از میگو بگو

میگو جزء پر‌مصرف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای دریایی در سراسر جهان است و پرورش انواع گونه‌های آن با افزایش مصرف افزایش چشمگیری داشته است. بطور کلی انواع گونه‌های میگو به دو دسته میگوی آب سرد و میگوی آب گرم تقسیم بندی می‌شوند. میگوهای آب سرد معمولاً صورتی رنگ و کوچک هستند و شیرین‌تر از میگوهای آب گرم که اندازه بزرگ‌تری دارند می‌باشند. هنگام خرید میگو باید دقت نمود که میگوها سفت باشند. از خرید میگو‌هایی که بوی آمونیاک می‌دهند و دانه‌های سیاه رنگ روی آنها مشاهده می‌شود باید پرهیز نمود.

کلسترول زیاد:

علیرغم فوایدی که در خصوص میگو ذکر شد، باید توجه نمود که میزان کلسترول در میگو بالا است. گرچه بدن انسان قادر می‌باشد با افزایش مصرف کلسترول از طریق رژیم غذایی میزان تولید کلسترول در بدن را کاهش دهد تا مقدار کلسترول خون افزایش نیابد، اما توصیه می‌شود کسانی که مبتلا به کلسترول خون بالا هستند در مصرف میگو زیاده‌روی ننمایند.

سرشار از سلنیوم:
میگو منبع خوبی از عنصر سلنیوم است. سلنیوم در سلامت انسان نقش ویژه‌ای را ایفا می‌کند. این عنصر برای سوخت و ساز بدن ضروری است و از مهم‌ترین نقش‌های آن می‌توان به تاثیر آن در متابولیسم هورمون‌های تیروئید، خواص آنتی‌اکسیدانی و ارتقاء سیستم ایمنی بدن اشاره نمود. کمبود سلنیوم سبب بروز بیماری‌های مزمن نظیر سرطان و بیماری‌های قلبی – عروقی می‌شود. کمبود این عنصر سبب کاهش لنفوسیت‌های T و عملکرد آنها می‌شود و بنابراین سیستم ایمنی بدن واکنش مناسبی را از خود نشان نمی‌دهد. همچنین مطالعات زیادی نشان می‌دهند که کمبود سلنیوم سبب افزایش بروز بیماری‌های قلبی – عروقی می‌شود. سلنیوم سبب کاهش اکسیداسیون LDL و تشکیل پلاک در عروق خونی می‌شود.

منبع خوب اسید‌های چرب امگا-۳:
میگو منبع خوبی از اسید‌های چرب امگا-۳ است. این نوع اسید‌های چرب بیشتر در غذاهای دریایی و در روغن استخراج شده برخی گیاهان وجود دارند. اسید‌های چرب امگا- ۳ میزان فیبرینوژن را در خون کاهش داده و ویسکوزیته خون را کاهش می‌دهند و بنابراین خطر تشکیل لخته در خون کاهش می‌یابد. همچنین سبب کاهش کلسترول توتال و LDL می‌شوند و امکان دارد تا حدی میزان HDL خون را افزایش دهند. علاوه بر آن اسید‌های چرب امگا -۳ با تولید انواع خاصی از پروستاگلاندین‌ها از تشکیل تومور‌های سرطانی و نیز از بروز واکنش‌های التهابی که خود می‌توانند منجر به ایجاد بسیاری بیماری‌ها نظیر آرتریت روماتوئید، لوپوس اریتماتوز و کولیت اولسراتیو شوند، جلوگیری می‌کنند.

منبع خوب فلوئور:

میگو حاوی مقدار زیادی فلوئور می‌باشد. فلوئور عنصری است که به مقدار فراوان در آب و خاک وجود دارد. این عنصر نقش مهمی‌در سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها دارد. فلوئور در ساختار مینای دندان وجود دارد و سبب استحکام استخوان‌ها، دندان‌ها و پیشگیری از فساد دندان‌ها می‌شود. این عنصر خاصیت ضد باکتریایی دارد و سبب مهار آنزیم‌هایی می‌شود که موجب فساد دندان‌ها می‌شوند. علاوه بر آن وجود مقدار کافی فلوئور در بدن سبب استحکام استخوان‌ها شده و مانع از بروز استئوپروز می‌شود. میگو می‌تواند یکی از منابع تامین کننده فلوئور برای بدن باشد.

ماهنامه دنیای تغذیه

زیبـاشـو دات کام

مطالب مرتبط

۵ دیدگاه‌

  1. شبنم گفت:

    مطالب خوبی است. مرسی . میشه طرز پخت آسان میگو را بگویید.با تشکر

    [پاسخ]

  2. pary2012 گفت:

    بسیار مفید بود. منم عاشق میگو هستم. مرسی از شما………………

    [پاسخ]

  3. الهام گفت:

    سلام من عاشق خوراک دریایی هستم مخصوصا میگو
    ممنون از اطلاعات مفیدتون

    [پاسخ]

  4. Farnaz گفت:

    سلام
    ممنون از اطلاعات مفیدتون
    در صورت امکان طرزانواع طبخ میگو هم اموزش داده شود

    باتشکر

    [پاسخ]

    ملیکا بینا پاسخ در تاريخ دسامبر 10th, 2012 07:27:

    سلام فرناز جان-حتما عزیزم در اسرع وقت-موفق و تندرست باشید

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − هجده =