد که سبب کشش بیش از حد نسوج نرم اطراف مفصل شود.

یکی از علل گردن درد‌ها بامنشاء مکانیکی این است که رباط‌ها و بافت‌های نرم احاطه‌ کننده مهره‌ها بیش از حد کشیده شوند بدون آنکه اسیب جدی ببیند. این کشیدگی بیش از حد ممکن است به علت نیروی خارجی باشد که سبب کشیدگی شدید و ناگهانی گردن شود مانند تصادف و یا طی ورزش. عواقب کشیدگی بیش از حد بافت‌های نرم هنگامی به وجود می‌آید که کشیدگی به اسیب جدی بافت منجر شود. بر خلاف تصور همگان که فکر می‌کنند گردن درد اغلب به علت رگ به رگ شدن عضلات گردن است، هرگاه نیروی وارد شده به عضلات بیش از حد ممکن باشد بافت‌های نرم زیرین مانند کپسول‌ها و رباط‌ها آسیب می‌بینند و تشکیل اسکار (جوشگاه) می‌دهند. بعلت عدم استفاده از ورزش‌های مناسب برای کشش تدریجی و افزایش طول این جوشگاه‌ها (که خاصیت ارتجاعی عضلات را کم کرده‌اند) ما دچار گردن درد دائمی می‌شویم. فشار و آسیب بیش از حد به رباط‌های اطراف دیسک منجر به بیرون‌زدگی دیسک شده و باعث درد شدیدی می‌شود.

علل کشش بیش از حد رباط‌ها

۱- نشستن در مدت طولانی به وضعیت بد
۲- خوابیدن به طرز غیرمطلوب در طول شب
۳- فشار زیاد به یک نقطه وارد شده در هنگام کار و استراحت
نواحی احساس درد
محل بروز درد ناشی از ناراحتی‌های گردنی در افراد مختلف متفاوت است. در اولین حمله معمولا درد در قاعده گردن و یا نزدیک به آن شروع می‌شود (در مرکز) یعنی در یک طرف این درد طی چند روز کاهش می‌یابد. در حملات بعدی درد ممکن است در امتداد هر دو شانه به طرف بالای یک شانه سپس به خارج سیر کند. و یا به‌سمت پایین و در مچ پا و کف دست حالت سوزن سوزن و یا کرخی در انگشتان ایجاد کند. گاهی درد از قسمت پس سر به طرف بالای سر یا پشت چشم بصورت یک طرفه یا دوطرفه پخش شود. در هر یک از موارد ذیل نباید قبل از مشورت با پزشک یا متخصص توانبخشی تمرین ورزشی ارائه شود.

۱- اگر نزدیک مچ دست خود درد داشته باشید و در انگشتانتان حالت سوزن سوزن شدن و یا بی‌حسی احساس کنید. ۲- اگر اخیرا پس از تصادفی شدید مشکلاتی در گردن خود پیدا کرده‌اید. ۳- اگر اخیرا دچار سردرد شده اید در این حالت لازم است چشم‌ها و عینک شما کنترل شود. ۴- در صورت بروز سردرد‌های شدید بدون علت که رفع نشده و به تدریج بدتر شده است.۵– در صورت بروز سردرد‌های دوره ای که با تهوع و سرگیجه همراه هستند.

نشستن متمادی بر پشت میز کار آن هم حدود هفت الی هشت ساعت کاری بس دشوار است که اغلب کارمندان به آن مشغول هستند. حال تصور کنید که اگر شرایط محیطی به خصوص میز و صندلی با وضعیت جسمانی فرد مطابقت نداشته و اساسا استاندارد نباشد، چه میزان می‌تواند در ایجاد دردهای ستون فقراتی نقش داشته و در نتیجه بر کارایی فرد نیز تاثیرگذار باشد. در میان دردهای ستون فقرات یکی از شایع‌ ترین دردهایی که در میان کارمندان و اصولا افرادی که به جهت شرایط شغلی‌ شان مدت زیادی با گردن خمیده کار می‌کنند بسیار دیده می‌شود، گردن درد است. پس از مدتی تکیه به سمت عقب به طور مثال در اتومبیل یا پشت میز کار به علت اینکه عضله نگه دارنده خسته می‌شوند سرو گردن به سمت جلو متمایز می‌شوند در نتیجه سر نسبت به بدن جلوتر قرار می‌گیرد که به مرور زمان ما را دچار مشکل می‌کند. بدن ما در حالت عادی برای هفته ای ۶ روز و روزی ۶-۸ ساعت نشستن تعبیه نشده است.

