بر اساس گروه خونی خود رژیم بگیرید

این مقاله بر اساس تحقیقی است که به‌وسیله Peter D’ Adamo، ND، انجام شد. او ادعا می‌کند که مردم هنگامی‌که رژیم غذایی‌شان را متناسب با نوع گروه خونی خود برگزینند، بهتر تغذیه می‌کنند. او برای این کار موارد زیر را توصیه می‌کند:
**  گروه خونی A

این گروه باید اساساً میوه‌ها و سبزیجات مصرف‌کنند (کربن بالا، چربی پایین) این افراد نسبت به بقیه گروه‌ها خون غلیظ‌تر و سیستم ایمنی حساس‌تری دارند و نباید فرآوره‌های لبنی،  چربی حیوانی و گوشت مصرف کنند. این افراد در خطر بالاتر بیماری قلبی عروقی، دیابت و سرطان قرار دارند.بهتر است از لبنیات و گوشت پرهیز داشته باشند.

**  گروه خونی B

این افراد باید یک رژیم متعادل مصرف کنند (میوه‌ها و سبزیجات، غلات، ماهی، فرآورده‌های لبنی و گوشت – اما از مرغ پرهیز کنند). این افراد بهترین شانس غلبه بر انواع بیماری‌های روزمره شامل بیماری قلبی و سرطان را دارند.

ماهی و لبنیات بیش از سایرین با آنان سازگار است.

**   گروه خونیAB

این افراد باید بیشتر رژیم غذایی گیاهی مصرف کنند و تنها در موارد نادر مقداری ماهی، گوشت (نه مرغ) و فرآورده‌های لبنی مصرف کنند.
با غذاهای گیاهی، لبنیات و غذاهای دریایی به خوبی کنار می آیند.

** گروه خونی O

این افراد باید رژیم با پروتئین بالا (شامل گوشت)، کربوهیدرات پایین و غنی از میوه‌ها و سبزیجات مصرف کنند. این افراد باید جوانه گندم، فرآورده‌های کامل گندم و ذرت را محدود کنند و از فرآورده‌های لبنی و بیشتر آجیل‌ها اجتناب کنند. افراد با گروه خونی O معمولاً به هایپوتیروئیدیسم، اسید بالای معده (که منجر به زخم می‌شود) و یا خون رقیق‌تر با مقاومت بیشتر به لخته شدن مبتلا می‌شوند.
نان ، لوبیا ، باقالی ، کلم سیاه ، کلم پیچ ، کلم بروکلی ، محصولات دریایی ، نمک یددار ، گوشت گوساله ، گاومیش ، جگر و اسفناج می توانند به این افراد کمک کنند تا لاغر شوند .

P. D’ Adamo در حمایت از فرضیه خود پیشنهاد می‌کند لکتین‌ها سبب تجمع (انعقاد) گلبول‌های خونی در فردی با گروه خونی نامتناجس می‌شوند که ممکن است مشکلات کبدی یا کلیوی جدی ایجاد کنند. (لکیتین‌ها پروتئین‌های حاوی قند هستند که روی سطح برخی غذاها یافت می‌شوند و ممکن است سبب چسبیدن مولکول‌های مختلف و برخی انواع سلول‌ها به یکدیگر شوند.)

او نظریه داد که بالا بودن سطوح ایندیکان ادرار، که در بسیاری از بیماری‌های گوارشی از قبیل بیماری سلیاک، دیورتیکولیت، بی‌کفایتی پانکراس، بیماری‌های التهابی روده و بیماری‌های دیگری شایع است، نیز می‌تواند به نوع خاص گروه خونی نسبت داده شود که تداخلات غذاها با باکتری‌های روده‌ای و ایجاد ناهنجاری‌های پلی‌آمین را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به علاوه انواع مختلف گروه‌های خونی – بر طبق نظریه P.D’ Adomo – عملکرد ترشحی بدن را در ارتباط با شیره‌های گوارشی تحت تأثیر قرار می‌دهد، به طور‌که مثلاً گروه خونی O توانایی تولید سطوح بالاتر از حد متوسط اسید معده را دارد که می‌تواند منجر به شیوع بیشتر زخم‌های معده شود.

