انتخاب برتر برای وعده های رمضان
در طول ماه مبارک رمضان رژیم غذایی شما نباید با حالت عادی تفاوت زیادی داشته باشد و باید به گونهای باشد که وزن شما کاهش یا افزایش زیادی نداشته باشد. البته برای افرادی که اضافه وزن دارند ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی جهت کاهش وزن مختصر و همچنین کسب آمادگی برای شروع برنامه کاهش وزن بعد از ماه مبارک است.
سحری مثل ناهار:
وعده سحری بهتر است مثل وعده ناهار باشد و غذای اصلی در این وعده صرف شود: انواع چلوخورشها (البته کم چرب و سرخ نشده)، پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات (عدس پلو، لوبیا پلو و سبزی پلو) به همراه مرغ، ماهی یا گوشت به همراه سبزی خوردن یا سالاد و ماست برای این وعده مناسب است. مصرف سالاد و یک واحد میوه تابستانی به کنترل تشنگی تا اواسط روز کمک میکند. از نوشیدن چای بلافاصله بعد از اتمام سحری اجتناب کنید، زیرا باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمکهای معدنی مورد نیاز بدن در طول روز میشود. توصیه میشود از مصرف قند و شکر مخصوصا در وعده سحر پرهیز کنید، زیرا باعث احساس گرسنگی زود هنگام میشود.
لازم به ذکر است که روزهداری بدون صرف سحری برای تمام گروههای سنی بویژه نوجوانان و جوانان میتواند با عوارض زیادی همراه باشد. گرچه در طی ماه رمضان و بویژه روزهای اول ممکن است هیچ کدام از عوارض شکایتی را در فرد ایجاد نکنند، اما قطعا عوارض بلند مدتی خواهند داشت، بنابراین اهمیت ویژهای به وعده سحری بدهید. حتی اگر سالها بدون سحری روزه میگرفتید از امسال این عادت مضر را اصلاح فرمایید.
همزمان چند نوع غذا نخورید:
وعده شام بهتر است با فاصله یک ساعت بعد از افطار باشد. سوپ سبزیجات و مرغ، آش جو، حلیم بدون روغن، خوراک لوبیا با هویج، عدسی، خوراک سبزیجات، خوراک گوشت بدون چربی، ماهی کبابی با کمی نان (بهتر است از نانهای سبوسدار مثل سنگک استفاده کنید) به همراه ماست و خیار یا دوغ پروبیوتیک و سبزی خوردن یا سالاد از انتخابهای مناسب برای این وعده هستند. از مصرف چای بلافاصله بعد از شام نیز خودداری کنید، چون جذب آهن منابع غیر گوشتی را کاهش میدهد.
چند پیشنهاد برای وعده افطار:
به هنگام افطار ابتدا روزه خود را با چای یا شیر گرم و خرما یا کشمش باز کنید، سپس به طور متناوب در طی هفته میتوانید مقداری نان و پنیر و سبزی و گردو یا شامی یا انواع کوکو و یا چند قاشق فرنی یا شیربرنج به آرامی میل کنید. پیش از احساس سیری دست از خوردن بکشید، زیرا بعد از ۲۰ دقیقه کاملا احساس سیری ایجاد میشود.
شام تا سحر:
بهتر است بعنوان دسر بعد از شام از ۳ تا ۴ واحد میوههای تابستانی استفاده کنید. نوشیدن آب را در فاصله شام تا سحر (حداقل به میزان ۳ لیوان) فراموش نفرمایید.
مواد غذایی مفید برای پیشگیری از یبوست:
استفاده از غذاهای حاوی فیبر شامل انواع میوه و سبزی، نان سبوسدار، نخود سبز، کدومسمایی، بلغور، اسفناج و سایر گیاهان مثل برگ چغندر، میوههای خشک مخصوصاً گلابی، آلو، انجیر و بادام برای پیشگیری از یبوست و احساس دیرتر گرسنگی در طی روز توصیه میشود.
لادن گیاهی/دکترای تغذیه
زیبا شو دات کام
با سلام مثل همیشه عالی بود و ممنونم از مطالب مفیدتون
[پاسخ]
تازگیها سری به بازار زده اید ، از قیمت ها خبر دارید ؟ اقایان که به قول یکی از آنها در رادیو ، اهل اسراف نیستند ، به یک کاسه ماست و دو سیخ کباب قانعند . به فتوای من روزه بر ۶۰% مردم زیر خط فقر ایران واجب نیست .
[پاسخ]
ناشناس پاسخ در تاريخ جولای 7th, 2013 04:17:
چه ربطی داااره؟!!!!! مگه روزه گرفتن خرجی داره که فقیرا روزه نگیرن؟
[پاسخ]
یک دوست پاسخ در تاريخ جولای 7th, 2013 15:42:
چرا فکر می کنید که روزه گرفتن خرج نداره … خوردن غذاها و میوه های مورد نیاز بدن خرج نداره به نظر شما ؟
کسی که نمی تونه تو طول سال یه وعده غذای درست و حسابی و میوه درست و حسابی تهیه کنه … کسی که از نظر تغذیه مشکل داره … ظاهرا شما از قیمت مرغ و گوشت و میوه بی خبری یا از نظر شما پولی نیست اینا ااا …
در ضمن شما نگران نباش با همه این تفاسیر کسی که بخواد روزه بگیره می گیره ….
[پاسخ]
ناشناس پاسخ در تاريخ جولای 12th, 2013 18:43:
اینایی که گفتید رو ادم وقتی روزه نیست که بیشتر می خوره!!!
[پاسخ]
با سلام و قبولی طاعات و عباداتتان و تشکر از مطلب مفیدتان.موفق باشی.
[پاسخ]