قرار گرفتن سر به سمت جلو در مدت طولانی سبب جابه‌جایی دیسک می‌شود. جدا از همه این مسائل استفاده از صندلی مناسب در منزل، محیط کار و اتومبیل نقش بسیار مهمی در پیشگیری از این ضایعه‌ها دارد. وضعیت قرار گیری گردن و سر شماهنگام خواب و استراحت و دراز کشیدن عامل بسیار مهمی در ایجاد دردهای گردنی است. تمام مدت شب را به یک سمت خوابیدن سبب ایجاد دردهای شدید گردن می‌شود. جهت داشتن خوابی راحت بدون درد گردن باید بالشی مناسب که گردن و سر شما را حفظ می‌کند داشته باشید. بالش مناسب باید گودی طبیعی گردن بین سر و کمربند شانه را پر کند بدون آنکه سر را کج کند و یا آن را بالا ببرد. شما باید بتوانید محتویات داخل بالش را به راحتی جابه‌جا کنبد. بالش مناسب باید از پر و پنبه و در درجه دوم با تکه‌های اسفنج پر شده باشد. خوابیدن افراد به صورت دمر بعلت فشار بر نسوج اطراف گردن سبب درد می‌شود. بعد از فعالیت شدید مانند تنیس، فوتبال و … نباید به صورت سر جلو آمده خوابیده و یا نشسته استراحت کنید چون مفاصل از جای خود منحرف می‌شوند.