¾ چگونه انواع متفاوت گروه‌های خونی با بیماری‌های مختلف مقایسه می‌شوند؟

ارتباطات شناخته شده‌ای بین گروه خونی و خطر بیماری وجود دارد. آنمی‌پرنیسیوز، دیابت یا انواع خاصی از سرطان به میزان کمی در گروه خونی A در مقایسه با گروه خونی O شایع‌تر هستند، در حالی‌که بر خلاف تیپ A، شیوع ابتلا به زخم‌ها و عفونت‌های هلیکوباکترپیلوری در افراد با گروه خونی O اندکی بالاتر است. گروه‌های O و B به بیماری‌های عفونی از قبیل تب اسکارلت، وبا ، حصبه یا طاعون گاوی نیز حساسیت بیشتری دارند، در حالی‌که افراد با گروه خونی A حساسیت بیشتر به ویروس آبله مرغان را نشان می‌دهند و بیشتر مستعد لخته خونی هستند. حشرات خون‌آشام (که بیماری‌ها را حمل می‌کنند) گروه خونی O را ترجیح می‌دهند.

¾ این مسئله چطور به پزشکان و بیمارانشان کمک می‌کند؟

متاسفانه کمکی نمی‌کند. به عنوان مثال، گاستریت به میزان متوسطی در گروه خونی A و O شایع‌ است، بنابراین از آنجائی‌که بیش از ۸۰ درصد جمعیت جهان گروه خونی A یا O دارند، نه تنها پیشنهاد تغییرات رژیم غذایی برای مقاصد پیش‌گیرانه یا درمانی، غیر عملی و بیهوده است، بلکه مسئله این است که توصیه‌ها چه باید باشد؟ از آنجایی‌که علل احتمالی زیادی برای گاستریت وجود دارد، هیچ درمان منحصر به فرد یا راه‌حل‌ غذایی ویژه که بتواند به نحو بی‌خطری برای چنین درصد عظیمی از جمعیت بکار رود وجود ندارد. همین شرایط در تلاش برای فرموله کردن رژیم‌های غذایی برای انواع گروه‌های خونی و دیگر اختلالات پزشکی وجود دارد، چراکه هیچ بیماری منفردی منحصر به یک گروه خونی خاص نیست.

P. D’ Adamo  می‌گوید: «از زمانی‌که برای اولین بار پیشنهاد «رژیم غذایی مناسب گروه خونی» مطرح شد، من هم مانند بسیاری دیگر از محققان و پزشکان برای کاربرد بالینی چنین تئوری‌هایی به منظور مقایسه گروه‌های خونی بیماران با اختلالاتشان کنجکاو و به دنبال گرایشات یا الگوهایی بودم.

به سرعت مشخص شد که افراد مبتلا به قند خون بالا، فشار خون بالا یا میزان بالای اسید معده همان گروه‌های خونی را دارند که افراد با قند خون پایین، فشار خون پایین و میزان اسید معده پایین نشان می‌دهند. همان‌طور که انتظار می‌رود، همین مسئله برای افراد مستعد افزایش وزن، کاهش وزن، نزدیک بینی، دور بینی، همین‌طور بیماری‌های «Hyper» در مقابل «Hypo» نیز صادق است. بنابراین در خصوص قضاوت در مورد ارتباط بین گروه خونی و بیماری تعبیر «کاهش مقاومت» به برخی بیماری‌ها که همواره به‌وسیله جامعه پزشکی مورد توجه قرار گرفته، تغییر نکرده است.

¾ چگونه گروه‌های خونی مختلف با پروفایل شیمیایی/تغذیه‌ای بیمار مقایسه می‌شوند؟

از آنجایی‌که مفهوم «رژیم غذایی متناسب با گروه خونی» عمدتاً بر شیوه رژیم غذایی متناسب با گروه‌های خونی تمرکز می‌کند، منطقی است که گروه‌های خونی با پروفایل‌های شیمیایی و تغذیه‌ای فرد – مثل تیپ متابولیکی بیماران – متناسب باشند. بر این اساس رژیم‌های غذایی بر طبق آرایش بیوشیمیایی و ژنتیکی فرد تنظیم می‌شوند.

متاسفانه، هیچ تناسب تجربی یا بالینی وجود ندارد – دقیقاً مانند رنگ چشم و رنگ مو که هیچ نشانه تجربی یا بالینی از خطرات پزشکی حال یاآینده فرد نیستند (غیر از این‌که افراد چشم آبی یا مو قرمز بیشتر مستعد آسیب‌ ناشی از نور خورشید هستند). سال‌ها قبل تعیین زیست چرخه یک فرد اندیشه عمومی دیگری بود که پیروانش را بر آن داشت تا سلامت فیزیکی، عقلی و احساسی فرد را (به منظور تعیین روزهای بحرانی زندگی او) پیگیری کنند. اگرچه این روش فاقد حمایت علمی بود.

گروه‌های خون تیپ۵ تیپ A تیپ B تیپ AB
توزیع جهانی ۶۲% ۲۱% ۱۶% ۱%
اروپا ۴۵% ۴۲% ۱۰% ۳%
آفریقا ۶۸% ۱۷% ۱۲% ۳%
عربستان ۳۴% ۳۱% ۲۹% ۶%
آسیای شرقی ۳۲% ۳۰% ۲۸% ۱۰%
هندوستان ۳۷% ۲۲% ۳۳% ۸%
آمریکا (US) ۴۶% ۴۰% ۱۰% ۴%
بومیان آمریکایی ۹۸% ۷/۱% ۳/۰% ۰%
بومیان استرالیا ۶۹% ۳۰% ۱% ۰%

البته افرادی هستند که ادعا می‌کنند از زمان پیروی از توصیه‌های مربوط به «رژیم غذایی متناسب با گروه خونی» مقداری از وزن خود را کم کردند یا از جهات دیگر احساس خوبی داشتند. هرچند وقتی از آن‌ها در مورد تغییرات خاص ایجاد شده سؤال شد، آنان تغییراتی در شیوه زندگی که عموماً سودمند هستند را برشمردند، بدون توجه به نوع گروه خونی فرد – این تغییرات شامل اجتناب از مصرف غذاهای هله‌هوله و یا حذف غذاهایی است که تاثیر نامطلوبی بر بیماری‌های خاصی که فرد از آن‌ رنج می‌برد دارند یا آن‌ها را ایجاد می‌کنند.

تصمیم به افزایش مصرف غذاهای خاص،یا حذف منابع غذایی که فرد به آن‌ها عدم تحمل یا  آلرژی دارد (لبنیات، گندم، تخم‌مرغ، گوشت، خشکبار، غذاهای دریایی، میوه‌ها یا سبزیجات خاص …) قطعاً تأثیر مثبتی بر سلامت فرد دارد و از لحاظ بالینی ضروری و مهم است. اما نیاز به این‌کار پایه‌ی ژنتیکی دارد و با گروه‌های خونی B,AB,A و O ارتباطی ندارد.

برخی شکایات پزشکی بیماران پس از اجتناب از مصرف فرآورده‌های لبنی یا غذاهای مشکوک دیگر از قبیل گندم، صدف، خشکبار وغیره بهبود یافته یا کاملاً برطرف می‌شود. هرچند این مسئله با تمام گروه‌های خونی رخ می‌دهد – نه فقط در گروه‌های خونی خاص که از طرف هواداران نظریه «رژیم غذایی متناسب با گروه خونی» ادعا می‌شود- بنابراین در ادامه این مسئله از نظریه «رژیم غذایی متناسب با گروه خونی» حمایت نکرده و آن‌را رد می‌کند.

این عقیده که افراد با گروه‌های خونی خاص از بیماری‌های خاصی رنج می‌برند (به عنوان مثال گروه خونی O معمولاً به هیپوتیروئیدیسم، بالا بودن میزان اسید معده که منجر به زخم می‌شود و رقیق‌تر بودن خون مبتلا هستند …) درست نیست. یک تفاوت عمده بین «فاکتور خطر» یا «کاهش مقاومت» و ابتلای واقعی به یک اختلال وجود دارد. بسیاری از بیماری‌ها در طول زندگی تغییر می‌کنند، اما بر طبق منطق «رژیم مرتبط با گروه خونی» باید ثابت باقی بمانند.

نوسان نیازمندی‌های غذایی در نتیجه افزایش سن نیز نظریه «رژیم غذایی متناسب با گروه خونی» را بی اعتبار می‌کند، چرا که تصور می‌شود شیوه زندگی مخصوص یک گروه خونی خاص باید در سراسر طول زندگی حفظ شود. به عنوان مثال، تغییرات فراوانی پس از سن میان‌سالی رخ می‌دهد. به موازات افت معمول هورمونی، اغلب میزان اسید معده، پتاسیم یا روی کاهش می‌یابد در حالی‌که سطوح فسفر و یا سدیم مستقل از رژیم غذایی یا گروه خونی، تمایل به افزایش دارد.