باید بعد از فعالیت شدید ۵-۶ بار سر و گردن را بطرف عقب بکشید. در هر حالتی بعد از استراحت از قرار دادن سر به سمت جلو خودداری کنید شاید برایتان جالب باشد که بدانید سر هر انسانی حدود چهار الی پنج کیلوگرم وزن دارد. وظیفه تحمل این وزن نسبتا سنگین را مهره‌های قسمت فوقانی ستون فقرات و ماهیچه‌های اطراف آن بر عهده دارند. هنگامی که این بار سنگین به حالت عمودی قرار گیرد این وزن بین ماهیچه‌ها و مهره‌ها به میزان مساوی تقسیم می‌شود ولی در صورتی که به مدت طولانی وضعیتی متفاوت و خمیده به جلو داشته باشد، این فشار وزن بر روی ساختار نسبتا ظریف و کوچک گردن افزایش یافته و در نتیجه دردهای گردنی حادث می‌شود. در حالی که حتی با وجود شرایط شغلی نامناسب و فشارهای ناشی از آن نیز شما می‌توانید با تغییر در عادت‌های بد نشستن و انجام تمرین‌های بسیار ساده، در طول مدت کار از بروز مشکلات گردن خود تا حد زیادی جلوگیری کنید. در ضمن لازم به ذکر است بسیاری از سردردهای ناشی نیز از وضعیت نامطلوب گردن و شانه‌ها نشات می‌گیرد. با بهبود این وضعیت سردردهای به ظاهر بدون دلیل شما نیز درمان می‌شود. در همین راستا به پیشنهادات و نکات زیر توجه کنید:
انتخاب میز و صندلی مناسب برای انجام کار:
میز و صندلی‌ای که قرار است یک کارمند و یا هر فرد دیگری مدت طولانی بر روی آن نشسته و به کار مشغول شود، می‌بایست از استانداردهای لازم به لحاظ ارتفاع سطح میز نسبت به زمین و نسبت به کف صندلی برخوردار باشد. این ارتفاع استاندارد با توجه به قد کاربر نسبت به زمین ۵۸ الی ۷۱ سانتیمتر است.
در ضمن صندلی انتخابی برای کار کردن طولانی مدت باید دارای شرایط زیر باشد:
الف – کف و پشتی آن متحرک باشد تا با توجه به قد فرد ارتفاع آن نسبت به میز تنظیم شود.
ب – از پشتی بلند و در واقع تکیه گاه مناسبی برای حمایت از ستون فقرات و گردن برخوردار باشد.
نکته:
برای حمایت بیشتر گردن در صورت ابتلا به دردهای آن ناحیه، از بالشتک‌های مخصوص و یا تکه حوله‌ای که به صورت لوله ای درآمده استفاده کنید. این بالشتک و یا حوله حمایت مضاعفی برای گردن خواهد بود. بالش کمری به طور اختصاصی برای محافظت از کمر شما طراحی شده است و مانع از قوز شدن شما می‌شود. قطر این بالش نباید بیش از ۵/۷-۱۰ سانتی متر باشد و باید با اسفنج و تا حدودی از پر پرشده باشد. برای مقابله با قوز کردن به هنگام نشستن در صندلی راحتی و یا صندلی اتومبیل و ماشین از این بالشتک استفاده کنید. این کار را در هنگام مسافرت‌های طولانی مدت در ماشین و هواپیما نیز انجام دهید.
به خودتان استراحت دهید:
همچنان که پاهای شما پس از ایستادن در مدت زیاد به استراحت نیاز دارد، در نشستن طولانی مدت و پی درپی نیز ستون فقرات به طور کلی از ناحیه گردن گرفته تا کمر به استراحت و تجدید قوا نیازمند است.
بنابراین پس از حداکثر یک ساعت نشستن پیاپی پشت میز و یا حتی پشت فرمان اتومبیل، محل خود را ترک کرده و با انجام تمرینات مناسب، عضلات را تقویت کنید. پیش از این همه افراد برای ورزش دادن گردنشان حرکاتی چرخشی و خم کردن‌هایی ناگهانی و سریع به طرفین را انجام می‌دادند و انتظار نیز داشتند با این حرکات، عضلات به اصطلاح خشک شده آنها نرم شده و درد آرام شود. حال آن که امروزه ثابت شده است این قبیل تمرین‌های سریع نه تنها از دردهای گردن نمی‌کاهد بلکه می‌تواند صدمات جدی به مهره‌های آن وارد کند. لذا متخصصین مربوطه تمرینات خاصی را به عنوان ورزش‌های گردن به افراد عادی و حتی مبتلایان به گردن درد توصیه می‌کنند که به مهم ترین آنها خواهیم پرداخت:

صورت خود رابه سمت شانه راست برگردانده و به آرامی حرکت نیم دایره‌ای را به سمت شانه چپ ادامه دهید. این کار را در مدت زمان ۲۰ الی ۲۵ ثانیه و ۱۰ بار در روز انجام دهید.
حرکات کششی گردن:

ابتدا سر را به طرف پایین خم کرده به صورتی که چانه به قفسه سینه برسد. در این حالت تا شماره ۱۰ بشمارید سپس سر را به طرف بالا خم کرده و سقف را نظاره کنید. در این حالت نیز تا ۱۰ بشمارید.

حال سر را به طرف یک شانه برگردانده و با دست طرف مقابل با فشار بر روی چانه، سر را به طرف شانه هل دهید تا در واقع چانه به موازات قرار گیرد. این کار را با طرف دیگر نیز تکرار کنید. فقط به خاطر داشته باشید به هنگام قرار گرفتن در هر یک از این وضعیت‌ها شمردن تا عدد ۱۰ الزامی است.