این تغییرات شیمیایی ممکن است منجر به افزایش قند خون، احتباس آب و بالا رفتن فشار خون شود و علی‌رغم تیپ ‌O بودن نیازمند کاهش مصرف گوشت و دیگر منابع فسفات و مصرف بالاتر رژیم غذایی یا مکمل حاوی پتاسیم و روی باشد. می‌توان فرد دیگری با گروه خونی O را در نظر گرفت که در سراسر زندگی‌اش از رژیم غذایی با پروتئین بالا (گوشت قرمز) لذت می‌برد و آن‌را به خوبی تحمل می‌کند. فرض کنید او همبرگر آلوده به E.Coli را که به آسیب کلیوی ختم می‌شود مصرف می‌کند. ظاهراً، گروه خونی او هنوز O  است اما در صورت عدم تغییر بیشتر به سمت «رژیم گروه خونی A» (میوه بیشتر، سبزیجات عاری از اگزالات، رژیم غذایی با پورین کم) او یا به زودی به اولین حمله نقرس مواجه خواهد شد یا بدتر از آن به زودی روی دیالیز خواهد رفت.
در زنان با گروه خونی O که قبلاً هایپوتیروئید بودند (ظاهراً با گروه خونی O شیوع دارد) تغییرات هورمونی وابسته به یائسگی در نتیجه کاهش طبیعی استروژن و سطوح منگنز، هایپر تیروئیدیسم ایجاد می‌کند. در این مثال و مثال‌های بی‌شمار دیگر ادامه استراتژی‌های محرک تیروئید مانند دستورالعمل‌های «رژیم غذایی متناسب با گروه خونی» به جای پیروی از درمان مناسب پزشکی، می‌تواند نتایج فاجعه باری داشته باشد.

گروه خونی تغییر نمی‌کند، بنابراین رژیم‌های توصیه شده بر طبق نظریه «رژیم غذایی متناسب با گروه خونی» ثابت باقی می‌مانند و تغییر نمی‌کنند. حال آن‌که بسیاری از بیماری‌ها در طول زندگی تغییر می‌کنند و در نتیجه نیازمند تغییر در داروها و رژیم غذایی هستند.

هنگام در نظر گرفتن ارتباط گروه خونی O و سطوح بالاتر میزان اسید معده، وقت گذاشتن و اندازه‌گیری سطوح اسید معده در افراد با گروه‌های خونی مختلف به‌وسیله افرادی‌که چنین نظریات جدیدی را ارائه می‌دهند کمک کننده است. آنان می‌توانند در حین نوشتن یک کتاب به جای آمیختن چیزهای مختلف از تجاربشان صحبت کنند. نه تنها، سطوح بالا و پایین اسید معده در هر گروه خونی یافت می‌شود، بلکه تعداد موارد با سطوح پایین معمولاً بیش از سطوح بالا است و در مورد تیپ O استثنایی وجود ندارد.

هم‌زمان، این‌که آیا بهتر است فردی بیشتر به دنبال رژیم گیاهی باشد تا رژیم مختلط ، باید به طور مساوی بر اساس آرایش بیوشیمیایی یا عملکرد اعضاء او، که در نهایت با هر رژیمی تحت تأثیر قرار می‌گیرد، باشد تا گروه‌های خونی هیچ‌چیز بدتر از دیدن یک فرد تشنه پروتئین، مبتلا به کمبود آهن و کم‌خونی نیست که معتقد به دنبال کردن چنین رژیم موروثی و متعلق به ما قبل تاریخ است. رژیمی که قبلاً در کتابی گفته شده تمام شکایات پزشکی فرد را برطرف می‌کند.

مشکلات سلامت را نمی‌توان از قبل به‌ وسیله گروه‌های خونی شناسایی کرد. تنها کاهش مقاومت به برخی بیماریها می‌تواند به گروه خونی خاصی نسبت داده شود. پاشنه آشیل نهایی رژیم مبتنی بر گروه خونی این واقعیت است که بیشتر بیماری‌ها یک پایه‌ی ژنتیکی دارند که می‌تواند به میزان مساوی با تروما، پاتوژن‌ها، داروها، تماس با مواد سمی و بسیاری فاکتورهای دیگر تحت تأثیر قرار گیرد.

محیا نیوز

زیبــا شــو دات کام

مطالب مرتبط

۲۹ دیدگاه‌

  1. لیلا گفت:

    با سلام گروه خونی من Aمثبت است و سی وسه سال دارم .لطفا مرا راهنمایی کنید که برای کم کردن وزنم چه رژیمی برایم مناسب است . ممنون

    [پاسخ]

  2. amir گفت:

    salam
    boro goruh khune to avaz kon

    [پاسخ]

  3. sahar گفت:

    با سلام و خسته نباشی
    من گروه خونی ab دارم..لطف کنید چیزهایی رو که باید بخورم و چیزهایی را که نباید بخورم را به ایمیلم بفرستید..ممنون

    [پاسخ]

  4. فرشاد گفت:

    با سلام منم گروه خونی A+ دارم میخوام چاق شم چیکار کنم
    بدنسازی هم میرم چه داروهایی واسه گروه خونی من خوبه
    مرسی

    [پاسخ]

  5. مریم ذوالقدری گفت:

    من گروه خونی او مثبت هستم می خواهم بدانم واقعاً چه جیزهای باید استفاده کنم یا استفاده نکنم تا خیلی سریع لاغر شوم با تشکر از شما خواهش می کنم جوابم را خیلی سریع بدهید

    [پاسخ]

    نادر پاسخ در تاريخ نوامبر 28th, 2014 21:57:

    با سلام
    بنده گروه خونی O + هستم لطفاً کاملاً توضیح دهید چه نوع مواد غذایی را مصرف کنم تا تندرست باشم.ممنونم

    [پاسخ]

  6. نسرین گفت:

    لطفا در ارتباط با گروه خونی +b توضیحات بیشتری میخواستم

    [پاسخ]

  7. shokraneh گفت:

    سلام من گروه خونی ab+ دارم و هرچی پرس و جو کردم نتونستم رژیم مخصوص گروه خونیم رو پیدا کنم میشه راهنماییم کنین؟ مرسی

    [پاسخ]

  8. محبوبه گفت:

    سلام لطفا در مورد برنامه غذایی که گروه خونی AB+بایدمصرف کنه برای لاغری یاچیزهایی که نباید مصرف شود کمکم کنیددر ضمن من کم کاری تیروئید هم دارم و۳۵سال وخانم هستمممنون میشم برام ایمیل کنید

    [پاسخ]

  9. sara گفت:

    khili khob ast

    [پاسخ]

  10. sara گفت:

    ba salam barname ghazaiy baray bimar lupus ba goroh khoni a mikhastam mamnon.

    [پاسخ]

  11. لالا گفت:

    من از کتاب های دکتر آدامو ، کتاب تغذیه مناسب بر اساس گروه خون را خواندم. برای تهیه کتاب های ترجمه شده دکتر آدامو می توانید

    [پاسخ]

  12. peyman fattahi گفت:

    چرا هیچ توضیحی برای رژیم غذایی برای گروه خونی +Aندادید با تشکر.

    [پاسخ]

  13. عباس گفت:

    باتشکر از مطلب بسیار جالب شما لطفا توضیحات بیشتری در زمینه مواد غذایی رژیم مورد بحث منتشر فرمایید.

    [پاسخ]

  14. niloo گفت:

    با سلام و خسته نباشید
    ضمن تشکر از زحماتتان لطفا رژیم غذایی لاغری گروه خونی +A را که دارای بیماری ام اس می باشد را ارسال فرمایید
    با سپاس فراوان

    [پاسخ]

    ملیکا بینا پاسخ در تاريخ سپتامبر 5th, 2013 10:45:

    http://www.zibasho.com/archives/8031
    چند گیاه که برای درمان ام اس موثرند:
    گیاه غافث