در حرکت دیگر کششی سر را به طرف یک شانه خم کرده به صورتی که گوش به شانه نزدیک شود. حال دست همان سمت را بر روی گیجگاه سمت مقابل قرار داده و با فشار اندک، به خم شدن و نزدیک تر شدن گوش به شانه کمک کنید.
حرکات مقاومتی:

دست را بر روی پیشانی قرار داده و آن را به سمت عقب برده و همزمان سر را به سمت جلو فشار دهید. بدون آنکه سر حرکتی کرده و تغییر وضعیت پیدا کند. سپس دست را در ناحیه پشت سر قرار داده و آن را به جلو و سر را به عقب هل دهید. در حرکت بعد دست را در یک طرف ناحیه گیجگاهی قرار داده و دست و سر را به طرف یکدیگر فشار دهید. این کار را در دو طرف سر انجام دهید. این حرکات را روزی سه بار و هر بار شش دفعه انجام دهید.
برای مقابله با درد گردن کارهای زیر توصیه می‌شود:
استراحت کنید: برای این کار بهتر است که دراز بکشید و عضلات گردن را در یک حالت استراحت قرار دهید تا کشیدگی آنها برطرف شود. توجه داشته باشید که بی حرکتی طولانی مدت خود باعث تشدید گردن درد می‌شود.

از کیسه خنک‌ کننده استفاده کنید: کیسه خنک‌ کننده را چند بار در روز و هر بار به مدت ۲۰ دقیقه روی عضلات گردن قرار دهید. این کار باعث تسکین درد به مدت ۲ یا ۳ روز می‌شود.

ورزش‌های ناحیه سر و گردن را انجام دهید: یک سری ورزش‌های خاص به کاهش درد و گرفتگی عضلات گردن کمک می‌کنند و همچنین از عود آن جلوگیری می‌کنند که در ادامه به نمونه‌هایی از آنها اشاره شده است.

روی صندلی بنشینید و حالت پارو زدن روی قایق را تمرین کنید.

شانه‌هایتان را به آرامی تا گردن بالا بیاورید و با فشار برای ۱۰ ثانیه نگه دارید و سپس به آرامی شل کنید.
روی صندلی نشسته و وزنه‌هایی در حد یک کیلوگرم را به آرامی بالا و پایین بیاورید به طوری که حالتی شبیه بال زدن و پرواز داشته باشید.  گردن را ضمن سفت کردن عضلات آن به سمت عقب، چپ و راست حرکت دهید.

از حرکات چرخشی گردن و سر خودداری کنید.

شانه‌ها و عضلات اطراف را تقویت نمایید، چرا که با افزایش قدرت و تحمل این عضلات، فشار کمتری روی مهره و دیسک‌های بین مهره‌ای وارد می‌شود.
شانه‌هایتان را به سمت عقب حرکت دهید به طوری که کتف‌هایتان از پشت به یکدیگر نزدیک شوند این حرکت را روزی سه مرتبه هر مرتبه ۳۰ بار تکرار نمایید.

روی یک تخت دراز بکشید و گردن تان را از پایین به بالا حرکت دهید. این حرکت را روزی یک بار و هر بار ۴۰ مرتبه انجام دهید.
همیشه حالتی نظامی وار داشته باشید سر صاف و مستقیم، نگاه به جلو، شانه‌ها عقب و بالا، و سینه بیرون، شکم داخل، چه در حالت ایستاده و یا راه رفتن یا نشستن.

سپـاس از امید صالحیان کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش

زیبــا شــو دات کام

مطالب مرتبط

۳۱ دیدگاه‌

  1. khatamian گفت:

    salam leilakhanom dagigan sharaiete manam mesle shomast mitonin komak konin begin chikar kardin godrate dasteton bargasht man tarahe graphic hastam ba compuoter ziad kar mikonam komak konin mamnon mishem merci

    [پاسخ]

  2. kazem گفت:

    با سلام
    تشکر از اطلاعات خوبتون من حدود نه ۱۰ ماهه شغلم عوض شده به طوری که سره به طور دائم پایین باشه بعد یه ساعت که کار میکنم گردن درد میگیرم ممنون میشم اگه راهنمایی کنین با تشکر

    [پاسخ]

  3. siavash گفت:

    با سلام من دیسک گردن دارم میشه لطفا یه کاری یا یه چیزی بهم معرفی کنید گردنم بسیار درد میکنه ازتون ممنون میشم ………………………………..با تشکر

    [پاسخ]

  4. حنانه سلیمی گفت:

    چرا جواب نمیدین؟

    [پاسخ]

  5. حنانه سلیمی گفت:

    سلام میبخشید مزاحمتان شدم ما من شب بد خوابیدم الان ماندم چیکار کنم شما میتوانید کمکم کنید؟

    [پاسخ]

  6. مریم گفت:

    سلام من حسابدار هستم و کارم هم خیلی زیاده این اواخر درد دائمی در ناحیه شانه و پشت کتف و گردنم دارم درد بعضی وقتا به دستام هم کشیده میشه در حین نرمش گردن صدایی مثل خرد شدن میده میشه منو راهنمایی کنید اگhttp://www.zibasho.com/archives/4477#topه یه دکتر خوب هم سراغ دارین معرفی کنید ممنون از مطالب مفیدتون

    [پاسخ]

  7. احمدرضا گفت:

    با سلام وخسته نباشید حدودا ۴ ماه است که متوجه شده ام دیسک گردن از دو ناحیه دارم وطبق دستور پزشک هم گردن بند بستم وهم داروی گاباتین مصرف کردم ولی بعد از گذشت این مدت هنوز هم درد دارم سوال اولم اینه که آیا ورزش خاصی می توانم انجام دهم یا بهتر فعالیت خاصی به خاطر گردنم نداشته باشم ودیگر اینگه بهتر باوجود دیسک گردن روی زمین بخوابم یا روی تخت در ضمن شغل من حسابداری می باشد ممنون می شوم مرا راهنمائی کنید

    [پاسخ]

  8. Lila گفت:

    سلام ،من دچار فتق دیسک گردن بین مهره های پنجم و ششم شدم که خیلی از دکترها بهم پیشنهاد جراحی رو دادن برخی هم گفتن با ورزش خوب میشه الان حدو ۴٠ روز از درد شدیدی که به کتف و دستم زده بود گذشته با ورزش و فیزیوتراپی درد دستم از بین رفته ولی هنوز قدرت دستم برنگشته ،من بدلیل کارم محبورم مدت زیادی با کامپیوتر کار کنم و میترسم که این مسئله بهبود پیدا نکنه اولا میخواستم بدونم حدودی با ورزش کی بهبود پیدا میکنم و سر کار چه کاری باید انجام بدم که اسیب بیشتری نبینم

    [پاسخ]

  9. گلی گفت:

    سلام

    برای پوست گردن که شل شده و درحال چین خوردن هست چه کاری میشه انجام داد؟

    [پاسخ]

  10. معصومه منصوری گفت:

    از راهنمائی و اینکه ورزهای مناسب دادید مفید و مثمر ثمر است با تشکر از شما

    [پاسخ]

  11. معصومه منصوری گفت:

    با عرض سلام و ادب مشکل دیسک کمر دارم و مدت دوهفته است که مجدداً مشکلم عود کرده و هروقت که عصبی می شوم مشکلم شدیدتر میشود منظور کمر دردم بیشتر می شود جدیداً نوک انگشتهای دست و پاهایم نیز بی حس شده اند و مشکلم همچنان باقی است لطفاً مرا راهنمائی کنید پیش دکتر متخصص هم رفته ام و MRI هم انجام داده ام کارم نیز اموردفتر ی و انجام امور تایپ و مدت زمان زیاد پشت میز نشستن و ازپله های بطور مداوم بالا و پائین رفتن است خواهش می کنم مرا راهنمائی بکنید با تشکر از شما و توصیه های مفیدتان .