    در حال حاضر از این گیاه جهت درمان طیف وسیعی از بیماریها استفاده می‌گردد اما باید به این نکته توجه شود که دارای گونه های مختلفی بوده که هر کدام دارای خواص درمانی مستقلی هستند. مطالعات و تحقیقات اخیر در مورد گیاه غافث منجر به کشف خواص ضد ویروسی ، آنتی اکسیدانی ، خواص ضد التهابی و افزایش سوخت و ساز بدن شده است.امروزه تحقیقات بشر در مورد این گیاه معطوف خواص درمانی مرتبط با بیماری MS شده است‌.هرچند که تحقیقات عملی بر روی انسانها امکان پذیر نبوده است اما نتایج کنونی تحقیقات انجام شده ،گویای کاهش علائم و نشانه های MS در افراد مبتلا به این بیماری است.
    مقدار و دستور مصرف: ۳-۶ گرم از گیاه را همراه با مقداری آب جوشانده ومصرف گردد. همچنین می توان از فرآورده های معادل این گیاه استفاده کرد.
    احتیاط دارویی: در صورت مصرف مقادیر زیاد این گیاه به علت وجود ترکیبات تانن دار، باعث اختلالات گوارشی و یبوست می گردد . مقادیر بالای استعمال این گیاه دارای تداخل مصرف با داروهای بالا یا پایین آورنده فشار خون و داروهای ضد انعقاد خون است. در دوران بارداری و شیردهی در مقادیر زیاد مصرف نشود.

    بوزیدان

    این گیاه دارویی به نامهای مختلفی شناخته می شود که از جمله رایج ترین این نامها می‌توان به جینسینگ هندی و آسانا اشاره کرد. نوع خاصی از گیاه توت می‌باشد.از ریشه و عصاره آن جهت درمان دردهای مزمن، رفع خستگی و التهاب‌، فرو نشاندن استرس و اضطراب استفاده می شود. تحقیقات اخیر در مورد این گیاه پیرامون درمان بیماران عصبی و کاهش علائم بیماری MS نتایج بسیار امیدوار کننده ای به همراه داشته است.مهمترین اثری را که برای آن بر شمرده اند خاصیت ضد فراموشی این گیاه است. طبع بوزیدان گرم و خشک است و باید حتماً زیر نظر پزشک مصرف شود. در ایران به اشتباه به ریشه گیاه پنیر باد که در منطقه سیستان و بلوچستان می روید و از آن به عنوان مایه پنیر استفاده می کنند بوزیدان می گویند در حالیکه بوزیدان و پنیرباد دو گیاه کاملاً متفاوت و مستقل از یکدیگر می باشند.
    مقدار و دستور مصرف : ۵ گرم از ریشه خشک شده این گیاه را در یک لیوان آب جوشانده و همراه کمی عسل میل شود.داروهای فرآوری شده از این گیاه در بازار موجود می باشد که توصیه می شود جهت مصرف از آنها استفاده گردد.
    احتیاط دارویی: مصرف مداوم و زیاد ریشه این گیاه برای فعالیت بیضه ها مضر است. مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیر دهی توصیه نمی گردد.