    [پاسخ]

  12. اصغر گفت:

    اگر کسی دیسک گردنش پاره شده وعمل جراحی نکنه.و فقط درد قابل تحمل دارد و بی حسی در دستانش هم ندارد.ایا در اینده به مشکل حاد بر میخوره.با تشکر

    [پاسخ]

  13. اصغر گفت:

    با سلام:مطالب بسیار عالی و کار امد بود .من ۲سال استفاده میکنم البته نه مرتب.من فتق دیسک گردم دارم.وبیشتر از کارم نحوه خوابیدنم منو اذیت میکنه. جراحی هم نکردم.

    [پاسخ]

  14. الهه گفت:

    من خیلی با کامپیوتر کار می کنم و امسال بسیار گردن درد گرفتم به طوریکه دردش تاپشت هم ادامه داشت و تا آمپول نمی زدم فایده ای نداشت. امروز کمی از این تمرینات رو انجام دادم باز هم احساس درد دارم . لطفا راهنمایی بفرمایید

    [پاسخ]

  15. درود گفت:

    Very gooooood and useful
    Thank you very mach

    [پاسخ]

  16. رهام گفت:

    من اگه میتونستم گردنمو به سمت راست بچرخوانم دیگه نمیومدم تو سایتتون .خاک تو سرتون با این طرز تفکرتون

    [پاسخ]

  17. محمد گفت:

    سلام من ۳۲ سالم دوتا دختر خوشگل دارم که برام خیلی عزیزن ، ۵سال پیش متاسفانه دچار دیسکمر شدم ولی بهر طریقی با استراحت و ورزش خودمو سرپا نگه داشته بودم که متاسفانه بعداز یکماه گردن درد و بعداز ام ار ای معلوم شد که دوتا از مهرهای گردنم دیسک دارن الان چند جلسه هستش که میرم فیزیوتراپی ولی از لحاظ روحی داغونم کارمند دولت هستم و یک هفته هستش نمیرم سرکار لطفا راهنمایی و کمکم کنین درمان بشوم خیلی ممنونم.

    [پاسخ]

  18. مژده پورحسین گفت:

    با سلام من ۳۲ سال دارم و علائم دیسک گردن رو هم دارم . می خواستم ببینم که آیا درمان های کایروپراکت برای این مورد می تونه مفید باشه ؟ لطفا هر چه سریعتر منو راهنمایی کنید . تشکر

    [پاسخ]

  19. fariba گفت:

    salam xaste nabashin man hododan 2 sal pish az peleha mohkzam xordam bedivar va fagat saram xord be divar az on be bad man ehsase mikonam kardanam ta shaneham dard mione ta jayi ke ba ampolhaye shol konande estefade mikonam da payine saramehsase sozeshe besyar mikonam shabha hah az balesh nemitonam estefade konam kardanam va xode saram beshedat dard mikone mixastam mano rahnamayim konin ke aya diske kardan daram ya na

    [پاسخ]

  20. شلیر گفت:

    با تشکر از اطلاعات واقعاً مفیدتون .
    من به واسطه شغلم روزی ۸ ساعت پشت کامپیوتر کار میکنم . به دلیل تحرک خیلی کم ، به تازگی دردهای گردنی پیدا کردم که همراه با اون سردرد هم میگیرم . پاهام هم درد گرفته ولی محیط کارم طوری نیست که بتونم هز یک ساعت یک بار در اون بگردم و یا نرمشی انجام بدم . یه کم هم قوز شدم .
    البته من وقتی حموم میرم عادت کردم که واسه شستن سرم از دوش استفاده نکنم و از شیر اصلی استفاده می کنم و همین باعث کشش گردنم می شه و هربار که از حموم میام بیرون تا شب گردنم درد میگیره.
    این ورزش هایی که گفتید فکر کنم خیلی مفید باشد حتماً انجام میدم امیدوارم که جواب بگیرم ولی میترسم دیسک گردن گرفته باشم و دیگه کار دست خودم داده باشم .