    ریشه و برگ گیاه قاصدک

    در طب کره ای از قاصدک برای افزایش انرژی و حفظ سلامت عمومی بدن استفاده می کنند و این در حالی است که طب غربی ، همچنین طب عربی از آن برای درمان اختلالات گوارشی و بیماریهای پوستی استفاده می کنند. این گیاه به‌طور وحشی در چمنزار ‌ها، مزارع یونجه، اراضی مرطوب کنار نهرها مراتع و زمین‌های بایر در نواحی معتدل می‌روید. گیاه قاصدک گیاهی است بی‌بو، خیلی کوچک و کوتاه‌تر از ۴۰ سانتی‌متر که شیرابه یا مایع سفیدی ترشح می‌نماید. گاهی از گیاه قاصدک به عنوان علف هرز مزارع، چمن‌زارها و دشت‌های اطراف شهرها یاد می‌شود. ولی این شاید به معنی عدم‌آگاهی بشر از خواص مهم آن باشد. گیاه قاصدک، یک غذای مغذی است. در بهار برگ‌های جوان آن را مانند سبزی چیده و استفاده می‌کنند چون برگ‌ها تلخ است باید با ترشی آب‌لیمو و یا سرکه در سالاد مصرف شود. برگ‌های این گیاه حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین‌های A, C, D و گروه B، همچنین آهن، منیزیم، روی، پتاسیم، منگنز، مس، کولین، کلسیم، بور و سیلیکون است.
    ریشه این گیاه را در اواخر زمستان یا اوایل بهار از خاک بیرون آورده و خشک کرده، مصرف می‌نمایند. ریشه گیاه حاوی اینولین و اسانس روغنی فرار و اسیدهای چرب (میریستیک اسید)، کاروتنوئیدها، ویتامینA، موسیلاژ و پکتین است. در سراسر دنیا قاصدک برای درمان انواعی از بیماری‌های کبدی و کیسه صفرا استفاده می‌شده است. از دیگر موارد مصرف سنتی ریشه و برگ گیاه، درمان بیماری‌های پستان، احتباس مایعات، اختلالات گوارشی، درد مفاصل، تب و بیماری‌های پوستی را می‌توان نام برد. امروزه به دلیل محتوی بالای مواد مغذی، ‌برگ‌های گیاه به طور گسترده‌ای به عنوان مکمل غذایی برای خانم‌های باردار توصیه می‌شود.تحقیقات و آزمایشات اخیر بر روی این گیاه نشان داده اند که گیاه می تواند خستگی و ضعف بدنی را کاهش دهد و موجب بالا بردن سطح سیستم ایمنی بدن شود.این تحقیقات همچنین منجر به کشف خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی این گیاه شده است. قاصدک توانسته امروزه نظر متخصصین را در مورد کشف داروهایی جهت درمان و کاهش علائم بیماری MS را به خود جلب کند که دلیل آن را طیف وسیعی از مواد موثر گیاهی موجود در آن دانسته اند.
    مقدار و دستور مصرف: ریشه‏های گیاه قاصدک می‏توانند به عنوان قهوه بدون کافئین مورد استفاده قرار گیرند. برای این‏کار باید آنها را خشک کنید، سپس آنها را آسیاب کرده و مثل قهوه از آن استفاده کنید. ۲تا ۸ گرم از ریشه خشک‌شده گیاه را سه بار در روز برای مدت ۳ روز متوالی می توان استفاده و پس از آن یک هفته وقفه در مصرف این گیاه انداخته و مجداداً مصرف گردد. همچنین برگ‌های این گیاه را می‌توان در سالاد و یا به صورت پخته شده استفاده کرد.
    احتیاط دارویی: ریشه و برگ‌های قاصدک کاملا بی‌خطر بوده، بدون هیچ‌گونه اثرات جانبی یا خطرهای احتمالی به‌جز واکنش‌های آلرژیک که به ندرت بروز می‌کنند. به هر حال با توجه به اثر ریشه قاصدک بر ترشح صفرا، کمیسیون مصرف دارو آلمان مصرف این گیاه دارویی توسط کسانی که به انسداد مجاری صفراوی یا دیگر بیماری‌های خطرناک کیسه صفرا مبتلا هستند را ممنوع کرده است. و کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند،‌ فقط تحت نظر پزشک می‌توانند از این گیاه استفاده کنند. ریشه قاصدک می‌تواند باعث افزایش ترشح اسید و از این طریق تشدید درد ناشی از زخم گوارشی شود. افراد با آلرژی شناخته شده به گیاهان خانواده کاسنی، مانند بابونه و بومادران باید این گیاه را با احتیاط مصرف کنند. تداخل دارویی شناخته شده‌ای با قاصدک وجود ندارد. اما بر اساس ‌آن‌چه ما درباره اثرات ریشه گیاه می‌دانیم ممکن است وقتی همراه با داروهای دیورتیک، انسولین یا داروهای خوراکی پایین‌آورنده قند خون استفاده شود، تا حدی خطرناک باشد. به علاوه در کسانی‌که داروی لیتیوم می‌گیرند، باید دیورتیک‌های گیاهی مانند برگ قاصدک را فقط زیر نظر پزشک مصرف کنند، زیرا با مصرف این دارو دهیدراتاسیون احتمالی، ممکن است خطرناک باشد. بی‌خطری گیاه در بچه‌های کم‌سن و سال، خانم‌های حامله یا شیرده و کسانی‌که بیماری‌ شدید کبدی یا کلیوی دارند ثابت نشده است.

    بابونه

    بابونه گیاهی است که قرن ها از آن به صورت استعمال خارجی و خوراکی جهت درمان بیماریهای پوستی ، بی خوابی و اضطراب ، ناراحتی های معده ، اسهال و… استفاده می شود. گیاه بابونه به عنوان یک گیاه آنتی اکسیدان و
    ضد‌باکتری و مطرح است .همچنین توانایی این گیاه در کند کردن رشد تومور های سرطانی نیز در حال تحقیق و بررسی است. در سالهای اخیر تحقیقات زیادی در مورد اثرات دارویی این گیاه برای درمان و کاهش علائم بیماری MS صورت گرفته است و نتایج امیدوار کننده‌ای نیز به همراه داشته است اما به هر حال باید پذیرفت از آنجا که انجام آزمایشات بالینی بر روی انسانها امکان پذیر
    نمی‌باشد روند این تحقیقات و آزمایشات زمانبر است.
    مقدار و دستور مصرف: دم کرده این گیاه،
    ۲ تا ۳ بار در هفته میل گردد.
    احتیاط دارویی: از مصرف مداوم و زیاد دم کرده این گیاه پرهیز شود.قبل از مصرف حتماً با پزشک معالج مشورت گردد. مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی‌گردد.

    [پاسخ]

  15. حسيني گفت:

    باسلام و وقت بخیر ، لطفا رژیم غذایی ویژه گروههای خونی o مثبت وoمنفی را برام ایمیل فرمایید . باتشکر

    [پاسخ]

    ملیکا بینا پاسخ در تاريخ آگوست 11th, 2013 13:30:

    سلام دوست عزیزم گروه خونی o
    http://www.zibasho.com/archives/7794

    [پاسخ]

  16. farnaz گفت:

    لطفا”رزیم غذایی گروه خونی oمنفی را برایم بفرستید ممنون میشوم.

    [پاسخ]

  17. وحید گفت:

    با سلام . بر عکس همه که میخوان لاغر بشن من دوس دارم چاق بشم. گروه خونی من A+ لطفا یه برنامه غذایی واسم بفرستید تا بینم خدا چی میخواد. با تشکر

    [پاسخ]

  18. فرزاد گفت:

    سلام من ۴۰ سالم یکبار پیش کسی که دکتر نبود وفقط مربی بدنسازی رفتم برای کاهش وزن ادعا میکرد که تمام چیزهایی مثل گوشت قرمز و میوهای که بقول خودش بعضی مثل پرتغال وخیلی خوراکیهای دیگر برای گروه خونی آ مضر است و میگفت اگر اضافه وزن دارید بخاطر مصرف اینهاست وکلا برای شما خوراکیهای مضر حساب میشود وبرای همین حتی احساس گرسنگی میکنید ومن مدت کمی این رزیم را ادامه دادم راستش بر خلاف ذاعقه من است و من اثلا گوشت مرغ ودیگر را دوست ندارم واز ان زمان به بعد احساس بدی و وجدان درد نسبت به تغذیه خود دارم تو رو خدا راهنماییم کنید ایمیل کنید متشکرم

    [پاسخ]

  19. niaz گفت:

    mataleb besiyar ali bod man goroh khoni O_ hastam mishe dar morede barname ghazayi behem etelsste bishtaari bebib.mamnon.

    [پاسخ]

  20. hosein گفت:

    خیلی خوب بود واقعا ممنونم فقط خواهشا بهم بگین که افرادی که گروه خونیشون B مثبته برای کاهش وزن چه چیزهایی رو باید بخورن و چه چیزهایی را نباید بخورن در صورت امکان پاسخ را برایم ایمیل بزنید

    [پاسخ]

  21. shahla گفت:

    ضمن عرض سلام و خسته نباشید

    مطالب بسیار مفیدی بود ممنون ،، میخواهم اگه امکانش هست

    کل موادی رو که باید خورده شود،،، و پرهیز شود رو برای من ایمیل کنید

    گره خونی من +AB با تشکر از زحمات شما

    [پاسخ]

  22. nima گفت:

    salam .mikhastam vazn ezafe konam ghadam 191 vaznam 77kg.goruhe khunim O manfi.rejime khasi bayad raayat beshe?

    [پاسخ]

  23. ramona گفت:

    mamnoOn az matalebe besiar khoObetoOn

    [پاسخ]

  24. maryam گفت:

    jaleb bud.mer30

    [پاسخ]

  25. sepehr گفت:

    با سلام
    از مطالب خوبتون ممنون
    لطفا غذاهایی که واسه این گروههای خونی مفیده آموزش بدید

    [پاسخ]

  26. azadeh گفت:

    jaleb bud.lotfan darbare chegonegie kochek kardane sine ham matlab benevisid.albate bdune amale jarahi.

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 1 =