    [پاسخ]

  21. زهرا گفت:

    با سلام ممنون از اطلاعات خوبتون، من از حدود ۶ماه پیش گردن دردم شروع شد اول دکتر گفت شروع ارتوروز ولی بعد از ام آر ای معلوم شد دیسک گردنه من ۲۵سالمه و خیلی نگران پاره شدن دسکم هستم فعالیت خیلی زیادی هم ندارم درضمن دکتر هیچ قرصی برای آروم شدن دردم نداده میخاستم بدونم از چه دارویی برای کاهش درد بهتره استفاده کنم?

    [پاسخ]

  22. شبناز گفت:

    مرسی از اطلاعات خوبتون لطفا برای نشون دادن حرکات ورزشی فیلم اونا رو تو سایتتون بذارین . حتما مفیدتر از تصاویر هستند

    [پاسخ]

  23. شاپرک آبی گفت:

    ممنوووون
    خیلی خوب و مفید بود

    [پاسخ]

  24. حمیده گفت:

    با سلام
    من ۷ سال پیش خواهرم حولم داد از پشت البته به شوخی اما در اون لحظه احساس کردم گردنم موند و بدنم حرکت کرد به جلو ، الانم حسابداری کار میکنم که در ناحیه شانه هام انگار آب داغ ریختن همش میسوزن به خاطر همین ام آر آی دادم و جوابش دیسک گردن تشخیص داده شده من ۲۷ ساله هستم و با این سنم میترسم دیگه در سن بالا خوب نشم این دردو همیشه با خودم به همراه داشته باشم آیا واقعا این دیسک کاملا خوب میشه؟

    [پاسخ]

    سپهریان پاسخ در تاريخ ژانویه 29th, 2013 16:49:

    باسلام اطلاعات بسیار مفید وخوب بودآیادسیک گردن خوب میشه؟ ومن جدیدا ورزش بدن سازی رو شروع کردم اونم درسن ۳۷سالگی میخواستم ببینم ضرر نداره باسپاس بی حد ومرز .قربون شما

    [پاسخ]

    امین پاسخ در تاريخ سپتامبر 7th, 2013 00:18:

    با تشکراز اطلاعات خوبتون

    [پاسخ]

  25. ESSY گفت:

    Hi,
    It is good & useful

    [پاسخ]

  26. کوروش گفت:

    راستی مطالبتون کلی آموزنده بود خیلی ممنون
    موفق باشید .

    [پاسخ]

  27. کوروش گفت:

    باعرض سلام وخسته نباشید خدمت شما .
    من ۱۰ روز پیش برای بلند کردن باری سنگین مجبور شدم اون رو به یه انتهای یک چوب متصل کنم و سر چوب رو هم روی شانه ام نزدیک عضله گردنم قرار دادم تا از زمین بلندش کردم بعد از بلند کردنش که خیلی هم سنگین بود وزن بار رو با سر چوب به شانه های م فشار وارد میکرد به دیگر شانه ام انتقال دادم تا بتونم به مقصد برسونم . از چند روز بعدش نمیتونستم زیاد گردنمو پایین نگه دارم . و در روزهای بعدی از گردنم به سمت دست چپم تیر میکشید و درد میکرد و عضله شانه چپم میگرفت . اما درد اصلی از چند روز بعد شروع شد که به یک پیاده روی نسبتا طولانی رفتم شروع شد و اول گرفتن عضلات شانه سمت چپم و بد یکدفعه درد شدیدی در ناحیه غضلات پشت گردن متمایل با مهره های گردنم شروع شد به طوری نگاه کردن به سمت پایین برام سخت شده . از شما خواهشمندم که کمکم کنید .

    [پاسخ]

  28. mahdi.com گفت:

    aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bud
    موفق باشید

    [پاسخ]

  29. پریسا اتحاد گفت:

    متشکرم خیلی مفید بود

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 13 =